Κτήμα Σκούρας
Όλα διαγράφουν την προσωπικότητα του Γιώργου Σκούρα. Παραγωγός, οινοποιός και «μαέστρος» ο Σκούρας δεν κάνει απλά κρασί: γεμάτος ενέργεια και ενθουσιασμό, πείρα και διαίσθηση, προσθέτει σε όλα τα προϊόντα του και σε όλες τις δραστηριότητες της οινοποιίας του μια δυναμική που ανανεώνεται, αναγεννιέται και αναζωογονείται με κάθε τρύγο.
- Κατηγορία Products, Κρασιά, Νεώτερα Περίπτερα, Ποτά, Προϊόντα
Κτήμα Σκούρα
Tα τελευταία είκοσι χρόνια, το Κτήμα Σκούρα έχει δημιουργήσει ένα πειθαρχημένο, καινοτόμο και σοβαρό οινοπαραγωγικό δυναμικό.
Απολαυστικά, καθημερινά κρασιά, πρωτοποριακή ανάμειξη, εμπνευσμένες εμφιαλώσεις, κλασική μέθοδος οινοποίησης γηγενών και κοσμοπολίτικων ποικιλιών, αξέχαστες και σπάνιες χρονιές, πολύ μικρές ποσότητες.
Όλα διαγράφουν την προσωπικότητα του Γιώργου Σκούρα. Παραγωγός, οινοποιός και «μαέστρος» ο Σκούρας δεν κάνει απλά κρασί: γεμάτος ενέργεια και ενθουσιασμό, πείρα και διαίσθηση, προσθέτει σε όλα τα προϊόντα του και σε όλες τις δραστηριότητες της οινοποιίας του μια δυναμική που ανανεώνεται, αναγεννιέται και αναζωογονείται με κάθε τρύγο.
Η ίδια δυναμική είναι ολοφάνερη και στις εγκαταστάσεις του Κτήματος, απέριττες, λειτουργικές και επισκέψιμες. Και εδώ η οινοδημιουργία συνεχίζεται, ακριβώς όπως και η ζωή. Γευθείτε τις λοιπόν: και τις δημιουργίες και τη ζωή!
Ο κόσμος του κρασιού αναγνωρίζει και βραβεύει κάθε νέα σοδειά από την Πελοπόννησο και ειδικά τα κρασιά του Κτήματος Σκούρα, τα οποία – με το εξαίρετο στιλ και την αναλλοίωτη ποιότητα που τα διακρίνει – έχουν εξελιχτεί σε σύγχρονα ελληνικά κλασικά έργα.
Πορεία του Γιώργου Σκούρα
Ο Γιώργος Σκούρας γεννήθηκε στο Άργος, μια πόλη που κατοικείται εδώ και 3.000 χρόνια. Το 1980 πήγε στην Dijon της Γαλλίας για να σπουδάσει πάνω στον τομέα της γεωργίας. Με αφορμή τη γνωριμία του με έναν παραγωγό της Βουργουνδίας, άλλαξε την κατεύθυνση των σπουδών του κι έτσι αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Dijon ως οινολόγος.
Στη συνέχεια εργάστηκε σε διάφορα οινοποιεία στη Γαλλία, την Ιταλία και την Ελλάδα. Το 1986 ξεκίνησε το δικό του οινοποιείο στην Πυργέλα, ένα μικρό χωριό έξω από το Άργος.
Το 1988 ο Σκούρας παρουσίασε για πρώτη φορά τον Μέγα Οίνο, ένα πρωτοποριακό κρασί από Αγιωργίτικο και Cabernet Sauvignon. Το καινοτόμο αυτό κρασί από τότε αφήνει εποχή και άξια χαρακτηρίζει το brand Σκούρας, τόσο στην Ελλάδα όσο και ανά τον κόσμο.
To 1996, ο Σκούρας έχτισε ένα λιτό οινοποιείο στην κοινότητα Γυμνό μέσα στη ζώνη της Νεμέας ενώ το 2004 το Κτήμα Σκούρα εγκαταστάθηκε στο οινοποιείο που χτίστηκε στο Μαλανδρένι κοντά στο Άργος.
Η σημασία της Πελοποννήσου
Η γη της Πελοποννήσου, πλούσια σε αρχαία μνημεία από το ένδοξο παρελθόν της, καλλιεργείται με αμπέλια για κρασί εδώ και πολλούς αιώνες. Η κέντρο-ανατολική πλευρά της Πελοποννήσου, όπου βρίσκονται οι Μυκήνες και η Επίδαυρος, είναι μια ευλογημένη αμπελοοινική περιοχή με βραχώδη εδάφη. Οι αυτόχθονες ποικιλίες που ευδοκιμούν στην Αργολίδα, στην Κορινθία, στη Μαντινεία και στη Νεμέα είναι ο Ροδίτης, το Μοσχοφίλερο (λευκές ποικιλίες) και το Αγιωργίτικο (ερυθρή ποικιλία). Επίσης, καλλιεργούνται οι κοσμοπολίτικες ποικιλίες Chardonnay, Viognier, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc και Merlot, παράγοντας κρασιά με έντονα χαρακτηριστικά του terroir.
Tο Κτήμα Σκούρα προμηθεύεται σταφύλια από δικά του αμπέλια καθώς και από άλλους εξαιρετικούς παραγωγούς της περιοχής.
Επικοινωνία
Τηλ: +30 27510 23688
Fax: +30 27510 23159
E-mail: info@skouras.gr
Web:http://www.skouras.gr/