Είναι ευρύτερα γνωστό ότι η Κρητική ελαιουργία Terra Creta ABEE από το 2001 που ξεκίνησε την λειτουργία της στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της στο Κολυμβάρι Χανίων, εστίασε την προσπάθεια της σε δύο βασικούς τομείς: Ο πρώτος ήταν η παραγωγή του υγιεινότερου, εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου της Κρητικής γης, με πρωτοπόρα συστήματα διασφάλισης ποιότητας και ιχνηλασιμότητας από τον ελαιώνα μέχρι το ράφι του σουπερμάρκετ. Ο δεύτερος ήταν η μεγαλύτερη δυνατή εξωστρέφεια σε αγορές που εκτιμούν την ποιότητα και καταβάλλουν το αντίστοιχο τίμημά της.
Μια περίπου δεκαετία αργότερα οι στόχοι αυτοί δεν επιτεύχθηκαν απλά, αλλά και διευρύνονται συνεχώς, αποσπώντας συνεχώς πολύ σημαντικές επιβραβεύσεις της εξαιρετικής αυτής προσπάθειας του Μανώλη Αναγνωστάκη και των συνεργατών του, μέσα και έξω από την Ελλάδα (1ο Πανελλήνιο Βραβείο το 2004, 1ο Παγκόσμιο Βραβείο το 2005, 1η θέση στον διαγωνισμό ελαιολάδων που πωλούνται στα ελληνικά supermarkets του περιοδικού Ελιά & Ελαιόλαδο, Παγκόσμιο (αργυρό) Βραβείο OIL CHINA 2008, Προμηθευτής Χρονιάς στα Ελληνικά Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών – Hellenic Duty Free Shops, 2012 κ.π.α.).
.
.
Στις μέρες μας η Terra Creta ABEE εξάγει το 80% της συνολικής παραγωγής της σε περισσότερες από 30 χώρες του κόσμου (στην Ελλάδα μπορείτε να την βρείτε στα ράφια της ΑΒ Βασιλόπουλος) και συνεχίζει να διακρίνεται για την σταθερή και εξαιρετική της ποιότητα σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου.
Η τελευταία διάκριση για την ποιότητα της Terra Creta έρχεται από την Ιταλία: Στον 19ο διαγωνισμό BIOL 2014, έναν από τους ελάχιστους διαγωνισμούς εξειδικευμένους στο βιολογικό ελαιόλαδο, το βιολογικό ελαιόλαδο της Terra Creta έλαβε χρυσό βραβείο ποιότητας (BIOL GOLD), ανάμεσα σε 425 βιολογικά ελαιόλαδα από 17 χώρες και έχει ήδη ενσωματωθεί στην ειδική έκδοση του BIOL 2014, «Οδηγός των καλύτερων βιολογικών ελαιολάδων του κόσμου». (http://premiobiol.it/en).
Το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο της Terra Creta προέρχεται από μία μόνο περιοχή (το Κολυμβάρι της Βόρειο-Δυτικής Κρήτης), από μία μόνο ποικιλία (την Κορωνέικη) και παράγεται με ένα μόνο τρόπο παραγωγής (τη κρύα έκθλιψη) με βασικά χαρακτηριστικά την υπέροχη γεύση και το άρωμα του που το κάνουν πολύ δημοφιλές τόσο στους καταναλωτές όσο και στους ειδικούς γευσιγνώστες.
.
.
Στον φετινό διαγωνισμό BIOL 2014 που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Andria της Ιταλίας (στην κριτική επιτροπή συμμετέχουν περισσότεροι από 20 έμπειροι γευσιγνώστες από διαφορετικές χώρες όπως Ισπανία, ΗΠΑ, Ιταλία, Ελλάδα, Γερμανία, Ιαπωνία, Αγγλία, Τυνησία) 5 ακόμα Ελληνικά βιολογικά ελαιόλαδα απέσπασαν χρυσά μετάλλια, 7 απέσπασαν ασημένια μετάλλια και ένα ExtraGold μετάλλιο (Ειρήνη Πλωμαρίου, Λέσβος).
Μπορείτε να γνωρίσετε καλύτερα τα προϊόντα ελαιολάδου της Terra Creta με μια εικονική επίσκεψη στο ατομικό περίπτερο που διατηρεί στην XHellenica, την Διεθνή Έκθεση Ελληνικών Τροφίμων & Ποτών στο Διαδίκτυο κάνοντας κλικ εδώ.
You must be logged in to post a comment.