ΜΕΤΑΧΑ ΑΒΕ

Η Εταιρία

Ο Οίκος Μεταξά ιδρύθηκε το 1888 από το Σπύρο Μεταξά.

Ο Σπύρος Μεταξάς ενέπνευσε τον Οίκο με τις αξίες της πρωτοπορίας, του παλμού και της τόλμης και οι οποίες εξακολουθούν να οδηγούν μπροστά μέχρι και σήμερα το ΜΕΤΑΧΑ.

Το METAXA εξάγεται σε πάνω από 60 χώρες παγκοσμίως και κατατάσσεται μέσα στα 50 κορυφαία ποτά του κόσμου. Επιπλέον, το ΜΕΤΑΧΑ κατέχει ηγετική θέση στην παγκόσμια αγορά Duty Free/Travel Retail και είναι παράλληλα το Νο 1 ελληνικό ποτό στην πατρίδα του. Τέλος, συγκαταλέγεται συχνά μεταξύ των 3 πρώτων ποτών που εισάγονται σε μερικές από τις μεγάλες αγορές της Ευρώπης.

Το όνομα ΜΕΤΑΧΑ

Το ΜΕΤΑΧΑ, το κεχριμπαρένιο ποτό με την πιο απαλή γεύση, ξεκινά την πορεία του εκεί που τα άλλα οινοπνευματώδη ποτά σταματούν.

Το ΜΕΤΑΧΑ οφείλει τη γευστική του απαλότητα στα παλαιωμένα αποστάγματα και στο αρωματικά Μοσχάτα κρασιά από τα νησιά του Αιγαίου, που ενώνονται μαγικά χάρη στην τέχνη και στη γνώση του Metaxa Master.

Βελούδινο, αρωματικό και απεριόριστα πολύπλευρο, το ΜΕΤΑΧΑ φέρνει μια αχτίδα ήλιου στην καρδιά κάθε στιγμής και κάθε κοκτέιλ.

Το ΜΕΤΑΧΑ το απολαμβάνουν από επαναστάτες μέχρι μεγιστάνες, άντρες ή γυναίκες που έχουν πυγμή, χαρακτήρα, φωτιά – άνθρωποι που ξέρουν τι αναζητούν στη ζωή.

ΣΠΥΡΟΣ ΜΕΤΑΞΑΣ

Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΚΕΧΡΙΜΠΑΡΕΝΙΟΥ ΠΟΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΟ AΠΑΛΗ ΓΕΥΣΗ

Ο ΟΙΚΟΣ ΜΕΤΑΞΑ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1888 ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΠΥΡΟ ΜΕΤΑΞΑ, ΕΝΑΝ ΑΝΤΡΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΟΥΣΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΩΣΕΙ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ: ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΚΕΧΡΙΜΠΑΡΕΝΙΟ ΠΟΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΛΗ ΓΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΝΝΑΙΟΔΩΡΟ ΑΡΩΜΑ, ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΟΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΥΠΑΡΞΕΙ.

ΕΝΑΣ ΑΙΣΘΗΤΗΣ
Ο Σπύρος Μεταξάς γεννήθηκε το 1848, απόγονος οικογενείας εμπόρων μεταξιού – από όπου και προκύπτει και το πατρικό του όνομα. Το οξυδερκές επιχειρηματικό του πνεύμα καθώς και η έλξη του για την τελειότητα και τη φινέτσα, τον ώθησαν στην προσωπική επιχειρηματική του δραστηριότητα με εξωτικά αγαθά (τα «αποικιακά» της εποχής του). Ανοιχτός στις προκλήσεις και αντικονφορμιστής εκ φύσεως, ονειρευόταν να δημιουργήσει ένα οινοπνευματώδες ποτό που θα άγγιζε ένα νέο επίπεδο εκλεπτυσμένης γεύσης και απαράμιλλης γευστικής απλότητας.

ΤΟ ΜΕΤΑΧΑ ΞΕΚΙΝΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΑ ΑΛΛΑ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑΤΩΔΗ ΠΟΤΑ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ
Τα οινοπνευματώδη ποτά στην εποχή του Σπύρου Μεταξά ήταν σκληρά στον ουρανίσκο, χωρίς άρωμα ή γενναιόδωρο χαρακτήρα. Ζέσταιναν το σώμα και έκαιγαν τον ουρανίσκο χωρίς όμως να προσφέρουν ιδιαίτερη απόλαυση στις αισθήσεις. Το όραμα του Σπύρου Μεταξά ήταν να δημιουργήσει ένα οινοπνευματώδες ποτό, που θα ήταν βελούδινο για τον ουρανίσκο και θα πρόσφερε πραγματική ικανοποίηση στις αισθήσεις. Έτσι, στα τέλη του 19ου αιώνα δημιούργησε το ΜΕΤΑΧΑ, ένα οινοπνευματώδες ποτό με αξεπέραστη αρωματική πολυπλοκότητα και ασύγκριτη γευστική απαλότητα.

Ενώ τα άλλα οινοπνευματώδη περιορίζονταν στην απόσταξη ή στην παλαίωση αποσταγμάτων, ο Σπύρος Μεταξάς ξεπεράσε τις συμβάσεις της εποχής του. Επιλέγοντας τα πιο φίνα συστατικά και συνδυάζοντας παλαιωμένα οινικά αποστάγματα και Μοσχάτα, δημιούργησε ένα οινοπνευματώδες ποτό που άγγιξε ένα νέο επίπεδο γευστική απαλότητας, που αναγνωρίζεται παγκοσμίως μέχρι σήμερα.

ΑΝΑΖΗΤΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΕΥΣΤΙΚH ΑΠΑΛΟΤΗΤΑ
Η καινοτομία βρίσκεται στον πυρήνα του οράματος του Σπύρου Μεταξά για τη δημιουργία του. H υψηλή ποιότητα και η γευστική απαλότητα του ΜΕΤΑΧΑ έχουν διατηρηθεί αναλλοίωτες στο πέρασμα του χρόνου χάρη στις τρεις αρχές που έθεσε από την πρώτη στιγμή ο Ιδρυτής και οι οποίες εφαρμόζονται μέχρι σήμερα: η μυστική τέχνη της δημιουργίας του ΜΕΤΑΧΑ, η εμμονή στην ύψιστη ποιότητα και το ταλέντο του Ανθρώπου – του Metaxa Master – του «μαέστρου» που προστατεύει ευλαβικά τα μυστικά του ΜΕΤΑΧΑ.

Η ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΙΔΡΥΤΗ
H κληρονομιά που έχει αφήσει πίσω του ο Σπύρος Μεταξάς χαρακτηρίζεται από πρωτοπορία, παλμό και τόλμη. Ο Οίκος Μεταξά εκπροσωπεί την κληρονομιά του Ιδρυτή του και διαφυλάσσει τη φλόγα του πνεύματός του. Με πίστη στο όραμά του Ιδρυτή, ο Οίκος Mεταξά είναι η πηγή ζωής για το ΜΕΤΑΧΑ, το κεχριμπαρένιο ποτό με την πιο απαλή γεύση.

Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΧΑ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟ, ΗΛΙΟΦΙΛΗΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ ΣΤΑΦΥΛΙ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ ΠΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΙΩΝΕΣ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΜΕ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΜΙΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΚΡΑΣΙΟΥ, ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ.

Ο αμπελώνας είναι μικρός σε έκταση – μόνο 1600 εκτάρια στο σύνολο του- (παρόμοιας έκτασης με άλλους μικρούς φημισμένους αμπελώνες όπως για παράδειγμα αυτούς του Margaux) – και καλλιεργείται σε μικρά τεμάχια γης στο μέγεθος ενός κήπου, όπου τα πολύτιμα σταφύλια τα περιποιούνται και τα συλλέγουν πάντα με το χέρι.

Στη Σάμο, αυτός ο πολύτιμος καρπός ευδοκιμεί χάρη στις ιδανικές κλιματολογικές συνθήκες , δηλαδή χάρη στον άπλετο ήλιο, το σκληρό σχιστολιθικό έδαφος, στο πλούσιο σε στοιχεία υπέδαφος και στην περιορισμένη υγρασία. Έτσι προκύπτει το υπέροχο άρωμα και η πλούσια, μεστή γεύση του Μοσχάτου της Σάμου, που το κατατάσσει ανάμεσα στα πιο αρωματικά κρασία παγκοσμίως. Εδώ λοιπόν ο Metaxa Master αναζητά Μοσχάτα με ασύγκριτη αρωματική πυκνότητα, που αποτελούν το βασικό συστατικό για να δημιουργηθεί η ασύγκριτη γευστική απαλότητα του ΜΕΤΑΧΑ.

Δεν είναι ίσως τυχαίο ότι η Σάμος ήταν η γενέτειρα του Επίκουρου, του αρχαίου Έλληνα φιλοσόφου, που υποστήριζε ότι οι μικρές χαρές της ζωή είναι λόγος για γιορτή. Αυτή τη φιλοσοφία θα την κατανοήσει πλήρως όποιος θα έχει την ευτυχία να δοκιμάσει το ΜΕΤΑΧΑ.

Η ΣΥΛΛΟΓΗ METAXA

ΚΑΘΕ ΣΤΑΓΟΝΑ ΜΕΤΑΧΑ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΖΩΝΤΑΝΟ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΙΔΡΥΤΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΕΚΛΕΠΤΥΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΑΠΟΛΟΤΗΤΑ
 
Η δημιουργία του Σπύρου Μεταξά είναι το αποτέλεσμα του αρμονικού παντρέματος φίνων παλαιωμένων αποσταγμάτων, αρωματικού Μοσχάτου από τη Σάμο και τη Λήμνο και τέλος μεσογειακών βότανων και ροδοπέταλων που κλείνουν μέσα τους το ελληνικό φως. Η τέχνη του ΜΕΤΑΧΑ παραμένει ένα καλά φυλαγμένο μυστικό, το οποίο γνωρίζει μόνο ο Metaxa Master και περνά από γενιά σε γενιά, άθικτο και απαράλλακτο στην ουσία του.

ΤΑ «ΑΣΤΕΡΙΑ» ΜΕΤΑΧΑ

Η συλλογή με τα «Αστέρια» του ΜΕΤΑΧΑ αντιπροσωπεύει τη συνέχεια και τη σταθερότητα της κληρονομιάς του ΜΕΤΑΧΑ, μέσα στο πέρασμα του χρόνου.
 
ΤΑ «RESERVE» ΜΕΤΑΧΑ

Η συλλογή των «Reserve» του METAXA επιβεβαιώνει την εξαίρεση στον κανόνα, και γεννιέται χάρη στη «δημιουργική άδεια» του Metaxa Master να εμπνέεται και να φέρνει στον κόσμο κάτι καινούργιο ασύγκριτης γεύσης και υφής.
Όλη η συλλογή του ΜΕΤΑΧΑ χαρακτηρίζεται από την εξαιρετική ιδιότητά του να αποκτά μια ακόμα βελούδινη γεύση, μέρα με τη μέρα, που ουσιαστικά είναι άλλο ένα θαύμα του Μοσχάτου σταφυλιού που ωριμάζει με έναν ανεκτίμητο τρόπο. Έτσι, το ΜΕΤΑΧΑ είναι το μόνο κεχριμπαρένιο ποτό στον κόσμο που συνεχίζει την παλαίωση του και μετά την εμφιάλωση.
 

Τα προϊόντα είναι:

ΜΕΤΑΧΑ 5 ΑΣΤΕΡΩΝ
SMOOTHNESS REVEALED
Το METAXA 5 Αστέρων γεννιέται από το εξαιρετικά εκφραστικό πάντρεμα εκλεπτυσμένων αποσταγμάτων που έχουν ωριμάσει έως 5 χρόνια σε δρύινα βαρέλια και Μοσχάτα κρασιά από τα νησιά του Αιγαίου. Το METAXA 5 Αστέρων έχει χρώμα βαθύ μελί, αρώματα φρούτων και λουλουδιών καθώς και ελαφρά αρώματα δρυός. Απολαύστε το ιδανικά είτε σκέτο είτε ως βάση σε κοκτέιλ και long drinks.
 
ΜΕΤΑΧΑ 7 ΑΣΤΕΡΩΝ
SMOOTHNESS MAGNIFIED
Το METAXA 7 Αστέρων είναι η πιο ώριμη έκφραση της προσωπικότητας του METAXA καθώς γεννιέται από παλαιωμένο Μοσχάτα κρασιά από τα νησιά του Αιγαίου και εκλεπτυσμένα αποστάγματα που έχουν ωριμάσει μέχρι και για 7 χρόνια σε δρύινα βαρέλια. Με το χρώμα του παλαιωμένου χρυσού, το ΜΕΤΑΧΑ 7 Αστέρων αναδίδει αρώματα Μοσχάτου και γλυκιάς βανίλιας που ολοκληρώνονται από τη γεμάτη και ισορροπημένη γεύση του. Ο καλύτερος τρόπος για να το απολαύσετε είναι είτε σκέτο είτε με πάγο.
 
METAXA PRIVATE RESERVE
ΤΟ PRIVATE RESERVE ΤΟΥ METAXA MASTER
Για να δημιουργηθεί αυτό το ξεχωριστό ποτό, ο Metaxa Master, Κωνσταντίνος Ράπτης, επιλέγει αρμονικά παλαιωμένα Μοσχάτα κρασιά , που διατηρούν ατόφια τη φρεσκάδα της νεότητάς τους, αλλά και την πολυπλοκότητα της ωρίμανσής τους, και τα οποία παντρεύει με εξαιρετικά οινικά αποστάγματα που έχουν ωριμάσει για δεκαετίες σε δρύινα βαρέλια στα κελάρια του Οίκου. Ο Metaxa Master δημιουργεί ένα μόνο blend ΜΕΤΑΧΑ Private Reserve κάθε χρόνο, και ακριβώς εκείνη τη συγκεκριμένη περίοδο, διαλέγει τα συστατικά που είναι στην απόλυτη ακμή τους. To METAXA Private Reserve ξεχωρίζει για το λαμπερό κεχριμπαρένιο χρώμα του και τα αρώματα των αποξηραμένων φρούτων και μπαχαρικών, και τα οποία αναδεικνύονται από τη γεμάτη γεύση με νότες δρυός, καπνού και καραμέλας toffee, αφήνοντας τελικά μια επίγευση με διάρκεια. Γευτείτε το ΜΕΤΑΧΑ Private Reserve σκέτο ή με πάγο.
 
AEN METAXA
ΤΟ ΜΥΘΙΚΟ ΧΑΡΜΑΝΙ ΤΟΥ ΒΑΡΕΛΙΟΥ ΝΟ 1
Το AEN πηγάζει από την καρδιά του ΜΕΤΑΧΑ και αποτελεί το πιο πολυτιμότερο ίσως ελληνικό ποτό που έχει δημιουργηθεί ποτέ. Πίσω από αυτή τη λέξη που κρύβει μέσα της την αιωνιότητα, βρίσκεται ένα ελιξήριο από παραπάνω από 200 χαρμάνια από το διάσημο Βαρέλι Νο 1, από την Πατρογονική Κληρονομιά των Βαρελιών που εξακολουθούν να στεγάζονται με ασφάλεια στα κελάρια του Οίκου Μεταξά. Χρόνο με το χρόνο, το Βαρέλι Νο 1 εμπλουτίζεται με τα πιο εκλεπτυσμένα και αρωματικά χαρμάνια του Metaxa Master, κάποια από τα οποία έχουν ωριμάσει για πάνω από 80 χρόνια. Με βαθύ χρώμα μαονιού, το ΑΕΝ ΜΕΤΑΧΑ προσφέρει πλούσια αρώματα αποξηραμένων φρούτων, φλούδας νεραντζιού και άγριου μελιού, που τα ακολουθεί στον ουρανίσκο μια έκρηξη θερμών, βελούδινων νοτών από μπαχαρικά, αμύγδαλο και μόκα.

Προϊόντα Περιπτέρου

*Πατήστε στις εικόνες για μεγέθυνση

Επικοινωνία