Ε.Β.Α Α.Ε.

Περιγραφή Εταιρίας

Η εταιρεία

Καινούργια, υπερσύγχρονη, αλλά και πιστή στην παράδοση, η Ελληνική Βιομηχανία Αποσταγμάτων Α.Ε. ιδρύθηκε στην μητρόπολη του ούζου, την Μυτιλήνη της Λέσβου. Σήμερα, η Ε.Β.Α Α.Ε. απασχολεί πάνω από 20 άτομα προσωπικού με ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 2.600 τ.μ. στην περιοχή της Μυτιλήνης, με σύγχρονους αποστακτήρες και μηχανήματα εμφιάλωσης μεγάλης δυνατότητας. Επίσης, η εταιρεία διαθέτει χημείο με ηλεκτρονικό εξοπλισμό και μέσω της λειτουργίας του Συστήματος Διαχειρίσης Ποιότητας ISO:22000 και του προγράμματος HACCP, θέτει ως βασική προϋπόθεση την άριστη ποιότητα των αποσταγμάτων της.

Η Ε.Β.Α Α.Ε. διαθέτει πανελλαδικό δίκτυο πωλήσεων, καθώς και στη Διεθνή αγορά, και είναι μέσα στις 10 πρώτες εταιρίες παραγωγής ούζου πανελλαδικά. Έτσι οι λάτρεις του ούζου σήμερα το απολαμβάνουνε στην Αμερική, Αυστραλία, Βραζιλία, Κύπρο, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ισραήλ και σε πολλές χώρες της βόρειας Ευρώπης.

Επίσης, η εταιρεία μας έχει εξειδικευτεί για πολλά χρόνια στον τομέα του privatelabel και συνεργάζεται με όλες τις μεγάλες αλυσίδες supermarket.

Με καινοτομίες στον τρόπο παραγωγής του ούζου και των άλλων προϊόντων, ιδιαίτερα στην επεξεργασία των αρωματικών σπορών, στην ωρίμανση αλλά και στις αποστάξεις, τα ΟΥΖΑ ΔΙΜΗΝΟ & MITILINI,απαλά από ειδικές ποικιλίες γλυκάνισου της αιολικής γης, αποσταγμένα μέσα σε χάλκινους άμβυκες, προσφέρουν πολύ περισσότερα από ένα απλό ούζο.

Αποστακτήριο

Παγανή, Μυτιλήνη

Σε παραδοσιακούς, χειροποίητους, χάλκινους άμβυκες (καζάνια) παραμένουν για ώρες η αλκοόλη, οι σπόροι και τα αρωματικά βότανα. Κατόπιν, το μείγμα αποστάζεται προσεκτικά και ελέγχεται η θερμοκρασία βρασμού και ψύξης του αποστάγματος. Από την πρώτη απόσταξη διαχωρίζεται και επιλέγεται η “καρδιά”, το πιο εύγεστο μέρος του αποστάγματος, η οποία αποστάζεται για δεύτερη φορά (επαναπόσταξη ), αργά αργά με συνεχούς ελέγχους και δοκιμές. Πριν η διπλοαποσταγμένη “καρδιά” καταλήξει στις φιάλες, αραιώνεται με μαλακό νερό, ώστε το ούζο να αποκτήσει το επιθυμητό αλκοολικό τίτλο.

Το διάφανο απόσταγμα συντελεί σε ένα απαλό και γλυκόπιοτο ούζο από απόσταξη 100% και ωριμάζει για δύο μήνες έτσι ώστε να δέσει όλα τα αρώματα του και να δώσει σε εσάς την ιδιαίτερη γεύση του.

Προϊόντα

Ούζο δίμηνο – από απόσταξη 100%

Ο τρόπος και η διάρκεια της απόσταξης καθώς και η παλαίωση του Ούζου ΔΙΜΗΝΟ Μυτιλήνης κάνει την διαφορά. Η απόσταξη και η συνταγή του ακολουθεί τον παραδοσιακό τρόπο με χάλκινους άμβυκες και σπόρους της Αιολικής γης. Το γλυκάνισο Λισβορίου και οι αρωματικοί σπόροι της Μυτιλήνης συντελούν σε ένα απαλό και γλυκόπιοτο ούζο. Το Δίμηνο από απόσταξη 100% ωριμάζει για δύο μήνες έτσι ώστε να δέσει όλα τα αρώματα του και να δώσει σε εσάς την ιδιαίτερη γεύση του.

Κρυστάλλινο, αριστοκρατικό με ξεκάθαρη επιβεβαίωση των αρωμάτων.
Απαλό, λεπτό, γλυκόπιοτο και με έντονο γαλάκτωμα εξαιρετικής κομψότητας.

 Ούζο MITILiNI

Απαλό, παραδοσιακό, γλυκόπιοτο ούζο, που λαμβάνεται από χάλκινους άμβυκες σε ελαφρές αποστάξεις. Ο τρόπος και η διάρκεια αυτών των αποστάξεων, οι ειδικές ποικιλίες γλυκάνισου από το Λισβόρι της Λέσβου και οι άλλοι αρωματικοί σπόροι της Αιολικής Γης, είναι η πανάκριβη κληρονομιά του χθες. Είναι η παλιά καλή συνταγή που φέρνει επανάσταση στις αισθήσεις.

Liquer Mastic Tears

Το λικέρ “Mastic Tears” είναι ένα κομψό αρωματικό λικέρ με γλυκιά και δροσερή επίγευση. Παράγεται από απόσταγμα Μαστίχας Χίου. Η μαστίχα είναι η φυσική ρητίνη, που κυλά “σαν δάκρυ” από τους κορμούς των μαστιχόδενδρων. Τα μαστιχόδενδρα είναι ένα είδος σκίνου που ευδοκιμεί σε ένα και μοναδικό μέρος στον κόσμο: στα Μαστιχοχώρια της Χίου. Το λικέρ μαστίχας ξεχωρίζει για το μοναδικό άρωμα, την πλούσια γεύση, την εξαιρετική και έντονη επίγευση που πλημμυρίζει τον ουρανίσκο. Παραδοσιακά το λικέρ μαστίχας σερβίρεται παγωμένο σαν χωνευτικό ποτό μετά από κάθε γεύμα. Μπορείτε επίσης να το απολαύσετε σε κολωνάτο ποτήρι με τριμμένο πάγο ή σαν συστατικό σε cocktails ελληνικού στυλ.  Το εικαστικό στην ετικέτα του “Mastic Tears” είναι εμπνευσμένο από μια τεχνική σκαλίσματος ασπρόμαυρων γεωμετρικών μοτίβων σε γύψο που κοσμούν τις προσόψεις των σπιτιών στο χωριό Πυργί της Χίου.

Επικοινωνία

Προϊόντα Περιπτέρου

*Πατήστε στις εικόνες για μεγέθυνση