Kτήμα Παπαγιαννάκου

Το Kτήμα Παπαγιαννάκου βρίσκεται στα Μεσόγεια, μία περιοχή με πλούσια αμπελουργική παράδοση. Στα  αρχαία χρόνια  εκεί βρισκόταν ο ναός της Αρτέμιδος, ιερός χώρος λατρείας του Διονύσου, του Θεού του κρασιού.Στην αυγή λοιπόν του 20ου αιώνα και συγκεκριμένα το 1919, ως άξιος συνεχιστής της Βακχικής παράδοσης, ο παππούς Παπαγιαννάκος, “γεμίζει” το πρώτο του βαρέλι στο Μαρκόπουλο, την καρδιά των Μεσογείων.

Η Εταιρία

Το Kτήμα Παπαγιαννάκου βρίσκεται στα Μεσόγεια, μία περιοχή με πλούσια αμπελουργική παράδοση. Στα αρχαία χρόνια εκεί βρισκόταν ο ναός της Αρτέμιδος, ιερός χώρος λατρείας του Διονύσου, του Θεού του κρασιού. Σύμφωνα με την παράδοση, ήταν ο ίδιος ο Βάκχος που δίδαξε στους αρχαίους Έλληνες την τέχνη του οίνου.

Στην αυγή λοιπόν του 20ου αιώνα και συγκεκριμένα το 1919, ως άξιος συνεχιστής της Βακχικής παράδοσης, ο παππούς Παπαγιαννάκος, “γεμίζει” το πρώτο του βαρέλι στο Μαρκόπουλο, την καρδιά των Μεσογείων. Το πρώτο “γιοματάρι” ήταν εξαιρετικής ποιότητας αφού για την καλοζωία της αμπέλου, ευδοκιμούσα κυρίως στην λεκάνη της Μεσογείου, συνηγορούσαν τόσο ο σπάταλος ήλιος που «βλέπει» τα Μεσόγεια, όσο και η ξηρά Αττική γη που προσδίδει στο κρασί τις πολύτιμες αξίες του.

Η συνέχεια της Παράδοσης

Έκτοτε, η πορεία της οικογένειας Παπαγιαννάκου στον χώρο του ελληνικού κρασιού συνεχίστηκε με σημαντικό σταθμό την δεκαετία του ’60 όταν στην παραδοσιακή οινοποιεία προστέθηκαν και τα «όπλα» της σύγχρονης τεχνολογίας. Το οινοποιείο Παπαγιαννάκου εξοπλίστηκε με τα απαραίτητα μηχανήματα της χωρικής οινοποίησης ενώ παράλληλα την σκυτάλη πήρε η επόμενη γενιά Παπαγιαννάκου.

Σήμερα η τρίτη γενιά συνεχίζει την παράδοση της οικογένειας με την ίδια αγάπη για το καλό κρασί αλλά και με γνώση και εμπειρία, εφαρμόζοντας πρωτοποριακές οινοποιητικές μεθόδους. Με δεκάδες στρέμματα προσεγμένων αμπελώνων δημιουργεί στην περιοχή ένα υπερσύγχρονο επισκέψιμο βιοκλιματικό οινοποιείο με πνευματικά πιεστήρια, ανοξείδωτες δεξαμενές και θερμικό έλεγχο των ζυμώσεων. Δημιουργήματα αυτής της παράδοσης που χρονολογείται σχεδόν έναν αιώνα, είναι τα πολυβραβευμένα εμφιαλωμένα κρασιά από το Kτήμα Παπαγιαννάκου τα οποία με χρώματα λαμπερά, αρώματα μεθυστικά, γεύσεις γεμάτες, ισορροπημένες, συγκινούν όχι μόνο τους οινόφιλους αλλά και τους μεγαλύτερους connoisseurs.

Το Κτήμα Παπαγιαννάκου αποτελεί ένα χώρο απόλυτα φιλικό προς το περιβάλλον και τους χρήστες του. Διαθέτει μια Κάβα ανοιχτή προς το κοινό, τους απανταχού οινόφιλους, είτε για να φιλοξενήσει εκδηλώσεις που έχουν να κάνουν με όμορφες προσωπικές στιγμές ή επαγγελματικές συναντήσεις, είτε για να διδάξει τη μαγική διαδικασία παραγωγής, το πάτημα, την εμφιάλωση και την παλαίωση.

Παραγωγή

Τα κρασιά που παράγονται από την τρίτη γενιά της οικογένειας Παπαγιαννάκου είναι τα εξής:

  • Cabernet Sauvignon : Με γεμάτο σώμα, βαθύ κόκκινο, πορφυρό χρώμα & ένα πιπεράτο άρωμα από αποξηραμένα φρούτα. Αυτό το υπέροχο Cabernet ωριμάζει στο κελάρι του Κτήματος για 12 μήνες σε δρύινα βαρέλια και 6 μήνες σε φιάλες προκειμένου να αποκτήσει το τέλειο μπουκέτο του.

  • Παπαγιαννάκου Ερυθρός : Ένα φιλόδοξο κρασί με υπέροχη επίγευση. Προσεκτικό μίγμα από ποικιλία Νεμέας Αγ. Γεωργίου με μικρές προσθήκες Cabernet Sauvignon για να τελειοποιηθεί το σώμα και η απαλότητα του.

  • Παπαγιαννάκου Ροζέ : Ένα λεπτό κρασί από την καλύτερη επιλογή Μοσχάτου που παλαιώνεται & εμφιαλώγνεται με τις κλασικές μεθόδους που ακολουθούνται σε όλα τα Ροζέ. Φίνο μπουκέτο και άρωμα, ένα κομψά ισσοροπημένο κρασί, με βαθύ, ροζ χρώμα.

  • Σαββατιανό Παπαγιαννάκου : Λευκό ξηρό κρασί με πλούσιο μπουκέτο. Τοπικός Μαρκοπουλιώτικος οίνος για εκείνους που ψάχνουν την ουσία και όχι τις εντυπώσεις. Χρυσάφι και καθαρό στο χρώμα με ένα ντελικάτο μπουκέτο.

  • Ρετσίνα Μεσογείων : Ένα υπέροχο Σαββατιανό με ρητίνη, επιλεγμένη από τα ωραιότερα πεύκα της Αττικής γης. Η πλούσια και μοναδική του γεύση έρχεται να αποδείξει ότι η παραδοσιακή γεύση δεν απειλείται απαραίτητα με εξαφάνιση! Χαρίζει απόλαυση και στο πιο απλό, καθημερινό πιάτο.

Προϊόντα Περιπτέρου

*Πατήστε στις εικόνες για μεγέθυνση

Επικοινωνία