DOMAINE MESSENICOLAS by G.KARAMITROS

Η Εταιρία

Η ιστορία ξεκινάει στη Θεσσαλία το 1555 στα χρόνια της Φραγκοκρατίας. Τότε ήταν που ο Monsieur Nicolas, ένας Φράγκος νοικοκύρης, μαγεμένος από το κλίμα και την ομορφιά των ήρεμων καταπράσινων λόφων των Αγράφων αποφάσισε να εγκατασταθεί στην περιοχή της αρχαίας ελληνικής πόλης Πολίχνας και να ασχοληθεί με την αμπελοκαλλιέργεια. Ο Μεσιέ Νικόλας ή Μεσενικόλας, όπως τον αποκαλούσαν οι ντόπιοι, έγινε γρήγορα γνωστός για την αγάπη του για το σταφύλι και το κρασί και προς τιμήν του το χωριό που «στήθηκε» σιγά-σιγά γύρω από μια εκκλησία που έχτισε μέσα στα αμπέλια του, πήρε το όνομα που έχει μέχρι και σήμερα: Μεσενικόλας. Το «Μαύρο Μεσενικόλα», που κατά την ιστορία, διέσωσε και ανέδειξε ο Monsieur Nicolas στην περιοχή, είναι μια αρχαία ελληνική ποικιλία σταφυλιού με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που διαμορφώνονται από το μικροκλίμα και τη γεωμορφολογία της περιοχής και δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο!

Το νήμα της ιστορίας αλλά και της αγάπης για τα αμπέλια και το κρασί του Monsieur Nicolas, παρέλαβε πριν 100 χρόνια η Οικογένεια Καραμήτρου όταν αποφάσισε να ασχοληθεί με την αμπελουργία και την οινοτεχνία. Τέσσερις γενιές μετά, ο Γιώργος Καραμήτρος, πιστεύοντας στην αλήθεια της ιστορίας του τόπου και της οικογένειας του, δημιουργεί το μοναδικό οινοποιείο της περιοχής και θέτει σε νέα τροχιά ανάπτυξης την οικογενειακή επιχείρηση. Με σπουδές στην Οινολογία και πάνω απ’ όλα με την ψυχή του αφιερωμένη στο κρασί, ο Γιώργος Καραμήτρος συνεχίζει την παράδοση, εξελίσσοντάς την! Η δική του, φρέσκια ματιά στην αμπελουργία και την οινοτεχνία, σε συνδυασμό με την άρτια γνώση της σύγχρονης τεχνολογίας, αποδίδει ένα οινοποιητικό αποτέλεσμα που απολαμβάνει ήδη διεθνή αναγνώριση με πλήθος βραβείων αλλά και πωλήσεις, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Σήμερα, τα αμπέλια που βρίσκονται μόνο στην περιοχή Μεσενικόλα και το σύνολο των εγκαταστάσεων του Οινοποιείου, κάτω από το όνομα DOMAINE MESSENICOLAS By G. Karamitros, είναι στην πραγματικότητα η αντανάκλαση της προσωπικότητας του ιδιοκτήτη του: σεβασμός στην παράδοση – συντονισμός με τις εξελίξεις της τεχνολογίας και της αγοράς του κρασιού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Έτσι, μέσα σε ένα πετρόκτιστο κτίριο επενδυμένο με ξύλο, ο σύγχρονος και εξ ολοκλήρου ανοξείδωτος οινοποιητικός εξοπλισμός ανταμώνει στις πλέον κατάλληλες συνθήκες τις ποιοτικές ποικιλίες της περιοχής, με αποτέλεσμα μια σειρά εξαιρετικών κρασιών. Η επένδυση της οικογένειας Καραμήτρου στο Οινοποιείο αγγίζει τα 1.500.000,00 € ενώ η ετήσια παραγωγή του είναι 100.000 φιάλες με δυνατότητα να φτάσει τις 400.000 ετησίως.

Προϊόντα

Το DOMAINE MESSENICOLAS By G. Karamitros «υπογράφει» δέκα ετικέτες κρασιού σε φιάλες των 750 και 187 ml. Στο κελάρι του, που βρίσκεται αρκετά μέτρα κάτω από τη γη, τα κρασιά …παίρνουν το χρόνο τους και παλαιώνουν σε μικρά γαλλικά δρύινα βαρέλια.

Το «καμάρι» του Οινοποιείου και σήμα κατατεθέν του Μεσενικόλα είναι η ποικιλία Μαύρο Μεσενικόλα. Η ποικιλία αυτή μας δίνει το κρασί Π.Ο.Π. (Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης) ΜΕΣΕΝΙΚΟΛΑ, το οποίο σε εντυπωσιάζει από την στιγμή που θα το δεις στο ποτήρι και δεν σε απογοητεύει ούτε στην τελική επίγευσή του. Με την πασχαλιά, τη βιολέτα και τα εσπεριδοειδή, θυμίζει σχεδόν λευκό κρασί, αλλά η έκπληξη βρίσκεται στην τελική επίγευση ενός στιβαρού κόκκινου κρασιού με ευγενικές τανίνες. Η συμμετοχή στην σύνθεση του ΜΕΣΕΝΙΚΟΛΑ του SYRAH (μόλις 30%), δίνει έναν .. «ευρωπαϊκό αέρα» σε ένα βαθιά ελληνικό κρασί , που είναι φτιαγμένο με μια από τις πιο δυσεύρετες ποικιλίες. Ένα υπέροχο μπουκέτο αρωμάτων και ένα δυνατό «στόμα» είναι η ανταμοιβή όποιου το δοκιμάσει! Η φετινή βράβευση του με Ασημένιο Μετάλλιο στο Διεθνή διαγωνισμό «FINGER LAKES WINE COMPETITΙON» στη Νέα Υόρκη, ήρθε απλά να επιβεβαιώσει αυτό που όλοι γνωρίζουμε: ότι το καλό κρασί δε γνωρίζει σύνορα!!!

Το DOMAINE MESSENICOLAS By G. Karamitros, παράγει ακόμη εννέα ετικέτες με Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Καρδίτσα (Π.Γ.Ε.). Αυτές είναι:

  • ΜΕΛΙΣΜΑ, κόκκινο με νότες βανίλιας και μπαχαρικών, από 60% Λιμνιώνα και 40% Cabernet Sauvignon
  • ΠΟΛΙΧΝΗΣ ΟΙΝΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ, κόκκινο με αρώματα από βύσσινο, μαρμελάδα από ώριμα φρούτα, καπνό και κάστανο, από 100% Syrah.
  • ΠΟΛΙΧΝΗΣ ΟΙΝΟΣ ΛΕΥΚΟΣ, λευκό με ευωδιές μπανάνας, αχλαδιού κι άλλων κίτρινων φρούτων, από Chardonnay 100%.
  • ΑΠΟ ΔΥΟ ΧΩΡΙΑ, το αυθεντικό Μαύρο Μεσενικόλα, με τριανταφυλλένιο εκθαμβωτικό χρώμα, φρουτώδη γεύση και πλούσιες ευωδιές.
  • ΔΥΟ ΦΕΓΓΑΡΙΑ, λευκό με αρώματα κίτρινων φρούτων και λεμονανθών, από 100% Ασύρτικο.
  • Η ΚΥΡΑ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ, λευκό ξηρό, με ευωδιές από πράσινο μήλο και λευκόσαρκα φρούτα, από 60% Ροδίτη και 40% Μπατίκι.
  • MOI, JE MEN FOUS! με αρώματα κίτρινων φρούτων, λευκό ξηρό από 100% Μαλαγουζιά.
  • MOI, JE MEN FOUS! τριανταφυλλένιο, ροζέ ξηρό από 100% Μοσχάτο Αμβούργου.
  • MOI, JE MEN FOUS! φρέσκο μυρωδάτο κόκκινο ξηρό από 100% Λημνιώνα.

Και οι επτά ετικέτες, δημιουργούνται αποκλειστικά από σταφύλια της περιοχής μια που κύριο μέλημα του Γιώργου Καραμήτρου είναι να διασωθούν οι σπάνιες ελληνικές ποικιλίες και παράλληλα να αποτελέσουν έμπνευση για τους νέους ανθρώπους να ασχοληθούν με την αμπελοκαλλιέργεια και την Οινοτεχνία.

Όλες οι ετικέτες του DOMAINE MESSENICOLAS διατίθενται σε όλη την Ελλάδα και εξάγονται στις Η.Π.Α., στην Αγγλία και στο Βέλγιο ενώ έχουν τιμηθεί με διεθνείς διακρίσεις στις μεγαλύτερες εκθέσεις κρασιού σε όλο τον κόσμο.

Προϊόντα Περιπτέρου

*Πατήστε στις εικόνες για μεγέθυνση

Επικοινωνία