CAVINO A.E.

Η CAVINO A.E. είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που ιδρύθηκε το 1958 στο ΑΙΓΙΟ-ΑΧΑΙΑΣ της επαρχίας ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ με σκοπό την αμπελοκαλλιέργεια και οινοποίηση. Η διοίκηση της CAVINO πλαισιώνεται από μία πλήρη ομάδα επιστημονικού προσωπικού με στόχο την συνεχή ποιοτική βελτίωση της εταιρείας.

Η Εταιρία

Η CAVINO A.E. είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που ιδρύθηκε το 1958 στο ΑΙΓΙΟ-ΑΧΑΙΑΣ της επαρχίας ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ με σκοπό την αμπελοκαλλιέργεια και οινοποίηση.

Η διοίκηση της CAVINO πλαισιώνεται από μία πλήρη ομάδα επιστημονικού προσωπικού με στόχο την συνεχή ποιοτική βελτίωση της εταιρείας.

Δραστηριότητα

Στην Ελληνική αγορά οι πωλήσεις οίνων στις μεγάλες αλυσίδες S/M, και τα συμβόλαια συνεργασίας με αλυσίδες ξενοδοχείων δημιουργούν ευοίωνες προοπτικές ανάπτυξης.

Στην αγορά του εξωτερικού, η CAVINO σήμερα βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να εξαγάγει σε 16 χώρες όπως, Κράτη Ευρωπαϊκής Ένωσης, Η.Π.Α., Ρωσία κ.λ.π. και το ποσοστό εξαγωγών ανέρχεται στο 70% του ετήσιου κύκλου εργασιών της.

Εγκαταστάσεις και Είδη Κρασιού

Στην εταιρία ανήκουν δύο οινοποιία και ένα αποστακτήριο. Η οινοποιία στο Αίγιο παράγει 6,0 εκτ. λίτρα κρασί ετησίως και οι ποικιλίες που χρησιμοποιεί είναι από την Πελοπόννησο, την Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα καθώς και την Κρήτη. Η δεύτερη οινοποιία είναι ένας μοναστηριακός αμπελώνας στο ΜΕΓΑ ΣΠΗΛΑΙΟ, κοντά στα Καλάβρυτα που παράγει οίνους υψηλής ποιότητας.

Το επενδυτικό πρόγραμμα είναι ιδιαίτερα υψηλό αφού από το 1998 έως και το 2007 έχουν επενδυθεί περισσότερα από 5.000,000 € αποκλειστικά σε ποιοτικό εκσυγχρονισμό κατατάσσοντας έτσι την CAVINO μεταξύ των πιο δυναμικών παραδοσιακών μονάδων της Ελλάδος. Η δυναμικότητα της εταιρίας έχει σαν αποτέλεσμα την απόκτηση της Διεθνούς Πιστοποίησης Ποιότητας I.F.S.

Ρετσίνα, Ημίγλυκος, Μαυροδάφνη, Σάμος, Νεμέα Αγιωργίτικο, Νάουσα Ξυνόμαυρο, Μοσχοφίλερο Μαντινείας, Ροδίτης Πάτρας, Syrah, Merlot και οι τρεις οίνοι του Μέγα Σπηλαίου συμπληρώνουν ένα εξαιρετικό πρόγραμμα κρασιών.

Πολιτική Ποιότητας & Ασφάλειας Κατανάλωσης

Ακολουθεί η Πολιτική Ποιότητας & Ασφάλειας Κατανάλωσης των προϊόντων της Εταιρίας CAVINO A.E. πού παράγονται στο Εργοστάσιο της στην Περιοχή Γέφυρα Μεγανίτη – Αίγιο:

  • Να παράγει, να εμφιαλώνει και να διακινεί οίνο, ούζο & τσίπουρο με μεθοδολογία πού εξασφαλίζει ότι τα προϊόντα της ανταποκρίνονται πλήρως στις Εθνικές και Κοινοτικές Νομοθετικές Απαιτήσεις που σχετίζονται με την υγιεινή και την ασφάλεια του Καταναλωτή,
  • Να υλοποιεί τις συμφωνίες πού κάνει με τους Πελάτες της έχοντας σαν κύριο μέλημα την ικανοποίηση των απαιτήσεων και των προσδοκιών τους,
  • Να προμηθεύεται Α’ και Βοηθητικές Ύλες γνωστής και αναγνωρισμένης ποιότητας που ανταποκρίνονται πλήρως στις απαιτήσεις της Εθνικής & της Κοινοτικής Νομοθεσίας HACCP και που εξασφαλίζουν την υγιεινή και την ασφάλεια του Καταναλωτή – την ποιότητα των παραγόμενων Εταιρικών Προϊόντων,
  • Να απασχολεί Προσωπικό πού έχει λάβει κατάλληλη εκπαίδευση και κατάρτιση σε θέματα HACCP και πού εφαρμόζει σε διαρκή βάση τους Κανόνες Ορθής Ατομικής Υγιεινής (GHP) πού έχει θεσπίσει η Εταιρία. Το Προσωπικό έχει άμεση επίγνωση των υποχρεώσεων του απέναντι στους Καταναλωτές και στην Εταιρεία και διαχειρίζεται με αποτελεσματικό και ηθικό τρόπο όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με την ασφάλεια κατανάλωσης των Εταιρικών Προϊόντων,
  • Να προάγει την επικοινωνία με τους Πελάτες της, τους Προμηθευτές και τους Τελικούς Καταναλωτές όταν πέφτει στην αντίληψη της οποιοδήποτε στοιχείο πού μπορεί να επηρεάσει την ασφάλεια των Εταιρικών Προϊόντων στην αλυσίδα της διαχείρισης τους,
  • Να υλοποιεί τους Στόχους Ποιότητας & HACCP πού θέτει μέσα από την αποτελεσματική εφαρμογή του Συστήματος, επιτυγχάνοντας την επαύξηση της ασφάλειας κατανάλωσης, τη μείωση των μη συμμορφώσεων και τη σταθερότητα των υλοποιούμενων διεργασιών,
  • Να αντιμετωπίζει με ευαισθησία και αποτελεσματικότητα τα θέματα προστασίας του Περιβάλλοντος και να ενσωματώνει τη διαχείριση τους μέσα στα επιχειρηματικά της σχέδια και στόχους,
  • Να αντιμετωπίζει με ευαισθησία και αποτελεσματικότητα τα θέματα Κοινωνικής Ευθύνης και βελτίωσης των συνθηκών εργασίας και αμοιβής του Προσωπικού της,

Το όνομα της Εταιρίας να αποτελεί εξασφάλιση για την ποιότητα των προϊόντων, των υπηρεσιών και του κύρους της.

Για την επίτευξη των παραπάνω η Εταιρία έχει τεκμηριώσει και εφαρμόζει Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας & HACCP πού ικανοποιεί τις απαιτήσεις:

  • Του Προτύπου INTERNATIONAL FOOD STANDARD, Version 5,
  • Της Εθνικής & Κοινοτικής Νομοθεσίας HACCP 852/2004/ΕΚ

και περιλαμβάνει όλες τις δραστηριότητες που επηρεάζουν την ποιότητα, την υγιεινή και την ασφάλεια κατανάλωσης των προϊόντων της και τις σχέσεις της με τους Πελάτες.

Το Σύστημα Ποιότητας είναι το εργαλείο για την ανάπτυξη, τη βελτίωση και την περαιτέρω καταξίωση της Εταιρείας και έχει την αμέριστη στήριξη της Διοίκησης σε θέματα πόρων – μέσων για την αποτελεσματική εφαρμογή και βελτίωση του.

Προϊόντα Περιπτέρου

*Πατήστε στις εικόνες για μεγέθυνση

Επικοινωνία