Σαπούνι “Σποράδες”

Περιγραφή Παραγωγού

Ο Παραγωγός

Στην καταπράσινη Σκόπελο, στο μικρό «Εργαστήριο Σαπωνοποιίας» του, ο Στέλιος Γρυπιώτης, μέσα στην φυσική, άγρια ομορφιά της Γλώσσας συνεχίζει με το ίδιο κέφι και μεράκι, την μακρά οικογενειακή παράδοση. Η οικογένεια Γρυπιώτη εδώ και τρείς ολόκληρες γενιές συνεχίζει μια προσπάθεια που ξεκίνησε το 1914: Δημιουργεί μερικούς αυθεντικούς θησαυρούς της ελληνικής παραγωγής με την σειρά των προϊόντων «Σάπων Σποράδες» τα οποία είναι χαραγμένα με ένα S το οποίο συμβολίζει τρείς λέξεις οι οποίες αρχίζουν από S: Στέλιος, Σκόπελος, Σποράδες.

 

Το Σαπούνι

Ένα χειροποίητο, φυσικό καλλυντικό προσώπου και σώματος, με μηδενική οξύτητα. Παράγεται 100% από ελαιόλαδο (άφθονο και ποιοτικότατο στην καταπράσινη Σκόπελο), δεν αφρίζει εύκολα λόγω έλλειψης πρόσθετων χημικών που προκαλούν αφρό και δεν λειώνει γρήγορα. Το βάρος του κυμαίνεται από 110 γραμμάρια (ελάχιστο) έως 140 γραμμάρια (μέγιστο) – στην συσκευασία αναγράφεται μόνο το ελάχιστο.

Πρόκειται για ένα φυσικό σαπούνι (με μόνα συστατικά το ελαιόλαδο, το νερό και για τον απαραίτητο διαχωρισμό τη βοήθεια σόδας και καλίου – χωρίς ίχνος από οξέα). Είτε σκέτο, είτε με αιθέρια έλαια διαφόρων λουλουδιών.

 

Βάλσαμου (σπαθόχαρτου)

Το Βάλσαμο συλλέγεται κάθε χρόνο τον Μάϊο από τα βουνά της Σκοπέλου όπου μεταφέρεται με δοχεία τα οποία περιέχουν ελαιόλαδο. Αυτό συμβαίνει διότι ο ανθός του βάλσαμου (σπαθόχορτου) ξεραίνεται μέσα σε λίγη ώρα από την στιγμή της αποκοπής του, έτσι προκειμένου να παραχθεί αιθέριο έλαιο βάλσαμου μεταφέρονται δοχεία ελαιόλαδου στα βουνά του νησιού ώστε αμέσως μετά την κοπή του, να τοποθετηθεί μέσα στα δοχεία ελαιολάδου όπου παραμένει για πολλούς μήνες.Το βάλσαμο, από την εποχή του Γαληνού και του Διόσκουρου μέχρι τις μέρες μας, θεωρείται πολύτιμο επουλωτικό και άριστο θεραπευτικό διαφόρων φλεγμονών του δέρματος.

 

Μέντας

Οι ιδιότητες της Μέντας επιγραμματικά:

  • Το αιθέριο έλαιο μέντας έχει άρωμα βοτάνων.
  • Δροσίζει και τονώνει την επιδερμίδα και τη διάθεση.
  • Προσφέρει χαλάρωση στους μυς, ανακουφίζει από τον πόνο και έχει αντισηπτικές ιδιότητες.
  • Η εισπνοή βελτιώνει τη συγκέντρωση και βοηθάει στην αντιμετώπιση της ναυτίας.
  • Ανακουφίζει τα κουρασμένα και πονεμένα πόδια, φέρνει μια αίσθηση δροσιάς και μειώνει την ευαισθησία στον πόνο και στον κνησμό.
  • Η μέντα είναι επίσης αντι-ερεθιστική, ένας παράγοντας που προκαλεί διαστολή στα μικρά αιμοφόρα αγγεία κάτω από το δέρμα, αυξάνοντας τη ροή του αίματος στην περιοχή, και προκαλεί στο δέρμα θερμότητα.

 

Λεβάντας

Η χρήση της Λεβάντας έχει διπλή επίδραση! Χαλαρώνει και “ηρεμεί” το σώμα και το πνεύμα, διώχνοντας το άγχος και την υπερένταση, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει “προστασία” στην επιδερμίδα συμβάλοντας αποτελεσματικά στην περιποίηση ήπιων δερματικών παθήσεων (σπυριά, αμυχές κτλ.). Η Λεβάντα έχει υπέροχο άρωμα και το αιθέριο έλαιο της είναι πρώτο σε προτίμηση. Το σαπούνι Λεβάντας είναι ένα από τα καλύτερα φυσικά προϊόντα ενυδάτωσης και περιποίησης που κυκλοφορούν σήμερα στην Ελληνική αγορά.

Μεταφέρει το φυσικό άρωμα του λουλουδιού, σε αντίθεση με τα κοινά σαπούνια που περιέχουν έντονο χημικό άρωμα (και πλήθος διαφόρων οξέων).

 

Που θα τα βρείτε:

Η σειρά των τεσσάρων προϊόντων «Σάπων Σποράδες» είναι διαθέσιμα μόνο σε επιλεγμένα σημεία πώλησης στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Μπορείτε όμως να τα παραγγείλετε με μια επίσκεψη στο e-shop της ιστοσελίδας www.soapsporades.gr ή να ζητήσετε περισσότερες πληροφορίες στέλνοντας e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση soapsporades@gmail.com

Επικοινωνία

Προϊόντα Περιπτέρου

*Πατήστε στις εικόνες για μεγέθυνση