Παρότι η τάση δείχνει υψηλή κατανάλωση ελαιολάδου στην Αμερική, ωστόσο έρευνα έδειξε ότι οι περισσότεροι Αμερικανοί καταναλωτές (56%) δυσκολεύονται να επιλέξουν ελαιόλαδο λόγω άγνοιας των παραγόντων που πρέπει να έχουν υπόψη τους αλλά και των μύθων που πιστεύουν.
Σύμφωνα με την έρευνα οι ερωτηθέντες πιστεύουν ότι:
– Το χρώμα του ελαιολάδου σχετίζεται με την ποιότητα (μόνο το 6% γνώριζε ότι αυτό είναι λάθος)
– Τα απαλής γεύσης ελαιόλαδα έχουν λιγότερες θερμίδες από τα υπόλοιπα (μόνο το 16% γνώριζε ότι αυτό είναι λάθος)
– Όπως το κρασί, έτσι και το ελαιόλαδο βελτιώνεται με το πέρασμα του χρόνου (μόνο το 24% γνώριζε ότι αυτό είναι λάθος)
– Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο πρέπει να χρησιμοποιείται κρύο ή ακατέργαστο (μόνο το 30% γνώριζε ότι αυτό είναι λάθος).
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την Ένωση Ελαιολάδου Boρείου Αμερικής με την συγχρηματοδότηση του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας.
Μ.Τ.
Πηγή: Olivenews.gr
You must be logged in to post a comment.