.
Το 4o Φεστιβάλ Γαλλικής Γαστρονομίας που πραγματοποιείται σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη από τις 21 Μαΐου μέχρι τις 21 Ιουνίου 2014 υπό την αιγίδα της Γαλλικής Πρεσβείας και του Δήμου Αθηναίων, προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες να γνωρίσουν από κοντά τα προϊόντα και την ποιότητα της γαλλικής γαστρονομίας.
Η Γαλλία είναι μια χώρα με μακρά γαστρονομική παράδοση και τεχνογνωσία η οποία έχει καταξιωθεί σε ολόκληρο τον κόσμο. Σέβεται καθένα από τα παραδοσιακά, ιδιότυπα προϊόντα της και αναδεικνύει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους μέσα από τις μεθόδους παραγωγής, τις συνταγές, τις τεχνικές, την τελική παρουσίασή τους και τις στιγμές γευστικής απόλαυσης που μας χαρίζουν.
Τα πολλά πρόσωπα της γαλλικής γαστρονομίας, από το ανοιξιάτικο πικ νικ και την τραγανή μπαγκέτα, το χαλαρωτικό απεριτίφ μετά τη δουλειά μεταξύ φίλων ή τα ανεπιτήδευτα μενού των μικρών μπιστρό έως τα βραβευμένα της εστιατόρια, όλα αποτελούν εκφάνσεις των μυριάδων μορφών της γαλλικής γαστρονομίας που επηρεάζουν καθοριστικά τις τάσεις και τον χάρτη της παγκόσμιας γαστρονομίας.
.
.
Το 4o Φεστιβάλ Γαλλικής Γαστρονομίας (Εταίροι: Εμπορικό Τμήμα της Γαλλικής Πρεσβείας – Ubifrance, Ελληνογαλλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, Ελληνογαλλική Σχολή Έυγένιος Ντελακρουά, Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας, Ξενοδοχείο Sofitel Athens Airport, Διοργάνωση-Συντονισμός: Sopexα, Marketing Agency for Food, Wine & Lifestyle) πραγματοποιείται με την συμμετοχή 80 και πλέον μπαρ και εστιατορίων που προτείνουν γαλλικά μενού και κοκτέιλ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (το πικ νικ και απεριτίφ στο Πάρκο Ελευθερίας). Αναλυτικές πληροφορίες υπάρχουν στην σελίδα του Φεστιβάλ στο facebook στην Διεύθυνση https://www.facebook.com/FestivalGallikisGastronomias .
You must be logged in to post a comment.