Αθηναϊκή Ζυθοποιία Α.Ε. (ΙΟΛΗ)

Η Εταιρία

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία Α.Ε. είναι μία από τις σημαντικότερες εταιρίες παραγωγής και εμπορίας μπίρας στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 1963 από μια ομάδα Ελλήνων επιχειρηματιών και αποτελεί μέλος του Ομίλου Heineken N.V. Λειτουργεί με έδρα την Αθήνα.

Φυσικό Μεταλλικό Νερό Ιόλη

Διάφανο και αγνό, όπως αναβλύζει από τη θρυλική πηγή της Οίτης, το μεταλλικό νερό Ιόλη γεμίζει το ποτήρι μας με πολύτιμα στοιχεία για τον οργανισμό και όλη τη σοφία της φύσης. Απολαύστε το.

Ανάμεσα στο πολύτιμο οικοσύστημα του Εθνικού Δρυμού της Οίτης, σε ένα περιβάλλον μοναδικής ισορροπίας και ομορφιάς, καθαρό και αμόλυντο, γεννιέται το φυσικό μεταλλικό νερό Ιόλη. Η περιοχή φημίζεται από τα πανάρχαια κιόλας χρόνια για τις πηγές και την άριστη ποιότητα των υδάτινων αποθεμάτων της, ενώ η μυθολογία φέρνει εδώ για να σβήσουν τη δίψα τους τον ημίθεο Ηρακλή και την κόρη του βασιλειά Εύρυτου, την πανέμορφη Ιόλη. Δεν είναι μαγικό που σήμερα, φτάνοντας στο ποτήρι μας, το φυσικό μεταλλικό νερό διατηρεί όλη την αναζωογόνηση που έχει να προσφέρει; Μάλλον όχι, γιατί όταν η φύση και ο άνθρωπος μαζί βάζουν τα δυνατά τους, η μαγεία περισσεύει.

Το σκηνικό της ευεξίας

Η Οίτη είναι ένα από τα σημαντικότερα και ωραιότερα ελληνικά βουνά, με ψηλότερες κορυφές τον Πύργο (2.152μ.) και το Γρεβενό (2.116). Βρίσκεται στην ανατολική Στερεά Ελλάδα και το ιδιαίτερο οικοσύστημα της περιοχής χαρακτηρίστηκε Εθνικός Δρυμός το 1966 ώστε να έχει την ξεχωριστή προστασία που αξίζει. Εδώ τα πυκνά ελατοδάση εναλλάσσονται με οροπέδια και λιβάδια γεμάτα πολύχρωμα σπάνια λουλούδια. Σ’ αυτό τον μοναδικό βιότοπο βρίσκουν καταφύγιο άγρια ζώα, πουλιά και πολλοί ακόμα ιδιαίτεροι φυτικοί και ζωικοί οργανισμοί. Παντού συναντάς πηγές και ρυάκια με κρυστάλλινα νερά που ταξιδεύουν για να τροφοδοτήσουν εποχικές λίμνες, να καταλήξουν σε ποτάμια ή να χαθούν μέσα στη γη και να συγκεντρωθούν σε υπόγειους υδροφόρους ορίζοντες. Η Οίτη είναι ένα περιβάλλον ιδανικό για τη δημιουργία και τη διατήρηση της ζωής. Εδώ ακριβώς γεννιέται και το φυσικό μεταλλικό νερό Ιόλη, από εδώ ξεκινά το ταξίδι για να καταλήξει στο ποτήρι μας αγνό και πεντακάθαρο.

Ένα μακρύ ζωοφόρο ταξίδι

Το εξαιρετικό ανάγλυφο και η γεωλογική σύνθεση της Οίτης αποτελούν ιδανικό συνδυασμό για τη δημιουργία ενός πλούσιου υδρογραφικού δικτύου, όχι μόνο με πολλά επιφανειακά αλλά και με υπόγεια νερά ακόμα και στα μεγαλύτερα υψόμετρα. Σε αυτές τις άψογες υδρογεωλογικές συνθήκες η φύση δημιούργησε την πηγή του φυσικού μεταλλικού νερού Ιόλη.

Ξεκινώντας από την ανατολική πλευρά του ορεινού όγκου, το ταξίδι του νερού ως τον υδροφόρο ορίζοντα, το μέρος δηλαδή όπου συγκεντρώνεται το νερό, μπορεί να διαρκέσει έως και 20 χρόνια. Με έναν αξιοθαύμαστο τρόπο, η φύση έχει μεριμνήσει για την προστασία του πολύτιμου δώρου που κρύβεται στα σπλάχνα του βουνού. Έτσι, ο υδροφόρος ορίζοντας απομονώνεται και προστατεύεται φυσικά, με επάλληλα στρώματα πλαστικής αργίλου που εμποδίζουν την επαφή με προιόντα ανθρώπινης δραστηριότητας ή άλλους εξωγενείς παράγοντες που θα μπορούσαν ενδεχομένως να επηρεάσουν τη σύνθεσή του. Στη μεγάλη υπόγεια διαδρομή του, το φυσικό μεταλλικό νερό φιλτράρεται συνεχώς μέσα από τους πόρους των πετρωμάτων, ώστε να είναι αναμφίβολα ένα καθαρό φυσικό μεταλλικό νερό.

Στη διάρκεια του χρόνου που βρίσκεται σε επαφή με τα διάφορα πετρώματα, παίρνει από αυτά κύρια στοιχεία και ιχνοστοιχεία όπως ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο και νάτριο. Στοιχεία με καθοριστικό ρόλο για τη σωστή ανάπτυξη και διαμόρφωση του σκελετού και των οστών, την τόνωση και καλή λειτουργία του μυικού ιστού, τη διατήρηση της ηλεκτρολυτικής ισορροπίας του αίματος, τη διακίνηση του οξυγόνου στο σώμα μας και στοιχεία απαραίτητα για τη φυσιολογική λειτουργία της καρδιάς, αλλά και την γενικότερη καλή φυσική μας κατάσταση. Όλα τα παραπάνω εμπλουτίζουν το νερό της Οίτης, σε αναλογίες που του προσδίδουν ισορροπημένη περιεκτικότητα και άριστη σύσταση.

Μετά από ένα μεγάλο και αργό υπόγειο ταξίδι, το μεταλλικό νερό Ιόλη, φυσικά φιλτραρισμένο και εμπλουτισμένο με τα πολύτιμα στοιχεία που του προσφέρει η φύση, αναβλύζει τελικά στους πρόποδες της οροσειριάς Οίτης. Ασφαλές, σε απόλυτα προστατευμένο και υγιεινό περιβάλλον, διοχετεύεται κατ’ ευθείαν από την πηγή στον σταθμό εμφιάλωσης, όπως ακριβώς ορίζει η ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας το φυσικό μεταλλικό νερό Ιόλη ξεκινά την επίγεια διαδρομή του ως τα χέρια του καταναλωτή. Οι κτιριακές εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν μονάδα εμφιάλωσης με δύο γραμμές παραγωγής και αναπτύσσονται σε ιδιόκτητη έκταση περίπου 100 στρεμμάτων. Εδώ εμφιαλώνεται το μεταλλικό νερό Ιόλη, ακέραιο όπως αναβλύζει από την πηγή, χωρίς να υφίσταται την παραμικρή επεξεργασία ή επέμβαση στη σύστασή του.

Πως διασφαλίζεται η ποιότητα του φυσικού μεταλλικού νερού Ιόλη;

Η διαδικασία εμφιάλωσης λαμβάνει χώρα σε ένα αυστηρά ελεγχόμενο, αποστειρωμένο περιβάλλον, ενώ η ποιότητα του υπόκειται σε συνεχή και μεθοδικό έλεγχο από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό. Η όλη διαδικασία υπακούει στις αυστηρότερες προδιαγραφές και πιστοποιείται με το ISO 9001 σε ότι αφορά στην ποιότητα και με ISO 14001 σε ότι αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος, όπως και με το HACCP DS 3027 για την ασφάλεια τροφίμων και το OHSAS 18001για την υγιεινή και ασφάλεια του εργασιακού περιβάλλοντος. Επιπλέον, το προσωπικό της εταιρίας μας έχει μεγάλη εμπειρία αλλά και δεξιότητες ώστε να ανταποκρίνεται στις υψηλού επίπεδου απαιτήσεις της παραγωγικής διαδικασίας. Είναι βέβαιο παρ΄ όλα αυτά, ότι στοχεύουμε στη συνεχή βελτίωση σε όλους τους τομείς της δραστηριοποίησης μας.

Απολαμβάνοντας την εγχώρια και διεθνή αναγνώριση του φυσικού μεταλλικού νερού Ιόλη, ποιο είναι το όραμά σας για την περαιτέρω πορεία της εταιρίας;

Να συνεχίσουμε να αποτελούμε έναν συνεπή και προτιμητέο προμηθευτή για όλους τους πελάτες μας στο εξωτερικό και το εσωτερικό. Επίσης, να ενισχύουμε την ανάπτυξη των ανθρώπων μας μέσα από αξίες που αναγνωρίζουμε και υποστηρίζουμε, εμφορούμενοι πάντα από την κοινωνική ευθύνη που μας οδηγεί στην επίτευξη της ισορροπίας μεταξύ των σταδίων παραγωγής εμφιαλωμένου νερού και του σεβασμού προς το περιβάλλον καθ’ όλη τη διάρκεια. Προτεραιότητές μας υπήρξαν πάντα, και θα συνεχίσουν να υφίστανται, η ποιότητα των προϊόντων μας, η προστασία της φύσης και η ασφάλεια των εργαζομένων στο εργοστάσιο αλλά και αυτών που συνδέονται με ο,ποιοδήποτε τρόπο με τις δραστηριότητες μας.

Προϊόντα

  • Ιόλη Fizzy: Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό Νερό, ένα φυσικό αναψυκτικό χωρίς θερμίδες, με ελαφριά και ιδιαίτερα ευχάριστη γεύση. Προσφέρει απόλαυση, δροσιά και τόνωση κάθε στιγμή της μέρας.

  • Ιόλη γυάλινη φιάλη: Φυσικό Μεταλλικό Νερό, αγνό, εύγευστο και πολύτιμο, ξεχωρίζει για τον σύγχρονο χαρακτήρα, τη μοναδική του ποιότητα, και αποτελεί ιδανική επιλογή για ευεξία και ισορροπία σώματος και πνεύματος.

  • Νερό Ιόλη: Αναβλύζει στους πρόποδες της οροσειράς Οίτης και εμφιαλώνεται κατευθείαν στην πηγή, χωρίς να υφίσταται κανενός είδους επεξεργασία ή επέμβαση στη σύστασή του. Ιδανικά ισορροπημένο και εμπλουτισμένο από την φύση με πολύτιμα στοιχεία.

Προϊόντα Περιπτέρου

*Πατήστε στις εικόνες για μεγέθυνση

Επικοινωνία