Τσάνταλη A.E.

Η Εταιρία

TSANTALI: Μεγαλώνουμε από το 1890

Για τέσσερις γενιές η οικογένεια Τσάνταλη μοιράζεται το πάθος για τη μοναδικότητα των ελληνικών αμπελώνων και τα μυστικά της δημιουργίας οίνων και αποσταγμάτων ποιότητας. Αυτή η παράδοση, συνδυασμένη με το όραμα και τη διορατικότητα, έχει οδηγήσει στην ταχύτατη ανάπτυξη της TSANTALI, που σήμερα δραστηριοποιείται δυναμικά σε 55 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Στην Ελλάδα διαχειριζόμαστε αμπελώνες (ιδιόκτητους ή συνεργαζόμενους) σε 14 ζώνες της χώρας, ενώ διαθέτουμε 5 οινοποιεία σε Χαλκιδική, Άγιο Όρος, Ραψάνη, Νάουσα και Μαρώνεια Θράκης. Μέσα από στρατηγικές συνεργασίες (πχ SANTO WINES στη Σαντορίνη) φέρνουμε καθημερινά όλο τον κόσμο πιο κοντά στο σύγχρονο, ποιοτικό ελληνικό κρασί.

H αποστολή μας

Ο αμπελώνας, πηγή αμέτρητων επιλογών.

Και αυτό είναι το μέτρο διαφοροποίησης. Για εμάς στην TSANTALI η διασφάλιση της παράδοσης των 120 χρόνων ιστορίας μας ως μια ελληνική οικογενειακή επιχείρηση και η διεθνής καταξίωσή μας παραμένουν οι αρχές της φιλοσοφίας μας.

Η ειλικρίνεια, η ευθύνη και ο σεβασμός απέναντι στους καταναλωτές, στην αγορά και στους ανθρώπους μας είναι η πυξίδα της καθημερινής μας πρακτικής. Θέλουμε να είμαστε ενεργά “παρών”, να στηρίζουμε τις τοπικές κοινωνίες, να συμβάλλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος, να προβάλουμε την αυθεντικότητα της ελληνικής αμπελουργίας και της οινοποιίας, και να διακρινόμαστε για την επιχειρηματική καινοτομία μας.

Η κληρονομία μας

Οι ρίζες μας, πυξίδα στη ζωή

Ήταν το 1890 στη Βορειοανατολική Ελλάδα όπου η οικογένεια Τσάνταλη ξεκίνησε να καλλιεργεί αμπέλια, να οινοποιεί σταφύλια και να κάνει αποστάξεις ούζου και τσίπουρου.

Η διορατικότητα και το ένστικτο του Ευάγγελου Τσάνταλη οδήγησε στο στήσιμο από την αρχή όλων των υποδομών με έναν εξωστρεφή προσανατολισμό, μια κίνηση πρωτοφανής για την εποχή (δεκαετία του 40).

Παράλληλα, το πάθος του για το ντόπιο αμπελοτόπι τον κατεύθυνε στον εντοπισμό και την αναβίωση μερικών από τους πλέον ξεχωριστούς ελληνικούς αμπελώνες, που σήμερα είναι διάσημοι σε όλο τον κόσμο.

Σημεία – σταθμός

 • 1938: Πρώτο οινοποιείο στις Σέρρες

 • 1945: Πρώτο αποσταγματοποιείο στη Θεσσαλονίκη

 • 1948: Οινοποιείο στη Νάουσα

 • 1962: Έναρξη εξαγωγών

 • 1969: Αναβίωση αμπελώνα Αγίου Όρους

 • 1971: Σύσταση της Ε. ΤΣΑΝΤΑΛΗΣ ΑΕ με έδρα τον Aγιο Παύλο Χαλκιδικής

 • 1991: Νέα εποχή για τη Ραψάνη: το τοπικό οινοποιείο στην οικογένεια Τσάνταλη

 • 1996: Πιστοποιημένη βιολογική καλλιέργεια

 • 2006: Επίσημος Προμηθευτής του Κρεμλίνου στη Ρωσία Γραφεία TSANTALI σε Μόσχα και Αγία Πετρούπολη

 • 2010: Σύσταση της TSANTALI Asia με γραφεία στο Χονγκ Κονγκ

Η δέσμευσή μας

Προσήλωση σε στόχους υψηλούς

Το όραμά μας πάντα πήγαινε χέρι χέρι με τη δέσμευση σε:

 • Ποιότητα (HACCP, AGROCERT, Βιολογική καλλιέργεια)
 • Υπεύθυνη στάση (Πράσινη Γεωργία, στήριξη τοπικών κοινωνιών, οινική καλλιέργεια καταναλωτών)
 • Καινοτομία (στους αμπελώνες και στον τομέα της επιχειρηματικότητας)

Για εμάς η επιτυχία προϋποθέτει τη συνεπή διατήρηση των πιο υψηλών προδιαγραφών, τη συνεχή προσπάθεια για βελτίωση, τον καθορισμό νέου στόχου όταν ο προηγούμενος επιτυγχάνεται.

Επιτυχημένες Επιχειρηματικές Πρακτικές

Ο εξωστρεφής προσανατολισμός μας ήταν το σήμα κατατεθέν της TSANTALI από την αρχή, ακόμη και σε καιρούς κατά τους οποίους η Ελλάδα μαστίζονταν από πολέμους και πολιτική αστάθεια. Το 1962 οι πρώτες εξαγωγές ήταν μια πραγματικότητα για την εταιρία μας, κάνοντας αρχικά ένα άνοιγμα σε χώρες με έντονο το ελληνικό στοιχείο, όπως η Γερμανία, το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Αυστρία και οι ΗΠΑ. Παράλληλα, η στρατηγική επένδυση στην αναβίωση ξεχωριστών ελληνικών αμπελώνων (Άγιο Όρος, Νάουσα, Ραψάνη) προσέφερε προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας, ικανά να προσελκύσουν το ενδιαφέρον ακόμη και απαιτητικών οινόφιλων ανά τον κόσμο. Σήμερα η TSANTALI με περηφάνια παρουσιάζει μερικές από τις πλέον επιτυχημένες επιχειρηματικές πρακτικές της ελληνικής οινοποιίας.

Επίσημος Προμηθευτής του Κρεμλίνου

Στη Ρωσία επετεύχθη ένα από τα πλέον αξιόλογα success stories στην ιστορία της ελληνικής οινοποιίας. Για πρώτη φορά σε παγκόσμιο επίπεδο, απονεμήθηκε ο τίτλος του “Επίσημου Προμηθευτή του Κρεμλίνου” σε οινοποιία. Και αυτή ήταν η TSANTALI.

Μια υψηλής ποιότητας και αυστηρά περιορισμένης παραγωγής ετικέτα, η Kormilitsa Gold, έγινε ο “Επίσημος Οίνος του Κρεμλίνου”. Από επιλεγμένο αμπελοτόπι βιολογικής καλλιέργειας στο Μετόχι Χρωμίτσας του Αγίου Όρους, το κρασί μας αναγνωρίστηκε με αυτό τον τιμητικό τίτλο μετά από ενδελεχή έλεγχο σε όλα τα στάδια καλλιέργειας και παραγωγής από εξειδικευμένη ομάδα του Κρεμλίνου που κράτησε για τρία χρόνια. Ο Kormilitsa Gold σήμερα είναι αναπόσπαστο μέρος του τελετουργικού όλων των επίσημων εκδηλώσεων του Κρεμλίνου (πχ ορκωμοσίες Προέδρων).

Αυτή η εξαιρετική διάκριση άνοιξε εμπορικούς δρόμους για την TSANTALI στη Ρωσία και τις γειτονικές χώρες. Σήμερα, οι ετικέτες μας βρίσκονται σε σουπερ μάρκετ, κάβες, οινοθήκες, καθώς και σε μια μεγάλη θρησκευτική αγορά που περιλαμβάνει περισσότερες από 2500 εκκλησίες και μοναστήρια.

Δίκτυο 25 Καταστημάτων TSANTALI στην Κίνα

Η είσοδός στη Κίνα, το νέο “Ελ Ντοράντο” της παγκόσμιας αγοράς οίνου, το 2008 μετά από σε βάθος έρευνα της τοπικής αγοράς. Σήμερα είμαστε η μόνη ελληνική οινοποιία με Δίκτυο Καταστημάτων TSANTALI με το σύστημα της δικαιόχρησης (franchise) καλύπτοντας μια αγορά 200 εκατομμυρίων καταναλωτών. Το Δίκτυό μας περιλαμβάνει 25 καταστήματα και δεκάδες corner shops σε πέντε περιφέρειες. Στόχος μας είναι έως το τέλος του 2015 ο αριθμός των καταστημάτων να φτάσει τα 150.

Στο Χονγκ Κονγκ έχει την έδρα και τα γραφεία της η θυγατρική μας TSANTALI Asia, η οποία διαχειρίζεται την ανάπτυξη του Δικτύου Καταστημάτων μας, καθώς και τις στρατηγικές μας συνεργασίες στην ευρύτερη περιοχή. Σήμερα είμαστε οι υπερήφανοι συνεργάτες του Επιμελητηρίου Οίνου Κίνας και Χονγκ Κονγκ και του Κινεζικού Ινστιτούτου Καρδιολογίας. Όραμα και στόχος μας να συμμετέχουμε και εμείς ενεργά στην οινική καλλιέργεια των Κινέζων, προωθώντας τη μοναδικότητα της ελληνικής αμπελοοινικής παράδοσης.

OINOI TSANTALI

Το ευρύ portfolio περιλαμβάνει:

Signature Wines: Από μοναδικούς στον κόσμο ελληνικούς αμπελώνες, διαφυλάσσοντας ξεχωριστές αμπελοοινικές παραδόσεις του τόπου μας:

 • Άγιον Όρος: Ο ανεπανάληπτος αμπελώνας με το ιδανικό για αμπελοκαλλιέργεια μικροκλίμα

Ετικέτες: METOXI Χρωμίτσας, METOXI X, ABATON και ο Επίσημος Οίνος του Κρεμλίνου KORMILITSA GOLD

 • Όλυμπος: Μια παράδοση με διεθνή καταξίωση γεννά το «Νέκταρ των Θεών του Ολύμπου», τον χαρακτηριστικό ερυθρό ΠΟΠ οίνο της Ραψάνης

Ετικέτες: Ραψάνη, Ραψάνη Επιλεγμένος, Ραψάνη Ειδικά Επιλεγμένος

 • Μαρώνεια Θράκης : Ένας τόπος όπου η μυθολογία συναντά μια οινική παράδοση τριών χιλιάδων ετών

Ετικέτες: KANENAS

 • Σαντορίνη: Τα παγκοσμίως διάσημα κρασιά του νησιού μέσα από τη στρατηγική μας συνεργασία με τη SANTO WINES. Ασύρτικο, Νυχτέρι και Vinsanto στα καλύτερά τους.

Οίνοι βιολογικής καλλιέργειας: Από το 1996, επενδύουμε στην πιστοποιημένη βιολογική καλλιέργεια. Σήμερα είμαστε ανάμεσα στους κορυφαίους παραγωγούς οργανικών οίνων στην Ευρώπη με σημαντικές συνεργασίες (π.χ. Peter Riegel Weinimport Gmbh) και εξαιρετικές διακρίσεις σε διεθνείς BIO οινικούς διαγωνισμούς.

Ετικέτες: KLIMA KLIMA Bio, ABATON

Φιλικά brands: Αγαπημένες ετικέτες με εξαιρετική σχέση ποιότητας – τιμής και με σταθερή θέση στο καθημερινό μας τραπέζι.

Ενδεικτικές ετικέτες: ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ, ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟΣ, ΜΟΝΟποικιλιακά, Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ, αλλά και το CARAMELO.

Προϊόντα Περιπτέρου

* Πατήστε στις εικόνες για μεγέθυνση

Επικοινωνία