EΞΠΟΤΡΟΦ 2014 τον Ιανουάριο στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας, η 1η FOODREX ΖΥΜΑ τον Φεβρουάριο στο ΜΕC Παιανίας, η ΔΕΤΡΟΠ κατεβαίνει Αθήνα 14-16 Μαρτίου και η 1η FOOD EXPO 15-17 Μαρτίου στο Metropolitan Expo!
.
.
Τις τελευταίες δεκαετίες η χώρα μας στον πολύ σημαντικό τομέα των τροφίμων και των ποτών, εκτός από την διαχρονική ΔΕΤΡΟΠ που πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια στην Θεσσαλονίκη είχε και την International FoodDrink & Technology Exhibition – IFDTEX, την Έκθεση τροφίμων και ποτών που οργάνωνε επί 24 χρόνια στην Αθήνα ο Βρετανικός Όμιλος Mack Brooks με την θυγατρική του εταιρία στην Ελλάδα.
Η οικονομική κρίση δεν επέτρεψε το 2012 να πραγματοποιηθεί η 25η IFDTEX κάτι που συνεχίστηκε το 2013 και θα συνεχιστεί και το 2014.
Το «κενό» που δημιουργήθηκε στην αγορά της πρωτεύουσας, προσπάθησαν να καλύψουν μερικές άλλες (πολύ μικρότερες) εκθέσεις, χωρίς όμως ιδιαίτερη επιτυχία τουλάχιστον σε σύγκριση με τους 650 εκθέτες και τους 40.000 επισκέπτες της IFDTEX.
Το 2014 πρόκειται να γίνουν νέες προσπάθειες ώστε να καλυφθεί πλήρως το μεγάλο κενό που άφησε πίσω της ηIFDTEX. Με μια σημαντική διαφορά: τρείς από τις τέσσερις νέες προσπάθειες θα γίνουν από κορυφαίους επαγγελματίες του χώρου των εκθέσεων και μάλιστα αν δεν γινόταν σχεδόν ταυτόχρονα, είναι περίπου βέβαιο πως εφ΄ όσον υπήρχε μια μόνο έκθεση από οποιονδήποτε από τους τρείς φορείς, η επιτυχία θα ήταν 100% εξασφαλισμένη και πιθανότατα θα ξεπερνούσε ακόμα και εκείνη της IFDTEX. Ας δούμε όμως αναλυτικά τις νέες αυτές προσπάθειες:
.
.
Η πρώτη (χρονολογικά) προσπάθεια αφορά την έκθεση 1η ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2014, την Έκθεση τροφίμων, ποτών & παραδοσιακών προϊόντων που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 24 και 27 Ιανουαρίου 2014, στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας.
Η διοργάνωση της συγκεκριμένης έκθεσης γίνεται από την RM INTERNATIONAL, μια εταιρία που έχει οργανώσει πάνω από 50 εκθέσεις μέσα σε 23 χρόνια, οι οποίες έχουν υποδεχτεί περισσότερους από 1.000.000 επισκέπτες και διαθέτει μοναδική εμπειρία στη διοργάνωση επιτυχημένων εκθέσεων (Κατοικία, Ανοιξιάτικη κατοικία, Εξοχικό σπίτι & κήπος, Dental, Επιγραφή κα).
Οι τομείς που φιλοδοξεί να καλύψει η 1η ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2014 είναι τα ΤΡΟΦΙΜΑ, τα ΠΟΤΑ και τα ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ. Οι ημέρες και οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης καθορίστηκαν ως εξής: Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014 από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014 από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014 από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ και Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014 από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ. Η είσοδος όλων των επαγγελματιών στην έκθεση είναι εντελώς δωρεάν. Η είσοδος του καταναλωτικού κοινού επιτρέπεται με καταβολή ενός αντίτιμου που θα οριστεί από τους οργανωτές τόσο για μια και μόνη είσοδο όσο και για είσοδο όλων των ημερών λειτουργίας της έκθεσης.
Στα πλαίσια της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί το 3ο Ελληνορωσικό Εξαγωγικό Συμπόσιο σε συνεργασία με το Ελληνορωσικό Επιμελητήριο (25 και 26 Ιανουαρίου 2014), ενώ παράλληλα θα υπάρχει επίλεκτη διεθνής αποστολή 10 εισαγωγέων, σε στενή συνεργασία με τον ΣΕΛΕΤΡΟΠΕ (Σύνδεσμο Ελλήνων Εισαγωγέων Τροφίμων και Ποτών Εξωτερικού – www.seletrope.com.gr), ο οποίος ιδρύθηκε το 2009 και στις 29/11/2013 ανέδειξε νέο Δ.Σ. Η αποστολή του ΣΕΛΕΤΡΟΠΕ στην 1η ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2014 αποτελείται από τους Athanasios Μikroulis (Hannover), Atristotelis Karvellas (Luxembourg), Maria Maridaki (Ljubljana), Nikolaos Xadjikalymnios (Zürich), Dimitrios Xydianos (Frankfurt), Dimos Tsakas (Frankfurt), Giorgos Falainas (Munich), Sonja Tamme (Stockholm), Georgios Papadopoulos (Stockholm) και Ioannis Zacharis (Munich).
Η πρόσβαση στο πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο της Αθήνας, είναι εύκολη με αυτοκίνητο, τραμ ή λεωφορεία ενώ διαθέτει άνετους χώρους στάθμευσης μπροστά από τον τεράστιο χώρο της έκθεσης. Περισσότερες λεπτομέρειες παρέχονται από την ιστοσελίδα της έκθεσης www.trofima-pota.gr .
Υπενθυμίζεται ότι στον ίδιο χώρο, μεταξύ 7 και 10 Μαρτίου 2014 θα πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα δύο πολύ πετυχημένες εκθέσεις της αγροτικής μας οικονομίας (βλπ. σχετικό άρθρο μας με τίτλο Ελαιοτεχνία και Οινόραμα μαζί!)
.
.
Τον Μάρτιο 2014 (14-16 Μαρτίου 2014) η παλαιότερη και μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων & ποτών της χώρας μας η οποία πραγματοποιείται εδώ και 44 χρόνια στην συμπρωτεύουσα κάθε μονό έτος, κατεβαίνει στην Αθήνα, στις εκθεσιακές εγκαταστάσεις του Helexpo Palace.
Η μορφή της έκθεσης θα είναι τελείως διαφορετική από εκείνη της Θεσσαλονίκης αφού φιλοδοξεί να αποτελέσει το επίκεντρο της εξωστρέφειας και της καινοτομίας ενσωματώνοντας την τεράστια εμπειρία και την τεχνογνωσία των 22 διοργανώσεων της Detrop, της μοναδικής εξειδικευμένης έκθεσης τροφίμων στην Ελλάδα.
Ο στόχος της πρώτης έκθεσης «Detrop Boutique Show Athens» είναι η ανάδειξη, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, της Ελληνικής παραγωγής τροφίμων και της γαστρονομίας της χώρας μας. Έτσι, ο εθνικός εκθεσιακός φορέας ΔΕΘ-HELEXPO θα προσκαλέσει και θα φιλοξενήσει στο Μαρούσι (Αθήνα) εμπορικούς επισκέπτες από σημαντικές χώρες-στόχους για την προώθηση της εγχώριας παραγωγής τροφίμων και των μεσογειακών προϊόντων που παράγονται στην χώρα μας σε συνδυασμό με την βαθύτερη γνωριμία των Σεφ, των επαγγελματιών του χώρου και των γευσιγνωστών της ελληνικής και διεθνούς γαστρονομίας με τα Ελληνικά προϊόντα. Έμφαση θα δοθεί στις αγορές της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής συνεχίζοντας την προσπάθεια που ξεκίνησε από την Θεσσαλονίκη με το πρόγραμμα Hosted Buyers που φιλοξένησε περισσότερους από 100 δυνητικούς αγοραστές ελληνικών τροφίμων από ολόκληρο τον κόσμο.
Η πρώτη έκθεση «Detrop Boutique Show Athens» θα λειτουργήσει με δωρεάν είσοδο αποκλειστικά και μόνο για τους επαγγελματίες (Β2Β) και δεν θα είναι ανοικτή για το κοινό. Οι Έλληνες επαγγελματίες του κλάδου τροφίμων και ποτών θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα προϊόντα τους σε ενδιαφερόμενους αγοραστές χωρίς να χρειαστεί να ταξιδεύουν σε διαφορετικές χώρες αναζητώντας πιθανούς πελάτες σε ένα γεγονός υψηλού επιπέδου και αυστηρά επαγγελματικού προσανατολισμού, με την σφραγίδα της πολύχρονης εξειδίκευσης της ΔΕΤΡΟΠ.
Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στην ιστοσελίδα της έκθεσης (κάντε κλικ εδώ) ή στο τηλέφωνο 2310 291201.
.
.
Η επόμενη πολύ σοβαρή προσπάθεια να καλυφτεί το κενό που άφησε πίσω της η IFDTEX θα γίνει από την «Forum AE» με την 1η FOOD EXPO η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 15 έως τις 17 Μαρτίου 2014 στους σύγχρονους εκθεσιακούς χώρους του METROPOLITAN EXPO δίπλα στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος της πρωτεύουσας.
Η καινούργια αυτή έκθεση φιλοδοξεί να προσφέρει καινοτόμο σχεδιασμό, σωστή ομαδοποίηση προϊόντων, βελτιωμένες πρακτικές προσέλκυσης επισκεπτών και θα διαθέσει ένα τεράστιο για την εποχή μας διαφημιστικό budget που υπολογίζεται από τους διοργανωτές σε τουλάχιστον 250.000 Ευρώ.
Η έκθεση είναι επίσης επαγγελματική (δεν απευθύνεται στο κοινό) και η είσοδος θα επιτρέπεται με προσκλήσεις που θα στείλουν οι εκθέτες, οι συνεργαζόμενοι φορείς καθώς και οι οργανωτές.
Η 1η FOOD EXPO εκτός από τους συνεργαζόμενους φορείς ΣΕΛΕΤΡΟΠΕ (Σύνδεσμος Ελλήνων Εισαγωγέων Τροφίμων και Ποτών Εξωτερικού – www.seletrope.com.gr), ΣΕΒΙΤΕΛ (Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποιήσεως Ελαιολάδου – http://www.sevitel.gr), ΣΕΒΕΚ (Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος – http://www.sevek.gr), ΛΕΣΧΗ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ – http://www.chefclub.gr/) και ΣΕΚ(Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης), θα πλαισιωθεί και με σημαντικές ημερίδες όπως «Σωστή οργάνωση των εξαγωγών», «Η σημασία της ελκυστικής συσκευασίας και η ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων», «Οργάνωση αποθήκευσης και δικτύων διανομής (logistics, 3PL, 4PL)» και «Γαστρονομικά δρώμενα με σκοπό την ανάδειξη τοπικών παραδοσιακών προϊόντων».
Η έκθεση στις 15 Μαρτίου (Σάββατο) και 16 Μαρτίου 2014 (Κυριακή) θα λειτουργήσει από τις 10 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ και την τελευταία ημέρα (Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014) θα λειτουργήσει από τις 10 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα.
Η «Forum AE» δραστηριοποιείται στον χώρο των εκθέσεων και των εκδόσεων για περισσότερα από 25 χρόνια και διοργανώνει με εξαιρετική επιτυχία 2 από τις μεγαλύτερες και πλέον επιτυχημένες εκθέσεις στην Ελλάδα (HORECA – η 9η κατά σειρά έκθεση θα πραγματοποιηθεί 7 – 10 Φεβρουαρίου 2014 στο METROPOLITAN EXPO και ΑRTOZA – η επόμενη έκθεση είναι προγραμματισμένη για το 2015). Η «Forum AE» από το 1988 δραστηριοποιείται και στον χώρο των επαγγελματικών εκδόσεων – σήμερα εκδίδει 5 επαγγελματικά περιοδικά (Α-Ζ για Αρτοποιία-Ζαχαροπλαστική, Z+G για Ζαχαροπλαστείο Gelateria, Βιοτεχνική Αρτοποιία Ζαχαροπλαστική, Snack & Coffee και Ψητο).
Για περισσότερες πληροφορίες που αφορούν την 1η FOOD EXPO κάντε κλικ εδώ ή επικοινωνήστε με την «ForumAE», Βηλαρά 2, 104 37 Αθήνα, Τηλ.: +30 210 5242100, Fax: +30 210 5246581, e-mail: info@forumsa.gr .
.
.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι μια τέταρτη έκθεση προγραμματίζεται για τις 21 έως 24 Φεβρουαρίου 2014 με γενικό τίτλο FOODREX ΖΥΜΑ, 1η Διεθνής Έκθεση Τροφίμων, Ποτών, Αρτοποιίας, Ζαχαροπλαστικής στο Μ.E.C. Παιανίας. Η έκθεση οργανώνεται από την εταιρεία ΑΤΟΥ η οποία από το 1982 διοργανώνει εμπορικές εκθέσεις σε Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία και εκδίδει εμπορικούς οδηγούς στους κλάδους του Δώρου, του Επιχειρηματικού Δώρου, των μέσων προστασίας εργαζομένων και των Εκκλησιαστικών ειδών.
Η έκθεση απευθύνεται σε στελέχη και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων του κλάδου τροφίμων, ποτών, αρτοποιίας, ζαχαροπλαστικής, ξενοδοχείων και μαζικής εστίασης, εισαγωγείς και εξαγωγείς και επιλεγμένους προσκεκλημένους που θα φιλοξενηθούν από την διοργανώτρια εταιρεία. Στις παράλληλες εκδηλώσεις της FOODREX ΖΥΜΑ περιλαμβάνονται διαδραστικές θεματικές εκδηλώσεις, επαγγελματικές συνεδρίες καθώς και εξειδικευμένες γευσιγνωσίες και βραβεύσεις
Υπενθυμίζεται ότι η πρόσβαση στο M.E.C. Παιανίας γίνεται από την Λεωφόρο Λαυρίου (301) και μέσω της Αττικής οδού (έξοδος 17 Κάντζα), ενώ θα πραγματοποιείται και μεταφορά επισκεπτών ανά μισή ώρα από τον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας (μετρό & προαστιακό).
Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση παρέχονται από τους οργανωτές (Εκθεσιακή – Εκδοτική εταιρία ΑΤΟΥ) Δοϊράνης 134, 17673 Καλλιθέα, Αθήνα, Τηλέφωνα 210 957 6100, Fax 210 951 6779, E mail: mail@atou.gr.
You must be logged in to post a comment.