Β. Σ. Διαμαντόπουλος Α.Β.Ε

(ΗΛΙΟΣ Μπαχαρικά)

Η εταιρία «Ήλιος Μπαχαρικά» (Β. Σ. Διαμαντόπουλος Α.Β.Ε)  ιδρύθηκε το 1919 στον Πειραιά από την οικογένεια Διαμαντοπούλου και είναι ευρύτατα γνωστή για την ποιότητα των προϊόντων της που έχουν τιμηθεί με πολλά διεθνή βραβεία – σχετικά πρόσφατα απέσπασε «βραβείο ποιότητας» σε ειδική εκδήλωση που συνέπεσε με τις εορταστικές εκδηλώσεις της επετείου των  50 ετών από την υπογραφή της συνθήκης της Ρώμης, στο  Fumicino Ιταλίας.

Η Εταιρία

Η εταιρία «Ήλιος Μπαχαρικά» (Β. Σ. Διαμαντόπουλος Α.Β.Ε) ιδρύθηκε το 1919 στον Πειραιά από την οικογένεια Διαμαντοπούλου και είναι ευρύτατα γνωστή για την ποιότητα των προϊόντων της που έχουν τιμηθεί με πολλά διεθνή βραβεία – σχετικά πρόσφατα απέσπασε «βραβείο ποιότητας» σε ειδική εκδήλωση που συνέπεσε με τις εορταστικές εκδηλώσεις της επετείου των 50 ετών από την υπογραφή της συνθήκης της Ρώμης, στο Fumicino Ιταλίας.

Η οικογένεια Διαμαντοπούλου, εδώ και ένα περίπου αιώνα, ειδικεύεται τόσο στα μπαχαρικά όσο και στα αρωματικά φυτά.

Δραστηριότητα

Η «Ήλιος Μπαχαρικά», πιστοποιημένη με ISO 9001-2000, εισάγει, εμπορεύεται και εξάγει μπαχαρικά, τροφές πουλιών και αρωματικά φυτά (βότανα). Διαθέτει στην ελληνική και διεθνή αγορά μια ευρύτατη γκάμα από Μπαχαρικά, Μείγματα-Carino, Αρωματικά Φυτά, Αφεψήματα, Τροφές Πουλιών, Είδη Ζαχαροπλαστικής, Είδη Θυμιάματος, και μια σειρά από μοναδικά μείγματα από καρυκεύματα και μυρωδικά, για ανανεωμένες γεύσεις των παραδοσιακών αλλά και μοντέρνων εδεσμάτων – όλα προϊόντα υψηλής ποιότητας.

Μπαχαρικά & Αρωματικά φυτά

Τα μπαχαρικά αποτελούν το αποξηραμένο τμήμα ενός φυτού που περιέχει αρωματικές, πικάντικες και καυστικές ουσίες. Είναι γνωστά και με τις ονομασίες καρυκεύματα και μυρωδικά. Τα μπαχαρικά μπορεί να είναι φύλλα, σπόρια, καρποί, ρίζες, βολβοί και φλοιοί. Περιλαμβάνονται στις αρωματικές ύλες και, σύμφωνα με τον κώδικα τροφίμων και ποτών, είναι εκείνες που έχουν έντονο άρωμα και γεύση και η προσθήκη τους στα τρόφιμα γίνεται για να τους προσδώσουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και για να βελτιώσουν τη γεύση τους. Πολλά από τα μπαχαρικά έχουν και αντιοξειδωτικές ιδιότητες αντικαθιστώντας τα διάφορα συντηρητικά που σε πολλές περιπτώσεις βλάπτουν την υγεία του ανθρώπου.

Όσον αφορά τα αρωματικά φυτά, η χρήση τους για φαρμακευτικούς σκοπούς είναι τόσο παλιά όσο και ο πολιτισμός και η πρώτη γνωστή γραπτή αναφορά για θεραπευτικά φυτά έρχεται από τους Σουμέριους το 2200 π.Χ. Ο πατέρας της Ιατρικής, ο Έλληνας Ιπποκράτης κατέγραψε περίπου 400 είδη βοτάνων που η χρήση τους ήταν γνωστή κατά τον 5ο αιώνα π.Χ.

Ο άνθρωπος ήταν επίσης πληροφορημένος, από την αρχή του πολιτισμού, για τα αποτελέσματα των αρωμάτων στο σώμα, στο μυαλό και στα συναισθήματα. Τα λουλούδια χρησιμοποιούνταν για να προσελκύσουν αγάπη, φαγητό και προστασία. Τα αρωματικά φυτά χρησιμοποιούνταν για να γιατρέψουν το σώμα. Τα πιο ακριβά λουλούδια προσφέρονταν στους θεούς και στις θεές σαν θυσία, και η χρήση αρωματικών θυμιαμάτων έχει καταγραφεί από την αρχαιότητα.

Εγκαταστάσεις

Το εργοστάσιο της «Ήλιος Μπαχαρικά» βρίσκεται στην οδό Αγίου Ιωάννη Ρέντη 157 στα Καμίνια με σύγχρονες εγκαταστάσεις 1500m2 και εξειδικευμένο προσωπικό.

Παρουσίαση των προϊόντων

Τα προϊόντα της «Ήλιος Μπαχαρικά» διαθέτουν πρακτικές και πολυτελείς συσκευασίες τόσο για μεμονωμένους καταναλωτές όσο και για την μαζική εστίαση καθιερώνοντας στη ελληνική αγορά την «επαγγελματική συσκευασία» κατάλληλη για ψησταριές, ξενοδοχεία, fast food, εστιατόρια αλλά και βιομηχανίες ετοίμων προϊόντων.

Εξ άλλου, η αποκλειστική σειρά προϊόντων Carino της «Ήλιος Μπαχαρικά» -μείγματα από μπαχαρικά και αρωματικά φυτά (βότανα) για κοτόπουλο, σάλτσες, μπάρμπεκιου, στιφάδο, τζατζίκι, ψάρι και πατάτες – θεωρείται μια εξαιρετικά επιτυχημένη σειρά όχι μόνο στην ελληνική αλλά και σε επιλεγμένες αγορές του εξωτερικού.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα των προϊόντων της «Ήλιος Μπαχαρικά», περιλαμβάνει τα εξής:

  • Αρωματικά Φυτά: Ρίγανη, Δυόσμος, Δάφνη, Βασιλικός, Άνιθος, Θυμάρι, Μαϊντανός, Μέντα, Σέλινο, Δενδρολίβανο, Εστραγκόν.
  • Μπαχαρικά: Πιπέρι Μαύρο, Πιπέρι Λευκό, Πάπρικα Γλυκιά, Πάπρικα Καυτερή, Κανέλλα, Γαρύφαλλο, Κύμινο, Μπαχάρι, Μοσχοκάρυδο, Γλυκάνισο, Σησάμι, Μπούκοβο Γλυκό, Μπούκοβο Καυτερό, Ξυνό (Κιτρικό Οξύ), Κρεμμύδι, Κόλιανδρο, Σκόρδο, Πιπέρι Καγιέν, Πιπέρι Πράσινο, Πιπέρι Ανάμεικτο, Πιπέρι Ροζ, Πιπέρι Σπαστό, Πιπερόριζα (Τζίντζερ), Τσίλι, Κάρυ, Κάρδαμο Πράσινο, Πιπερίτσα.
  • Μείγματα-Carino: Η εξαιρετική σειρά Carino είναι μείγμα μπαχαρικών και αρωματικών φυτών για κοτόπουλο, σάλτσες, μπάρμπεκιου, στιφάδο, τζατζίκι, ψάρι και πατάτες. Οι διαθέσιμες συσκευασίες είναι Carino Κοτόπουλο, Carino Ψάρι, Carino Πατάτα, Carino Στιφάδο, Carino Τζατζίκι και Carino Μπάρμπεκιου.
  • Αφεψήματα: (Το Βράσιμο -Αφέψημα- των βοτάνων, αφορά τα σκληρότερα μέρη του φυτού -ρίζα, στέλεχος, σκληροί καρποί) Δίκταμο, Τίλιο, Τσάϊ Βουνού, Τσάϊ Μαύρο, Φασκόμηλο, Χαμομήλι.
  • Τροφές Πουλιών: Βιταμίνη, Καναβούρι, Κεχρί, Παπαγαλίνη, Κελαϊδίνη.
  • Είδη Ζαχαροπλαστικής: Κακούλε, Μαστίχα, Μαχλέπι, Αμμωνία, Σόδα, Μπέϊκιν Πάουντερ, Κρεμόριο, Βανίλια.
  • Είδη Θυμιάματος: Καρβουνάκια Κασετίνα, Λιβάνι, Μοσχολίβανο, Λουμίνια Κασετίνα.

Προϊόντα Περιπτέρου

*Πατήστε στις εικόνες για μεγέθυνση

Επικοινωνία