Cair
- Ημερομηνία 04/06/2014
- Κατηγορία Products, Κρασιά, Νεώτερα Περίπτερα, Ποτά, Προϊόντα
Η Εταίρία
Η CAIR Α.Ε ιδρύθηκε το 1928 από έναν όμιλο Ιταλών επενδυτών και παραμένει ένα από τα μεγαλύτερα οινοποιεία στην Ελλάδα. Η πλήρης ονομασία της εταιρίας ήταν Compagnia Agricola Industriale Rodi και από αυτήν προέκυψε το γνωστό CAIR. Η δραστηριότητα της είναι εστιασμένη στην παραγωγή και εμπορία υψηλής ποιότητας Ροδιακών οίνων. Οι νέες εγκαταστάσεις βρίσκονται στο 2ο Χλμ Λεωφ. Ρόδου-Λίνδου και εκτείνονται σε γήπεδο 30 στρεμμάτων.
Αξίες & Φιλοσοφία
Στόχος μας είναι να αναδείξουμε μέσω των γηγενών, με ιστορία τουλάχιστον 2500 ετών και των διεθνών ποικιλιών αμπέλου που ευδοκιμούν στον νησί μας, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του αμπελοτόπου της Ρόδου, όπως αυτά εκφράζονται μέσα από το κρασί. Οι μικρές στρεμματικές αποδόσεις στα αμπέλια της Ρόδου με στόχο την υψηλή ποιότητα της πρώτης ύλης, ενώ παράλληλα εφαρμόζονται αυστηρά κριτήρια ποιοτικού διαχωρισμού των σταφυλιών, πριμοδοτώντας ένα πρωτοποριακό σύστημα «ειλικρινούς τρύγου» που εξασφαλίζει απόλυτη ποιοτική διαλογή. Αυτή είναι η ποιοτική διαφοροποίηση που έχουμε να αντιπαραθέσουμε και να προτείνουμε.
Διασφάλιση Ποιότητας
Η CAIR, συνεχίζοντας την μακραίωνη οινοποιητική παράδοση της Ρόδου, εξελίσσεται διαρκώς, πραγματοποιώντας επενδύσεις εκσυγχρονισμού.Το νέο, σύγχρονο εργοστάσιο καλύπτει στεγασμένους χώρους 30 περίπου στρεμμάτων.
Η υλοποίηση του μεγάλου έργου του νέου εργοστασίου και της συνολικής μετεγκατάστασης όλων των δραστηριοτήτων, με σύγχρονη υποδομή σε μηχανήματα και εξοπλισμό, με τρία μεγάλα επενδυτικά προγράμματα ύψους 11,4 εκ. ευρώ, διασφαλίζει τη ποιότητα στην παραγωγή με σταθερότητα και αξιοπιστία.
Το αναπαλαιωμένο οινοποιείο της CAIR, στις Φάνες, αποτελεί έναν πολιτιστικό πνεύμονα προβολής των παραδοσιακών προϊόντων της Ρόδου, ιστορικών στοιχείων και εξοπλισμού της περιόδου εκείνης, της μηχανολογικής εξέλιξης και της διαδρομής της οινοποιίας στο νησί, αλλά και κέντρο διαφόρων εκδηλώσεων στην περιοχή.
Θεμελιώδες όραμα αποτελεί η αναβάθμιση της εταιρείας σε κάθε επίπεδο. Υλοποιήθηκε η αναδιάρθρωση του ροδίτικου αμπελώνα, που ξεκίνησε το 2002 και ήταν όνειρο ζωής και στρατηγική επιλογής, παράλληλα με την ανάπτυξη ιδιόκτητων αμπελώνων 200 περίπου στρεμμάτων. Τώρα πλέον η CAIR είναι περήφανη για τις ελληνικές καλλιέργειες και τον πλούτο των ποικιλιών που παράγει στον αμπελώνα της.
H CAIR ακολουθώντας συνεχώς τις απαιτήσεις διασφάλισης ποιότητας και υγιεινής τροφίμων έχει αποκτήσει το πιστοποιητικό ποιότητας σύμφωνα με το νέο πρότυπο ISO 22000: 2005.
Προϊόντα
Η CAIR έχει στην λίστα της μία πλήρη γκάμα εκλεκτών κρασιών που καλύπτουν μια μεγάλη ποικιλία στυλ και τιμών.Από παραδοσιακές γεύσεις όπως η εξαιρετική της ρετσίνα μέχρι τα περίφημα γλυκά μοσχάτα κρασιά της, κι΄από πρωταθλητές στην σχέση ποιότητας / τιμής μέχρι νεανικές φιάλες σαν το «Αθήρι Ρόδου Ορεινών Αμπελώνων» ή τη φιάλη κύρους με το Cabernet Sαuvignon «Κελλάρια των Ιπποτών». Μια κάβα εξοπλισμένη με τις ετικέτες της CAIR σε βγάζει κυριολεκτικά ασπροπρόσωπο στις πιο δύσκολες περιπτώσεις.
Λευκοί
- Selections
- Pathos
- ΡΟΔΟΣ 2400
- Maestro Ξηρός
- Maestro Ημίξηρος
- ILIOS de Rhodes
- Δωδεκανησιακός
- Castellania
Γλυκοί Οίνοι
- Μοσχάτο Ρόδου
- AMANDIA
Ημίγλυκοι
- Platoni Λευκός
- Platoni Ερυθρός
Ρετσίνα
- Ρετσίνα Gold
- Ρετσίνα CAIR
Ερυθροί Οίνοι
- Pathos
- Αρχοντικό
- Κελάρια Cabernet
- Κελάρια Merlot
- Maestro
- Chevalier de Rhodes
- Δωδεκανησιακός
- Castellania
Ροζέ Οίνοι
- Maestro Ξηρός
- Maestro Ημίξηρος
Αφρώδεις
- CAIR Brut
- CAIR Demi Sec
- Velvet Brut
- CAIR Rose Reserve
- SILK Λευκή DemiSec
- SILK Ροζέ DemiSec
- BO Λευκή Sec
- BO Ροζέ DemiSec
Επικοινωνία
Τηλ: +30 22410 68770-3
Fax: +30 22410 62575
E-mail: info@cair.gr
Web: http://www.cair.gr