Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Πολιτικής κ. Κωνσταντίνος Αδαμίδης και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Λέσβου κ. Ευστράτιος Κύτελης, με κοινή τους ανακοίνωση ενημερώνουν τους παραγωγούς τυποποιητές και όσους διακινούν και εμπορεύονται ελαιόλαδο στη Λέσβο, ότι η Κίνα έχει εκφράσει ενδιαφέρον για το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο της Λέσβου.
Συγκεκριμένα, ως απόρροια της περσινής συμμετοχής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Επιμελητηρίου Λέσβου, στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων & Ποτών “ANUGA 2013” της Κολωνίας Γερμανίας, η εταιρεία “TUS ® G.. PARIDIS e.K.” του κ. George Paridis με έδρα το Βούπερταλ της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, που συμμετείχε ως αντιπρόσωπος στο stand της Π.Β.Α., ζητάει να προμηθεύεται και να εξάγει στην Κίνα σε συνεργασία με Κινέζικη εισαγωγική εταιρεία, 100 τόνους extra παρθένου λεσβιακού ελαιολάδου κατ’ έτος.
Οι προδιαγραφές που θέτει η Κινέζικη εταιρεία, σύμφωνα με την έγγραφη ενημέρωση της “TUS ® G. PARIDIS e.K.” προς την Π.Β.Α., είναι ότι η ποσότητα αυτή πρέπει να διατίθεται σε φιάλες ενός λίτρου, η ποιότητα να είναι standard και η ετικέτα μία και μοναδική (θα επιλεγεί κατόπιν συνεννόησης).
Επιπλέον η ως άνω γερμανική εταιρεία ελληνικών συμφερόντων, προτίθεται να ξεκινήσει σύντομα στην πόλη Βούπερταλ, τη λειτουργία μόνιμου εκθεσιακού κέντρου Λεσβιακών – Λημνιακών προϊόντων (ενδεχομένως σε δεύτερη φάση και όλου του Βορείου Αιγαίου), προκειμένου να διευκολυνθεί η διείσδυσή τους στη γιγαντιαίων διαστάσεων αγορά της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας.
Η εν λόγω αγορά, αποτελεί κατά τεκμήριο τη σπουδαιότερη δυνητική αγορά της Γερμανίας για τα ελληνικά προϊόντα, αφού περιλαμβάνοντας μία πλειάδα γειτονικών πόλεων, όπως Κολωνία, Βόννη, Λεβερκούζεν, Βούπερταλ, Ντύσσελντορφ, Νόϊς, Άαχεν, Μενχενγκλάντμπαχ, Έσσεν, Μπόχουμ, Ντόρτμουντ, Γκελζενκίρχεν, Ντούισμπουργκ, κ.α., και γειτνιάζοντας με όμορες αγορές πολλών πόλεων της Γαλλίας, του Λουξεμβούργου, του Βελγίου και της Ολλανδίας, αριθμεί πάνω από 30 εκατομμύρια τελικούς καταναλωτές, με χιλιάδες Έλληνες ομογενείς ανάμεσά τους.
Πηγή: olivenews.gr & lesvosnews.gr
You must be logged in to post a comment.