ΑΙΘΟΥΣΑ Α – ΤΡΟΦΙΜΑ

Από την πρώτη μέρα λειτουργίας της (2001) η Terra Creta ABEE έθεσε το στόχο να παράγει αποκλειστικά το ποιοτικότερο, το ασφαλέστερο και το πιο υγιεινό ελαιόλαδο που μπορεί να δώσει η κρητική γη…

Η εταιρία «Ήλιος Μπαχαρικά» (Β. Σ. Διαμαντόπουλος Α.Β.Ε) ιδρύθηκε το 1919 στον Πειραιά από την οικογένεια Διαμαντοπούλου και είναι ευρύτατα γνωστή για την ποιότητα των προϊόντων της που έχουν τιμηθεί με πολλά διεθνή βραβεία – σχετικά πρόσφατα απέσπασε «βραβείο ποιότητας»…

Η νέα παγκόσμια ταυτότητά της Creta Farms αντικατοπτρίζει τη δυναμική της και την αποφασιστικότητά της να ισχυροποιηθεί σε όλα τα επίπεδα σηματοδοτώντας παράλληλα την εξάπλωση από μία «φάρμα» στην Κρήτη… σε «φάρμες» στο εξωτερικό.

Η εταιρία ΑΤΤΙΚΗ – ΠΙΤΤΑΣ αναμφίβολα αποτελεί ένα πρότυπο επιχειρηματικής λειτουργίας σε αυτά τα 80 και πλέον χρόνια που δραστηριοποιείται στην αγορά του ελληνικού μελιού.

Η αρχή της ΚΥΚΝΟΣ έγινε ουσιαστικά το καλοκαίρι του 1911 στην Ασίνη Αργολίδος. Τα αδέρφια Μιχάλης και Κωστής Μανουσάκης συνεργάστηκαν και δημιούργησαν από το μηδέν μια από τις εμβλιματικότερες και σημαντικότερες ελληνικές εταιρίες.

Η ποικιλία των προϊόντων της «ΜΕΛΙΣΣΑ- Κίκιζας» καλύπτει όλες τις σύγχρονες ανάγκες των Ελλήνων καταναλωτών οι οποίοι καταναλώνουμε ετησίως κάτι λιγότερο από 80.000 τόνους ζυμαρικών, ευρισκόμενοι στην 4η θέση παγκοσμίως στην κατά κεφαλήν μέτρηση με 10 κιλά το χρόνο. Γιατί είμαστε μακαρονάδες, τι να κάνουμε;

Πόσες επιχειρήσεις άραγε μπορούν να ισχυριστούν ότι βίωσαν και άντεξαν (προπαντός άντεξαν!) και τη κρίση που ακολούθησε το αμερικανικό κράχ του 1929 και αυτή που έχουμε την «τιμή» να βιώνουμε από το 2008 και εντεύθεν; Ο Γιώτης μπορεί!

Η αμιγώς ελληνική εταιρία ΚΡΙ ΚΡΙ που έχει καταφέρει να στείλει το σερραϊκό γάλα στα πέρατα της γης και οραματίζεται να πρωταγωνιστήσει στην παγκόσμια αγορά του αυθεντικού ελληνικού γιαουρτιού.

Η σε πείσμα των καιρών, 100% ελληνική επιχείρηση με επικεφαλής τον 90χρονο Ιωάννη Κωτσιόπουλο διοικείται σαν τον παλιό καλό καιρό και χαράζει την δική της, ρομαντικά και συναρπαστικά ξεχωριστή πορεία! Ίσως το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της ΙΟΝ είναι η αδιαπραγμάτευτη ποιότητα των προϊόντων της που σε συνδυασμό με την αταλάντευτη αξιοπιστία της, την κατατάσσουν ανάμεσα στις πιο αγαπημένες μάρκες του Έλληνα καταναλωτή.

Η Gaea προσηλωμένη, από την πρώτη στιγμή που γεννήθηκε στο μυαλό του δημιουργού της, στην προώθηση των αυθεντικών παραδοσιακών ελληνικών προϊόντων υψηλής ποιότητας και της μεσογειακής διατροφής γενικότερα, τυποποιεί κατά 50% ελαιόλαδο, κατά 33& βρώσιμες ελιές και το υπόλοιπο 17% άλλα προϊόντα (σάλτσες, ντίπ, πάστες). Τα ελαιόλαδα της Gaea είναι όλα εξαιρετικά παρθένα και Π.Ο.Π ή Π.Γ.Ε.