ΙΝΟ Α.Ε.

Η Εταιρία

Η ΙΝΟ Α.Ε. ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2001, και αποτελεί την εταιρική σύμπραξη της “Ευβοϊκής Οινοποιητικής Α.Ε.” και των αμπελουργών, ο οποίος παρήγε κρασί από τις αρχές του 1960. Σήμερα η ΙΝΟ αποτελεί την ταχύτερα αναπτυσσόμενη οινοποιία στην Ελλάδα παρέχοντας περισσότερους από 100 κωδικούς στην αγορά.

Η εξέλιξη

Η ΙΝΟ είναι η μοναδική ιδιωτική οινοποιία στη χώρα μας η οποία έχει εταίρους τους αμπελουργούς της περιοχής της. Αυτή η σχέση επιτρέπει αφ’ ενός στους αμπελουργούς να έχουν εξασφαλισμένη τη διάθεση των σταφυλιών τους, αφ’ ετέρου δίνει τη δυνατότητα στην εταιρεία να έχει μια μόνιμη σχέση με το σύνολο των αμπελώνων των μελών της, μια σχέση η οποία εγγυάται σταθερά υψηλή ποιότητα.

Η ΙΝΟ διαθέτει ένα υπερσύγχρονο οινοποιείο – εμφιαλωτήριο στη Θήβα, το οποίο μαζί με τα υπόλοιπα οινοποιεία του ομίλου, έχουν τη δυνατότητα να επεξεργασθούν μεγάλες ποσότητες σταφυλιών, καθώς και να οινοποιήσουν, να αποθηκεύσουν και να εμφιαλώσουν μέχρι και 200.000 εκατόλιτρα κρασιού ετησίως. Στα οινοποιία του ομίλου καταλήγουν σταφύλια από όλη την Ελλάδα: Μακεδονία, Πελοπόννησο, Κρήτη και Στερεά Ελλάδα.

Πειραματικός Αμπελώνας

Στην ίδια περιοχή, σε ένα μοναδικό οικολογικό περιβάλλον σε υψόμετρο 250 μέτρων βρίσκεται ο ιδιόκτητος πειραματικός αμπελώνας της ΙΝΟ έκτασης 45 στρεμμάτων, όπου καλλιεργούνται γνωστές γαλλικές ποικιλίες όπως Cabernet, Sauvignon, Chardonnay και Sauvignon Blanc. Απώτερος στόχος της εγκατάστασης του πειραματικού αμπελώνα ήταν ο εγκλιματισμός των γαλλικών και ιταλικών ποικιλιών, στην συγκεκριμένη περιοχή, οι οποίες προσφέρουν ποιοτικούς οίνους στις χώρες προέλευσης τους (Ο.Π.Α.Π, Τοπικούς). Τα κλίματα των γαλλικών και ιταλικών ποικιλιών καλλιεργούνται με τη φροντίδα και το μεράκι των οινολόγων και των γεωπόνων της ΙΝΟ.

Τα προϊόντα της ΙΝΟ:

Με κεντρικό άξονα την αγάπη και το μεράκι για την οινοποίηση καθώς και τη διατήρηση της σταθερής ποιότητας, η οινοποιία ΙΝΟ διαθέτει μία ευρύτατη γκάμα προϊόντων, που καλύπτει όλες τις κατηγορίες οίνων και ικανοποιεί κάθε επιθυμία του καταναλωτή. Τα προϊόντα που έχουν ξεχωρίσει περισσότερο από το κοινό είναι:

  • ΙΝΟ Ποικιλιακά:

Σαββατιανό, Μοσχοφίλερο, Αθήρι, Ασύρτικο, Μαλαγουζιά, Cabernet Sauvignon, Αγιωργίτικο, Merlot Cabernet, Syrah, Νάουσα, Grenache Rouge και Μαυροδάφνη αποτελούν μια πλήρη γκάμα προτάσεων που συνδυάζουν μοναδική ποιότητα με ξεχωριστές γεύσεις από ελληνικές και ξένες ποικιλίες που καλλιεργούνται στην ελληνική γη.

  • ΙΝΟποιήματα:

Εκλεκτοί οίνοι (λευκό, κόκκινο, ροζέ, ημίγλυκο λευκό και ημίγλυκο κόκκινο) σε συσκευασία wine box των 5,10,20 λίτρων, που διατηρεί αναλλοίωτη την ποιότητα του κρασιού μέχρι την τελευταία σταγόνα.

  • Μελωδικός:

Ξεχωριστό ημίγλυκο κρασί σε ερυθρό και λευκό, που ξεχωρίζει για το μεθυστικό του άρωμα και πίνεται τόσο ως κρασί όσο και ως απεριτίφ.

  • Ποικιλιακά Premium:

Μοσχοφίλερο, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Αγιωργίτικο, Cabernet Sauvignon και Grenache Rouge, με μοντέρνα και πρωτότυπη εμφάνιση και προσφέρονται πάντα με την εγγύηση ποιότητας που χαρακτηρίζει την ΙΝΟ

  • Εμφιαλωμένοι οίνοι ΙΝΟ:

Κλασικοί, διαχρονικοί, λευκό, ροζέ και ερυθρό από επιλεγμένες ποικιλίες σταφυλιών, οι οποίοι συνδυάζουν το φρουτώδες άρωμα με την ευχάριστη ισορροπημένη γεύση και τη μακροχρόνια παράδοση των αμπελουργών της ΙΝΟ.

  • Ρετσίνα Γιορτάσι:

Μια ρετσίνα που συνδυάζει την ασύγκριτη ποιότητα, το καθάριο, λαμπερό χρώμα και τη γεμάτη γεύση, που επιβάλλει ο σεβασμός στην παράδοση της ρετσίνας.

  • Χρώματα:

Η συλλογή των Χρωμάτων της ΙΝΟ παρουσιάζει ποικιλίες από την Στερεά Ελλάδα, συμπυκνώνοντας τη ζωντάνια και την φωτεινότητα των τοπικών αμπελώνων σε ένα ποτήρι κρασί … όλο χρώμα.

Προϊόντα Περιπτέρου

*Πατήστε στις εικόνες για μεγέθυνση

Επικοινωνία