Παπαδημητρίου ΑΒΕΤ

Η Εταιρία

Η εταιρεία Παπαδημητρίου είναι από τις σημαντικότερες εταιρείες τροφίμων στη Νότια Ελλάδα με επτά και πλέον δεκαετίες εμπορικής διαδρομής και τρεις γενιές οικογενειακής παράδοσης.

Την αρχή έκανε ο Χρήστος Παπαδημητρίου, το 1938 στην Καλαμάτα, ανοίγοντας το εμπόριο της σταφίδας και χτίζοντας σχέσεις εμπιστοσύνης με σημαντικούς εμπόρους της Μεγάλης Βρετανίας.

Η συνέχεια της παράδοσης

Ο γιος του, ο Κώστας Παπαδημητρίου, επέστρεψε στην Καλαμάτα το 1974, από τις σπουδές οινολογίας στο Μπορντώ της Γαλλίας, και άρχισε να εδραιώνει τη θέση της εταιρίας στο εξωτερικό, ως μία από τις σημαντικότερες εξαγωγικές επιχειρήσεις στο χώρο της σταφίδας και να πετυχαίνει την εξαγωγή έτοιμης σταφίδας σε συσκευασίες κατανάλωσης στις απαιτητικές Αγγλικές αλυσίδες.

Στην συνέχεια πρωτοπορεί, δημιουργώντας το 1ο Ελληνικό Βαλσαμικό ξύδι, το γνωστό πια «Βαλσαμικό Ξύδι Καλαμάτας Παπαδημητρίου». Χάρη στην ξεχωριστή του γεύση και την υψηλή ποιότητά του, σύντομα κέρδισε την εμπιστοσύνη και την προτίμηση των Ελλήνων καταναλωτών.

Σήμερα, εξάγεται σε πολλές χώρες του κόσμου και εισπράττει την διεθνή αναγνώριση από chefs και opinion leaders στο χώρο της γεύσης. Το βαλσαμικό ξύδι Καλαμάτας φιγουράρει σε μερικά από τα καλύτερα καταστήματα delicatessen του κόσμου μεταξύ των οποίων και το Dean & Deluca στη Νέα Υόρκη.

Balsamon

Πρόσφατα, η ενεργός συμμετοχή της τρίτης γενιάς οδηγεί στην δημιουργία των μεσογειακών προϊόντων “Balsamon”. Την δημιουργία της νέας σειράς αναλαμβάνει ο Χρίστος Παπαδημητρίου και τον σχεδιασμό των εικαστικών ο Δημήτρης Παπαδημητρίου. Εμπνευσμένη από την Ελληνική παράδοση, η σειρά ‘Balsamon’ αποτελείται από φρέσκες ιδέες για δημοφιλή προϊόντα και προσφέρει την Μεσογειακή πρόταση για την καθημερινή, ποιοτική κουζίνα.

Σε όλη την ιστορική διαδρομή, η εταιρία διακρίνεται για 2 βασικά χαρακτηριστικά: Την εμμονή για την διασφάλιση της ποιότητας σε κάθε προϊόν και για τις άριστες σχέσεις της με τους προμηθευτές, τους αγοραστές και τους εργαζόμενους.

Η νέα γενιά της οικογένειας Παπαδημητρίου φιλοδοξεί να προσθέσει δύο : Την καινοτομία – σε προϊόν και εμφάνιση – και την άμεση επαφή με τους καταναλωτές.

Σειρά Προϊόντων

  • Kalamata Balsamic Vinegar

Το δημοφιλές βαλσαμικό ξίδι της εταιρίας Παπαδημητρίου βασισμένο στο παραδοσιακό «γλυκάδι» Καλαμάτας, είναι ένα αυθεντικό, φυσικό προϊόν από κορινθιακή σταφίδα, χωρίς προσθήκη τεχνητών χρωστικών και συντηρητικών. Με την μοναδική του γεύση μεταμορφώνει τα πιάτα της παραδοσιακής και σύγχρονης κουζίνας σε μοναδικές γευστικές εμπειρίες.

  • Balsamon Παλαιωμένο Βαλσαμικό Ξύδι Καλαμάτας

Το Βαλσάμικο Καλαμάτας Παπαδημητρίου σε παλαιωμένη έκδοση τριών ετών . Η παραδοσιακή μέθοδος παραγωγής και η υπομονετική παραμονή του στα δρύινα βαρέλια, του προσδίδουν πλούσια αρώματα, “δεμένη” γεύση και το χαρακτηριστικό βαθύ χρώμα. Το Balsamon Παλαιωμένο Βαλσαμικό Ξύδι τιμήθηκε με το βραβείο «Επιλογή Gourmet: Ελληνικό Τυποποιημένο Προϊον 2005-2006» στον νεοσύστατο θεσμό βραβείων γαστρονομίας που διοργάνωσε η εφημερίδα Ελευθεροτυπία, με τη συνεργασία πολλών αγαπημένων γευσιγνωστών του Ελληνικού κοινού.

  • Balsamon Μεσογειακές Μουστάρδες

Ρίγανη & Θυμάρι: Αναζητήστε το ιδανικό συνοδευτικό για τις αγαπημένες σας ελληνικές γεύσεις, ανακαλύπτοντας τη ρίγανη και το θυμάρι σε μια απαλή μεσογειακή μουστάρδα, χωρίς τεχνητές χρωστικές, με βάση το βαλσαμικό ξύδι Καλαμάτας Παπαδημητρίου και το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

Standard: Αντικαθιστώντας το απλό ξύδι με βαλσαμικό Καλαμάτας Παπαδημητρίου και προσθέτοντας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο έχουμε μια αληθινά μεσογειακή μουστάρδα, ελαφρά πικάντικη, χωρίς τεχνητές χρωστικές, βασισμένη στα δημοφιλέστερα συστατικά της ελληνικής κουζίνας. Μια ολόφρεσκη ιδέα για την αγορά της μουστάρδας, συνοδευόμενη από ανάλογη εμφάνιση, στη σωστή τιμή.

Τομάτα, Πατέ Ελιάς & Βασιλικό: Εδώ συναντάμε τρία διάσημα συστατικά της Μεσογειακής κουζίνας, να πρωταγωνιστούν σε μια απαλή μουστάρδα, χωρίς τεχνητές χρωστικές, με βάση το βαλσαμικό ξύδι Καλαμάτας Παπαδημητρίου και το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο: την τομάτα, το πατέ ελιάς και τον βασιλικό.

Προϊόντα Περιπτέρου

*Πατήστε στις εικόνες για μεγέθυνση

Επικοινωνία