Αθηναϊκή Ζυθοποιία Α.Ε. (Αλκοολούχα Ποτά)

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία Α.Ε. είναι μία από τις σημαντικότερες εταιρίες παραγωγής και εμπορίας μπίρας στην Ελλάδα.  Ιδρύθηκε το 1963 από μια ομάδα Ελλήνων επιχειρηματιών και αποτελεί μέλος του Ομίλου Heineken N.V. Λειτουργεί με έδρα την Αθήνα…

Η Εταιρία

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία Α.Ε. είναι μία από τις σημαντικότερες εταιρίες παραγωγής και εμπορίας μπίρας στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 1963 από μια ομάδα Ελλήνων επιχειρηματιών και αποτελεί μέλος του Ομίλου Heineken N.V. Λειτουργεί με έδρα την Αθήνα.

Το πρώτο εργοστάσιο της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας λειτούργησε στην Αθήνα το 1965 και παρήγαγε την μπίρα Amstel. Το 1975 εγκαινιάστηκε το δεύτερο εργοστάσιο στη Θεσσαλονίκη και το 1985 αγοράστηκε το τρίτο, στη ΒΙ.ΠΕ. Πάτρας. Από το 1993 λειτουργεί στη Λαμία η μονάδα εμφιάλωσης του Φυσικού Μεταλλικού Νερού Ιόλη.

Δραστηριότητα

Σήμερα, παράγουμε και συσκευάζουμε στην Ελλάδα μερικές από τις πιο διάσημες μπίρες: Amstel, Amstel Premium Pils, Amstel Bock, Heineken, ΑΛΦΑ, Fischer, Buckler, BIOΣ 5. Παράλληλα, εισάγουμε τις μπίρες Amstel Light, McFarland, Erdinger, SOL, Murphy’s, Duvel, Chimay, Kirin, Moretti, Desperados, Krusovice και άλλες.

Τα 25 προϊόντα που παράγουμε και διανέμουμε, διατίθενται σε 11 χώρες , με τη βοήθεια ενός εκτεταμένου δικτύου διανομής και πωλήσεων. Συνεχίζουμε να σχεδιάζουμε στρατηγικά την ανάπτυξή μας, επιδιώκοντας την ισχυροποίηση των προϊόντων μας στις υφιστάμενες αγορές και την επέκτασή μας σε νέες.

50 Χρόνια Ανάπτυξης-Κυριότεροι Σταθμοί Αθηναϊκής Ζυθοποιίας

  • 1963: Ίδρυση Αθηναϊκής Ζυθοποιίας

  • 1965: Λανσάρισμα Αmstel στην ελληνική αγορά & λειτουργία του πρώτου εργοστασίου στην Αθήνα με δυνατότητα παραγωγής 45.000 εκατόλιτρων μπίρας

  • 1975: Νέο εργοστάσιο στη Θεσσαλονίκη

  • 1977: Η Αmstel αποκτά το προβάδισμα στην ελληνική αγορά στις προτιμήσεις των ελλήνων καταναλωτών

  • 1979: Οι πωλήσεις της Amstel στο 1 εκατομμύριο εκατόλιτρα

  • 1981: Λανσάρισμα Heineken στην ελληνική αγορά

  • 1985: Νέο εργοστάσιο στην Πάτρα

  • 1989: Οι πωλήσεις της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας αγγίζουν τα 3 εκατομμύρια εκατόλιτρα

  • 1990-1993: Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία λανσάρει στην ελληνική αγορά τη μπίρα Buckler και εισάγει 10 ακόμη μάρκες

  • 1993: Λανσάρισμα φυσικού μεταλλικού νερού ΙΟΛΗ και εμφιαλωτηρίου στη Λαμία

  • 1996: Πιστοποίηση των συστημάτων διαχείρισης για την προστασία του Περιβάλλοντος

  • 1995-1998: Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία και η Ελληνική εταιρία Εμφιαλώσεως 3Ε δημιουργούν την Brewinvest και πραγματοποιούν 3 εξαγορές σε Βουλγαρία και Σκόπια (Π.Γ.Δ.Μ.)

  • 1990-1999: Επενδύσεις για περαιτέρω εξοπλισμό των εργοστασίων και ανάπτυξη των εξαγωγικών της δραστηριοτήτων

  • 1999: Πιστοποίηση ΟHSAS για την ασφάλεια και υγεία του προσωπικού

  • 1999-2000: Λανσάρισμα των σημάτων Fischer και ΑΛΦΑ στην ελληνική αγορά

  • 2000: Πιστοποίηση του συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας ISO 9001

  • 2001: Η Heineken χορηγός των Ολυμπιακών Αγώνων ΑΘΗΝΑ 2004

  • 2002: Πιστοποίηση BCQI (Bureau Veritas Quality International) HACCP DS 3027-2002 για την άρτια διοργάνωση του συστήματος Διαχείρισης για την Ασφάλεια των Τροφίμων

  • 2006: Λανσάρισμα της Amstel Pulse και του 5λιτρου βαρελιού της Heineken

  • 2007: Λανσάρισμα καινοτόμων προϊόντων και συσκευασιών όπως το BeerTender της Heineken και το ποτό Segredo

  • 2009: Εισαγωγή των Krusovice, Moretti, Tiger στην ελληνική αγορά

  • 2010: Λανσάρισμα ΒΙΟΣ 5, της πρώτης μπίρας στο κόσμο με πέντε δημητριακά

  • 2011: Λανσάρισμα Amstel Premium Pils

  • 2012: Λανσάρισμα SOL

  • 2013: Λανσάρισμα της Amstel Radler, της μπίρας Amstel με χυμό λεμόνι

Οι μάρκες μας

Από το 1963 στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία παράγουμε και συσκευάζουμε στη χώρα μας μερικές από τις πιο δημοφιλείς μπίρες: την οικογένεια της Amstel –Αmstel, Αmstel Pils, Amstel bock, Amstel Radler, τη Heineken, την ΑΛΦΑ, τη Fischer, την ΒΙΟΣ 5, την Buckler.

Στόχος μας είναι να προσφέρουμε προϊόντα τα οποία ικανοποιούν κάθε προτίμηση και πληρούν τις υψηλότερες προδιαγραφές ποιότητας και ασφάλειας.
Κάθε μια από τις μάρκες μας είναι ξεχωριστή, έχει τη δική της ιστορία, συνταγή και «προσωπικότητα».

Ανακαλύψτε τες!

  • AMSTEL

    Χαρακτηριστικά: Ξανθιά Lager. Πρώτη σε κατανάλωση μπίρα στην Ελλάδα με 45 και πλέον χρόνια ποιοτικής παρουσίας. Η περιεκτικότητά της σε αλκοόλ είναι 5%. Το χρυσό της χρώμα είναι αποτέλεσμα συνδυασμού ανοιχτόχρωμης και σκουρόχρωμης βύνης. Έχει γεμάτη γεύση και άρωμα λυκίσκου και μαγιάς.

    Παράγεται στη Ελλάδα σε τρία εργοστάσια στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα.

  • HEINEKEN

    Ανοιχτόχρωμη ξανθιά Lager. Είναι η μπίρα με την πιο διεθνή παρουσία, καθώς διατίθεται σε περισσότερες από 170 χώρες στον κόσμο. Η μοναδικότητά της οφείλεται στη μέθοδο καλλιέργειας μιας ειδικής μαγιάς που την κάνει ξεχωριστή σε άρωμα και γεύση. Η περιεκτικότητά της σε αλκοόλ είναι 5%. Έχει γεμάτη γεύση και διακριτικό άρωμα λυκίσκου και βύνης.

  • ΑΛΦΑ

    Ξανθιά ελαφριά Lager. Δροσερή, ξεδιψαστική, με πλούσιο αφρό, πίνεται εύκολα και ταιριάζει απόλυτα με τις ελληνικές γεύσεις. Έχει απαλό άρωμα και 5% περιεκτικότητα σε αλκοόλ. Για την παραγωγή της χρησιμοποιείται ελληνικό κριθάρι σε ποσοστό 42%

  • AMSTEL RADLER

    H δίψα μας για νέες γεύσεις και εμπειρίες δημιούργησε την Amstel Radler. Στην αξεπέραστη γεύση της Amstel προσθέσαμε τη δροσιά του χυμού λεμονιού. Ανακαλύψτε μια νέα διάσταση γεύσης που είναι διπλά δροσιστική, διπλά απολαυστική! Έχει 2% αλκοόλ και η όψη της είναι φυσικά θολή λόγω της ανάμειξης της μπίρας Amstel με το χυμό λεμονιού. Πίνεται παγωμένη! Παράγεται στην Ελλάδα.

  • AMSTEL PILS

    Χαρακτηριστικά: Το νέο μοναδικό προϊόν της Αmstel βασισμένο στην αυθεντική συνταγή της Pilsener που δημιουργήθηκε από τους Αρχιζυθοποιούς της Αmstel το 1870. Έχει βαθύ χρυσαφένιο χρώμα, γεμάτη και πλούσια ισορροπημένη γεύση, με χαρακτηριστική γεύση λυκίσκου και αφρό πλούσιο και φινετσάτο. Περιέχει 5% αλκοόλ. Πρόκειται για ένα προϊόν υψηλής ποιότητας που συγκεντρώνει όλη την εμπειρία της Amstel στη ζυθοποίηση. Παράγεται στη Ελλάδα σε τρία εργοστάσια στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα

  • AMSTEL BOCK

    Χαρακτηριστικά: Δυνατή γεύση με πικρή επίγευση, άρωμα λυκίσκου και καβουρδισμένης βύνης. Περιέχει 7% αλκοόλ και έχει χαρακτηριστικό μαύρο χρώμα.

    Παράγεται στη Ελλάδα σε τρία εργοστάσια στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα.

  • FISCHER

    Ξανθιά Ρilsener, που συνδυάζει το παραδοσιακό και το μοντέρνο. Μπίρα αλσατικής καταγωγής ξεχωρίζει όχι μόνο για την ποιότητά της, αλλά και για το ανάγλυφο λογότυπο στη φιάλη. Έχει περιεκτικότητα σε αλκοόλ 5% και χαρακτηριστικό άρωμα λυκίσκου.

  • BIOΣ 5

    Μια ελληνική παγκόσμια καινοτομία. Η πρώτη μπίρα που συνδυάζει κριθάρι, σιτάρι, σίκαλη, καλαμπόκι και ρύζι και δημιουργεί μια ιδανικά ισορροπημένη και ανεπανάληπτη γεύση. Περιέχει Αλκοόλ 5% και παράγεται από δημητριακά ελληνικής παραγωγής.

  • BUCKLER

    Ξανθιά ελαφριά μπίρα από φυσικά συστατικά που παρασκευάζεται με ειδική διαδικασία ζύμωσης. Δεν περιέχει αλκοόλ και πίνεται όλες τις ώρες της ημέρας και της νύχτας. Έχει διακριτικά αρώματα μαγιάς και κριθαριού.

Προϊόντα Περιπτέρου

*Πατήστε στις εικόνες για μεγέθυνση

Επικοινωνία