Ελληνικό περίπτερο στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «Salon International de l’ Agroalimentaire»
Έκλεισε τις πύλες της η Διεθνής Έκθεση Τροφίμων και Ποτών SIAL στο Παρίσι, η μεγαλύτερη διεθνής έκθεση τροφίμων στον κόσμο φέτος. Πάνω από 150,000 επισκέπτες ήρθαν στους χώρους της, από τις 19 έως τις 23 Οκτωβρίου 2014.
Ένα από τα σημεία αναφοράς της έκθεσης αποτέλεσε η Ελληνική εθνική συμμετοχή στους χώρους του Enterprise Greece. Πάνω από 100 ελληνικές εταιρίες είχαν την ευκαιρία να εκθέσουν τα προϊόντα τους και να έρθουν σε επαφή με αγοραστές από όλο τον κόσμο. Ορισμένες από αυτές βραβεύτηκαν για τα καινοτόμα προϊόντα τους, ενώ υπήρξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τους επισκέπτες για τα ελληνικά τρόφιμα και ποτά.
Επισημαίνεται ότι σημειώθηκε σημαντική αύξηση στις Β2Β συναντήσεις, στην οποία συνετέλεσε και το Β2Β Center που προσέφερε το Enterprise Greece στους Έλληνες εκθέτες.
Πόλο έλξης για τους επισκέπτες-αγοραστές αποτέλεσαν τα δυο εστιατόρια που λειτούργησαν στο περίπτερο του Enterprise Greece, στα οποία διεθνούς φήμης chefs χρησιμοποίησαν υλικά των Ελλήνων εκθετών για να δημιουργήσουν εκλεκτές ελληνικές γεύσεις: στο μεν κυρίως εστιατόριο, το οποίο λειτούργησε με την συνεργασία της Aldemar Hotels, o chef κ. Αγάλου έδωσε την δυνατότητα στους επισκέπτες να δοκιμάσουν παραδοσιακές αλλά και νέες συνταγές φτιαγμένες με Ελληνικά υλικά, ενώ στο δεύτερο ο chef κ. Βασάλος ανέδειξε ξεχωριστές γεύσεις μαγειρεύοντας ψάρια και θαλασσινά. Παράλληλα, υπήρξε διαφήμιση της ελληνικής συμμετοχής σε κεντρικούς χώρους, καθώς και δωρεάν διανομή καλαίσθητου καταλόγου των Ελλήνων εκθετών.
Η καθ’ όλα επιτυχημένη παρουσία του Enterprise Greece σε κορυφαίες εκθέσεις όπως η SIAL PARIS, θα συνεχιστεί και το 2015 με συμμετοχή στις μεγαλύτερες κλαδικές εκθέσεις παγκοσμίως. Ήδη το Enterprise Greece προετοιμάζει μεγάλη εθνική συμμετοχή σε εκθέσεις όπως οι: Gulfood, Anuga, Fancy Food, Prowein, FruitLogistica, SIAL China και άλλες.
Πηγή: Newmoney.gr
You must be logged in to post a comment.