Άρθρα & Στατιστικά Εμπορίου

22

Nov2016
Ακόμα και όταν είναι δεδομένο πως όλοι οι Έλληνες μπορούμε να ανακουφιστούμε από τα δυσβάστακτα οικονομικά δεινά που συσσωρεύει στην πλάτη μας η οικονομική κρίση, αρκεί οι μισοί μόνο Έλληνες να επέλεγαν για τις καθημερινές, καταναλωτικές τους συνήθειες αποκλειστικά και μόνο προϊόντα που παράγονται μέσα στην Ελλάδα και φέρουν στην συσκευασία τους την μαγική ένδειξη «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ» ή, ακόμα καλύτερα, το σήμα «ΕΛΛΑΔΙΚΑ ΜΑΣ» που αποτελεί τον πρεσβευτή της αυθεντικής παραγωγικής Ελλάδας.

06

Oct2016
Οι μεγάλες ανακατανομές των πολύτιμων μεριδίων της Ελληνικής αγοράς χονδρικής / λιανικής μεταξύ των επιχειρήσεων του κλάδου που ξεκίνησαν πριν από λίγα χρόνια, σχεδόν παράλληλα με την ένταση της οικονομικής κρίσης, αναμένεται να συνεχιστούν όχι μόνο ολόκληρο το 2016 αλλά και το 2017. Η ολοκλήρωση της επώδυνης, για χιλιάδες εργαζόμενους και προμηθευτές, διαδικασίας υπαγωγής της Μαρινόπουλος στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα η οποία ήδη μετετράπη σε αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 106β-θ με ταυτόχρονη παραίτηση από το άρθρο 99, η συμφωνία εξαγοράς από την «Σκλαβενίτης» που πέρασε (και περνάει) από «σαράντα κύματα» με το ποσοστό συναίνεσης των ... (...)

30

Jul2016
Οι ραγδαίες εξελίξεις που επέφερε η οικονομική κρίση στην αγορά των αλυσίδων καταστημάτων λιανικής / χονδρικής, καταγράφηκαν στις 11 Απριλίου 2016 στο άρθρο με τίτλο Ραγδαίες αλλαγές στην Ελληνική αγορά λιανικής/χονδρικής την περίοδο 2015-2016.

16

May2016
Δύο από τις πιο σημαντικές οινοποιητικές επιχειρήσεις της χώρας μας ξεκίνησαν, από τον Μάρτιο του 2016, μια κοινή πορεία προς την κορυφή της Ελληνικής αγοράς, ενώνοντας τις δυνάμεις τους στην εγχώρια αγορά με συμφωνία αποκλειστικής διανομής αλλά και με ουσιαστική συνεργασία στις διεθνείς αγορές.

11

Apr2016
Η οικονομική κρίση της τελευταίας εξαετίας σαρώνει την Ελληνική αγορά χονδρικής / λιανικής με τις μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων να βρίσκονται στο επίκεντρο καταιγιστικών αλλαγών που κυριολεκτικά ανατρέπουν τον μέχρι σήμερα γνωστό χάρτη της Ελληνικής αγοράς.