Οινοποιία Αναγνώστου

Η Εταιρία

Η οικογένεια Αναγνώστου με μια παράδοση τριών γενεών στο αμπέλι και στο κρασί, συνεχίζει να δημιουργεί κρασιά με φροντίδα, πάθος και μεράκι που ξεκινάει από τα σπλάχνα της γόνιμης Αττικής γης

Ο Χρήστος Αναγνώστου, οινολόγος και τεχνολόγος τροφίμων με σπουδές στην Ελλάδα και στην Γερμανία, εκφράζει την σημερινή γενιά της οικογένειας η οποία συνδυάζει ιδανικά την παράδοση με την σύγχρονη τεχνολογία.

Αμπελώνες

Ο αμπελώνας του Κτήματος στο Πάτημα – δύο μόλις χιλιόμετρα από το Κορωπί, προστατεύεται από τα βουνά των Μεσογείων στις περιόδους των βροχών και των ανέμων. Σε μια έκταση 100 περίπου στρεμμάτων που λούζεται με τον Αττικό ήλιο ολόκληρο σχεδόν τον χρόνο, με σχετικά ζεστά και ξηρά καλοκαίρια καθώς και όλα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του μικροκλίματος των Μεσογείων που χάρισε από την αρχαιότητα στα κρασιά της περιοχής την μεγάλη τους φήμη.

Εγκαταστάσεις

Λίγο πριν από την συμπλήρωση της πρώτης δεκαετίας του 21ου αιώνα, ολοκληρώθηκε στην «Οινοποιία Αναγνώστου» μια μεγάλη επένδυση που υλοποιεί πολλές και διαφορετικές δραστηριότητες σε μια μεγάλη, καταπράσινη έκταση 15 στρεμμάτων:

 • Από την παραλαβή των σταφυλιών, την έκθλιψη, την αποθήκευση του καρπού του σταφυλιού και την διαδικασία της ζύμωσης στις νέες, υπερσύγχρονες δεξαμενές, την ωρίμανση του κρασιού σε δρύινα βαρέλια που ανανεώνονται κάθε λίγα χρόνια, την εμφιαλωτική διαδικασία με σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό, την παλαίωση του κρασιού μέσα σε φιάλες σε ειδικά κελάρια, τους χώρους υποδοχής επισκεπτών και γευστικής δοκιμής κρασιών μέχρι τις δύο αίθουσες (χωρητικότητας 150 και 350 ατόμων) που διατίθενται για διάφορες εκδηλώσεις.

 • Η (μεγάλη) κύρια αίθουσα του οινοποιείου αποτελεί ένα οργανωμένο χώρο με οπτικοακουστικά μέσα στον οποίο ο επισκέπτης γνωρίζει από κοντά το σταφύλι και όλα τα στάδια που ακολουθεί από το αμπέλι μέχρι την ζύμωση και την εμφιάλωση του χυμού του, ενώ ο υπέροχος, εξωτερικός χώρος του οινοποιείου μπορεί να υποδεχτεί μέχρι 100 άτομα για ειδικές εκδηλώσεις.

 • Τα πολυβραβευμένα κρασιά της «Οινοποιίας Αναγνώστου» σφραγίζονται με 7 διαφορετικές ετικέτες και αποτελούν την κληρονομιά και την παρακαταθήκη της οικογένειας

Τα κρασιά

 • Αμπελώνες – Τοπικός Λευκός – Ξηρός Οίνος

  Από το φημισμένο Σαββατιανό που καλλιεργείται στους οικογενειακούς αμπελώνες, παράγεται ένα πληθωρικό, φρουτώδες κρασί με μακρά επίγευση.

 • Σαββατιανό – Τοπικός Λευκός – Ξηρός Οίνος

  Το Σαββατιανό, ο καρπός των αμπελώνων του Διόνυσου, χαρίζει ένα λευκό κρασί με χρυσοκίτρινες ανταύγειες, πλούσια γεύση και επίγευση.

 • Ερυθρός – Ξηρός Οίνος

  Επιτραπέζιος οίνος από το Αγιωργίτικο, την πιο γνωστή ελληνική ποικιλία, οινοποιημένος με την κλασσική μέθοδο της ερυθράς οινοποίησης. Προσφέρει ένα θαυμάσιο συνδυασμό χρώματος, αρωμάτων και γεύσης.

 • Ροζέ – Ξηρός Οίνος

  Παράγεται από ερυθρά σταφύλια αλλά ακολουθεί τους κώδικες των λευκών κρασιών χαρίζοντας ένα φινετσάτο κρασί με τριανταφυλλί χρώμα, φρουτώδες και ισορροπημένο.

 • Ροζέ – Ξηρός Οίνος

  Παράγεται από ερυθρά σταφύλια αλλά ακολουθεί τους κώδικες των λευκών κρασιών χαρίζοντας ένα φινετσάτο κρασί με τριανταφυλλί χρώμα, φρουτώδες και ισορροπημένο.

 • Ρετσίνα – Ονομασία Κατά Παράδοση

  Αυθεντική Ρετσίνα, σύμφωνα με την μακρά παράδοση των Μεσογείων, από το περίφημο Σαββατιανό. Το χρώμα του, έντονο κεχριμπάρι με χρυσαφιές ανταύγειες, συνδυάζει ιδανικά την πλούσια γεύση με το κλασσικό άρωμα ρητίνης πεύκου.

 • Ισιδώρα – Cabernet Sauvignon

  Ένα συλλεκτικό κρασί από Cabernet Sauvignon και Αγιωργίτικο με βαθύ ερυθροειδώδες χρώμα, αρώματα κόκκινων φρούτων, μαλακό και πλούσιο σώμα που παλαιώνει σε καινούργια δρύινα βαρέλια.

 • Αμπελάνθη – Επιτραπέζιος Οίνος

  Σε ασκό (box in box) που εξασφαλίζει σε κενό αέρος, μακρά διάρκεια ζωής για το κρασί, άριστη ποιότητα, πρακτικότητα όπως χαμηλό βάρος – ευκολία στη μεταφορά καθώς και προστασία του περιβάλλοντος (η συσκευασία είναι ανακυκλώσιμη).

Προϊόντα Περιπτέρου

*Πατήστε στις εικόνες για μεγέθυνση

Επικοινωνία