Σεμέλη Α.Ε.

Η Εταιρία

Η εταιρία Σεμέλη ιδρύθηκε το 1979 με στόχο τη δημιουργία κρασιών υψηλής ποιότητας, ικανοποιώντας και τους πιο ενημερωμένους και έμπειρους οινόφιλους. Οι πρώτες επενδύσεις έγιναν στη δημιουργία ενός πρότυπου αμπελώνα, με ποικιλίες αλλά και μεθόδους καλλιέργειας, πρωτοποριακές για την εποχή. Έπειτα και από την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου της εταιρίας από την οικογένεια Σάλλα, η έμφαση δίνεται πλέον στις διεθνείς τάσεις, ενισχύεται συστηματικά η προσπάθεια για πολύ καλή σχέση ποιότητας – τιμής, ενώ σταθερές αξίες για την εταιρεία παραμένουν ο ανθρώπινος παράγοντας και η καλή πρώτη ύλη.

Ιστορία

Το όνομα «Σεμέλη» παραπέμπει αυτόματα στο αμπέλι και το κρασί. H Σεμέλη ήταν μητέρα του Διόνυσου, του προστάτη της αμπέλου στα αρχαία χρόνια, ο οποίος ανακάλυψε το κρασί και διέδωσε την καλλιέργεια του αμπελιού. Ήταν ο καρπός του κρυφού γάμου της Σεμέλης με τον Δία. Όταν η Ήρα έμαθε ότι ο Δίας ήταν κρυφά παντρεμένος με τη Σεμέλη οργίστηκε και έβαλε σκοπό να την εκδικηθεί, κάτι που κατόρθωσε προκαλώντας τον θάνατό της όσο ακόμη κυοφορούσε τον Διόνυσο. Ο Δίας πικραμένος από τον άδικο χαμό της, πήρε τον αγέννητο ακόμα Διόνυσο από την κοιλιά της και τον έραψε στον μηρό του για να τρέφεται από το αίμα του ώσπου να γεννηθεί.

Τα Οινοποιεία και οι Αμπελώνες

Η δουλειά μας ξεκινά από το αμπέλι. Η θέση των αμπελιών, το κλίμα, και το έδαφος δίνουν τα πρώτα, φυσικά, βασικά χαρακτηριστικά στα κρασιά μας. Κύριο μέλημά μας είναι να διατηρήσουμε και να καλλιεργήσουμε αυτά τα χαρακτηριστικά με τον πιο ευγενικό και φυσικό τρόπο. Μέσω της φιλικής προς το περιβάλλον εργασίας μας στο αμπέλι και του ιδιαίτερου τρόπου που μεταχειριζόμαστε τα σταφύλια, στοχεύουμε στην παραγωγή εκλεκτών οίνων. Στους αμπελώνες της Σεμέλης, στις τρεις περιοχές όπου βρίσκονται τα οινοποιεία μας, καλλιεργούνται ελληνικές και διεθνείς ποικιλίες.

To Κτήμα Σεμέλη είναι το πρώτο οινοποιείο της εταιρίας, στη Σταμάτα Αττικής. Πρόκειται για ένα μικρό οινοποιείο, που όταν ξεκίνησε τη λειτουργία του είχε να επιδείξει προηγμένη τεχνολογία για την εποχή αλλά και ισορροπημένη παράδοση.

Αρκετά χρόνια αργότερα, μέσα σε ένα εξαιρετικό αμπελοτόπι στο Κούτσι Νεμέας, δημιουργήθηκε το Domaine Helios, το δεύτερο οινοποιείο της Σεμέλης. Ένα οινοποιείο που εντυπωσιάζει με το μέγεθός του, τη σχεδίαση και την αρχιτεκτονική του. Σε επίπεδο αισθητικής, εργονομίας και λειτουργικότητας, το Domaine Helios είναι ένα από τα πιο σημαντικά εγχειρήματα στο χώρο του κρασιού, τουλάχιστον για την Ελλάδα.

Με την πολύχρονη οινοποιητική εμπειρία και τον υπερσύγχρονο εξοπλισμό του, σε συνδυασμό με τις αυστηρές προδιαγραφές καλλιέργειας και συλλογής των σταφυλιών, κατάφερε να δημιουργήσει εξαιρετικά κρασιά σε όλες τις κατηγορίες τιμής, ικανοποιώντας ένα ευρύ κοινό καταναλωτών. Στις εγκαταστάσεις του οινοποιείου υπάρχουν και 8 ξενώνες με διακριτική πολυτέλεια για την φιλοξενία μικρού αριθμού ατόμων και αίθουσα γευσιγνωσίας 400 ατόμων.

Στη Μαντινεία, την περιοχή με τη μεγαλύτερη ζήτηση λευκού κρασιού στην Ελλάδα, βρίσκεται το τρίτο οινοποιείο της Σεμέλης, η οινοποιία Νασιάκου, με 40χρονη ιστορία στην οινοποίηση του Μοσχοφίλερου. Η «Μαντινεία Νασιάκου» βρίσκεται για πολλά χρόνια στις καρδιές των «ψαγμένων» οινοφίλων, με τα εντυπωσιακά αρώματα της και τη σπιρτάδα στη γεύση.

Οινοτουρισμός - Φιλοξενία

Περίπατος σ’ έναν αμπελότοπο σημαίνει απόδραση από τη καθημερινότητα. Και όλοι εμείς, εδώ στη Σεμέλη έχοντας ζήσει και οι ίδιοι την εμπειρία αυτή, θελήσαμε να την μοιραστούμε με τους φίλους του κρασιού και τους λάτρεις της φύσης! Από τα οινοποιεία μας μόνο το Domaine Helios είναι επισκέψιμο (κατόπιν συνεννόησης) και στους χώρους του μπορούν να οργανωθούν γευσιγνωσίες, επαγγελματικές και κοινωνικές εκδηλώσεις καθώς και γεύματα.

Επιπρόσθετα, στο οινοποιείο Domaine Helios, υπάρχουν 8 ξενώνες με διακριτική πολυτέλεια για την φιλοξενία μικρού αριθμού ατόμων που θα μπορούν να ζουν για κάποιες μέρες την εμπειρία της δημιουργίας του κρασιού και στους ρυθμούς της ετήσιας πορείας ενός αμπελώνα. Η θέα από το οινοποιείο και τους ξενώνες είναι εκπληκτική και προσφέρει ξεχωριστή ηρεμία και γαλήνη. Επιπρόσθετα, εξασφαλίζει και άμεση πρόσβαση σε πολυάριθμους αρχαιολογικούς χώρους και περιοχές με ιδιαίτερο πολιτιστικό και τουριστικό ενδιαφέρον.

Στο οινοποιείο υπάρχει επίσης και ένας ενιαίος χώρος δυναμικότητας 400 ατόμων, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για γευσιγνωσίες, συνέδρια, εκθέσεις, κοινωνικές εκδηλώσεις κλπ.

Προϊόντα Περιπτέρου

*Πατήστε στις εικόνες για μεγέθυνση

Επικοινωνία