Το τριήμερο 14 με 16 Μαρτίου θα λάβει χώρα η 2η FOOD EXPO στoν εκθεσιακό χώρο του Metropolitan Expo, δίπλα στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Η 2η FOOD EXPO έρχεται να απαντήσει στο καθολικό αίτημα της αγοράς για μια σύγχρονη και δυναμική έκθεση διεθνών προδιαγραφών με ξεκάθαρη στόχευση στην Β2Β αγορά.
Μετά την τεράστια επιτυχία της 1ης FOOD EXPO GREECE, μπήκαν οι βάσεις για τη δημιουργία ενός μεγάλου διεθνούς εκθεσιακού θεσμού για τα τρόφιμα και τα ποτά. Στη 2η FOOD EXPO αναμένεται να συμμετάσχουν περισσότεροι από 500 εκθέτες από την Ελλάδα, τη Μεσόγειο και όλο τον κόσμο, είτε μεμονωμένα είτε μέσω εθνικών περιπτέρων, δίνοντάς της, τη διεθνή εμβέλεια και ακτινοβολία που χρειάζεται ο εκθεσιακός θεσμός του κλάδου των τροφίμων στη χώρα μας. Παράλληλα η προσέλκυση μεγάλου αριθμού σημαντικών αγοραστών από το εξωτερικό αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για τη διοργανώτρια εταιρία. Με μια σειρά στοχευμένων ενεργειών, η 2η FOOD EXPO GREECE αναμένεται να προσελκύσει περισσότερους από 1.000 διεθνείς επισκέπτες. Οι επισκέπτες αυτοί προέρχονται από μεγάλες αγορές-στόχους που ενδιαφέρουν τις ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις (Γερμανία, ΗΠΑ, Αυστραλία, Μ. Βρετανία, Β. Ευρώπη, Αραβικές χώρες, Βραζιλία) και εκπροσωπούν μεγάλες διεθνείς αλυσίδες Super Market, Wholesalers, Distributors, Brokers, Foodservers κ.λ.π.
Ανάμεσα στα εκθέματα της έκθεσης, βρίσκονται κατηγορίες όπως αυτή των ΠΟΠ προϊόντων, γαλακτοκομικά, ζαχαρώδη, προϊόντα ζύμης, Α’ ύλες Αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, αλλά και μηχανήματα επεξεργασίας και συσκευασίας τροφίμων, συστήματα αποθήκευσης και διακίνησης και πολλά άλλα.
Παράλληλες εκδηλώσεις
Οι επισκέπτες της FOOD EXPO θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα πλούσιο πρόγραμμα θεματικών εκδηλώσεων από εξειδικευμένους εισηγητές. Πιο συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν εφτά ημερίδες και το Διεθνές forum Μεσογειακής Διατροφής και Γαστρονομίας.
- Διεθνές forum Μεσογειακής Διατροφής και Γαστρονομίας, Κυριακή 13:00
- Ημερίδα: Τεχνολογία & Καινοτομία τροφίμων, Σάββατο 12:00
- Ημερίδα: Συσκευασία, επιτυχημένες πωλήσεις, Σάββατο 12:00
- Ημερίδα: ΠΟΠ, ΠΓΕ & βιολογικά προϊόντα: Η αριστοκρατία των τροφίμων, Σάββατο 14:00
- Ημερίδα: Γαλακτοκομία – Τυροκομία: Η επόμενη 10ετία, Κυριακή 11:00
- Ημερίδα: Ελληνικό Ελαιόλαδο: Πολυβραβευμένο και διεθνώς καταξιωμένο, Κυριακή 16:00
- Ημερίδα: Meat: The experts, Κυριακή, 17:30
- Ημερίδα: Τα ελληνικά τρόφιμα κατακτούν τις μεγάλες αγορές, Δευτέρα 11:00
Μαζί και η έκθεση Οίνου & Αποσταγμάτων OENOTELIA
Παράλληλα με τη 2η FOOD EXPO θα διοργανωθεί η 1η ΟΕΝΟΤΕLIA σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Hall 2. Πρόκειται για μια αυστηρά επαγγελματική έκθεση με περίπτερα υψηλής αισθητικής και λειτουργικότητας από παραγωγικές και εμπορικές επιχειρήσεις οίνου και ελληνικών αποσταγμάτων, καθώς και εταιρείες μηχανημάτων και οινολογικού εξοπλισμού.
Σεμινάρια, γευστικές δοκιμές, προτάσεις wine list και πολλές άλλες εκδηλώσεις οινικής εκπαίδευσης έχουν προγραμματιστεί σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες και θα αποτελέσουν την πλατφόρμα ενημέρωσης και προβολής των ελληνικών κρασιών στους επισκέπτες της OΕNOTELIA.
Περισσότερες πληροφορίες: Food Expo