Αίθουσα Β- Ποτά

Έχοντας βραβευθεί πολλές φορές για τα κρασιά που παράγει αλλά και ως οινοποιείο, η «Γαία Οινοποιητική» αποτελεί ένα πραγματικό success story, αναγνωρισμένο τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό της χώρας.

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία Α.Ε. είναι μία από τις σημαντικότερες εταιρίες παραγωγής και εμπορίας μπίρας στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 1963 από μια ομάδα Ελλήνων επιχειρηματιών και αποτελεί μέλος του Ομίλου Heineken N.V. Λειτουργεί με έδρα την Αθήνα…

Η οικογένεια Αναγνώστου με μια παράδοση τριών γενεών στο αμπέλι και στο κρασί, συνεχίζει να δημιουργεί κρασιά με φροντίδα, πάθος και μεράκι που ξεκινάει από τα σπλάχνα της γόνιμης Αττικής γης…

Tα τελευταία είκοσι χρόνια, το Κτήμα Σκούρα έχει δημιουργήσει ένα πειθαρχημένο, καινοτόμο και σοβαρό οινοπαραγωγικό δυναμικό. Απολαυστικά, καθημερινά κρασιά, πρωτοποριακή ανάμειξη, εμπνευσμένες εμφιαλώσεις…

Το Κτήμα Κυρ-Γιάννη ιδρύθηκε το 1997 από το Γιάννη Μπουτάρη, μια από τις πιο σημαντικές μορφές της ελληνικής βιομηχανίας κρασιού, όταν αποχώρησε από τον Όμιλο Μπουτάρη, την οικογενειακή επιχείρηση παραγωγής οίνων υψηλής ποιότητας, την οποία είχε ιδρύσει ο παππούς του το 1879…

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία Α.Ε. είναι μία από τις σημαντικότερες εταιρίες παραγωγής και εμπορίας μπίρας στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 1963 από μια ομάδα Ελλήνων επιχειρηματιών και αποτελεί μέλος του Ομίλου Heineken N.V. Λειτουργεί με έδρα την Αθήνα…

Το οινοποιείο μας, ιδρύθηκε το 2000 και είναι από τα πιο σύγχρονα στο Νομό Καρδίτσας. Είναι το μοναδικό μέσα στη ζώνη που έχει χαρακτηρισθεί Ο.Π.Α.Π.

Περισσότερο από έναν αιώνα η οικογένεια Τσάνταλη οινοποιεί με σεβασμό στην παράδοση. Όραμα γενεών αποτελεί η Δημιουργία Αμπελώνων υψηλών προδιαγραφών…

Η Ποτοποιία Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης ξεκίνησε τη δραστηριότητά της το 1894 στο Πλωμάρι της Λέσβου, όπου ο Ισίδωρος Αρβανίτης δημιούργησε την περίφημη συνταγή του ομώνυμου ούζου του. Είναι μια 100% ελληνική εταιρεία και εδρεύει στο Πλωμάρι της Λέσβου,

Στην καρδιά του ελληνικού αμπελώνα, τη Bοιωτία – γενέτειρα του θεού του κρασιού Διόνυσου – η INΟ, με τη γνώση και το μεράκι των ανθρώπων της, μετατρέπει σε ποιοτικό κρασί τα σταφύλια των 15.000 στρεμμάτων των αμπελώνων της ευρύτερης περιοχής…

Στη Ράξα Τρικάλων, ιδρύθηκε το 1989 η αμπελουργία-οινοποιία-αποσταγματοποιία Τσιλιλή. Η οικογένεια Τσιλιλή είναι η πρώτη που τυποποίησε τσίπουρο στη Θεσσαλία, με την ομώνυμη γεωγραφική ένδειξη…

Μυθολογία, ιστορία και το εκφραστικό τοπωνύμιο Άμπελος να περιγράφει έναν από τους δύο ορεινούς όγκους που σχηματίζουν το νησί, όλα συνηγορούν για να μιλήσουν για έναν από τους ομορφότερους αμπελώνες του κόσμου, αυτόν της Σάμου…

Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία Α.Ε. αποτελεί μια αμιγώς ελληνική και δυναμικά αναπτυσσόμενη επιχείρηση, που ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2010. Είναι κάτοχος των σημάτων της premium lager FIX Hellas, της πρώτης και ιστορικότερης ελληνικής μπίρας…

Στην καρδιά του Ληλάντιου πεδίου, στο νησί της Εύβοιας, το “Αγρόκτημα Σκουλούδη” συνδυάζει αρμονικά την παράδοση και τη σύγχρονη πραγματικότητα στο χώρο του κρασιού, από την παραγωγή μέχρι και την εμφιάλωση..

Πρόκειται για την «Ποτοποιία Βαρβαγιάννη», με έδρα το Πλωμάρι Λέσβου, που εδώ και ενάμιση περίπου αιώνα προσφέρει στην ελληνική και διεθνή αγορά ένα παραδοσιακό, αυθεντικό Ούζο που προέρχεται «100% εξ αποστάξεως»…

Καινούργια, υπερσύγχρονη, αλλά και πιστή στην παράδοση, η Ελληνική Βιομηχανία Αποσταγμάτων Α.Ε.ιδρύθηκε στην μητρόπολη του ούζου, την Μυτιλήνη της Λέσβου.

Η CAVINO A.E. είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που ιδρύθηκε το 1958 στο ΑΙΓΙΟ-ΑΧΑΙΑΣ της επαρχίας ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ με σκοπό την αμπελοκαλλιέργεια και οινοποίηση.
Η διοίκηση της CAVINO πλαισιώνεται από μία πλήρη ομάδα επιστημονικού προσωπικού…

Η Οινοποιία «Αμπελώνες-Οινοποιητική Σώκος Α.Ε.» επιλέγει με προσοχή τις καλύτερες ποικιλίες από τους αμπελώνες της περιοχής, οινοποιεί, παλαιώνει ή απλά αποθηκεύει και εμφιαλώνει κρασιά που εκφράζουν όλο το ποιοτικό δυναμικό της περιοχής…

Το ΜΕΤΑΧΑ, που οι ρίζες του αγγίζουν τη γέννηση της Ελληνικής οινοποιίας πριν από 5.000 χρόνια, οφείλει τη δημιουργία του στον ήλιο και στο γόνιμο έδαφος της Αττικής γης. Μια δημιουργία που μεταφέρει τον ήλιο της χώρας σε ένα μπουκάλι…

Η εταιρία Σεμέλη ιδρύθηκε το 1979 με στόχο τη δημιουργία κρασιών υψηλής ποιότητας, ικανοποιώντας και τους πιο ενημερωμένους και έμπειρους οινόφιλους. Οι πρώτες επενδύσεις έγιναν στη δημιουργία ενός πρότυπου αμπελώνα..

Το νέο, υπερσύγχρονο οινοποιείο της «Οινοποιίας Λαφαζάνη» βρίσκεται σήμερα στην Νεμέα, εντός της ζώνης ΟΠΑΠ. Καλύπτει 4.000 περίπου τετραγωνικά μέτρα με παραγωγική δυναμικότητα άνω των 5.000 τόνων κρασιού…

Το Κτήμα Γεροβασιλείου δραστηριοποιείται στο χώρο του αμπελιού και του κρασιού από το 1981. Στις πλαγιές της Επανομής, λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Θεσσαλονίκη, ο ιδιαίτερα φροντισμένος αμπελώνας περιβάλλει το σύγχρονο οινοποιείο…

Το Kτήμα Παπαγιαννάκου βρίσκεται στα Μεσόγεια, μία περιοχή με πλούσια αμπελουργική παράδοση. Στα αρχαία χρόνια εκεί βρισκόταν ο ναός της Αρτέμιδος, ιερός χώρος λατρείας του Διονύσου, του Θεού του κρασιού…