Ολυμπιακή Ζυθοποιία Α.Ε.

Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία Α.Ε. αποτελεί μια αμιγώς ελληνική και δυναμικά αναπτυσσόμενη επιχείρηση, που ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2010. Είναι κάτοχος των σημάτων της premium lager FIX Hellas, της πρώτης και ιστορικότερης ελληνικής μπίρας…

Η Εταιρία

Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία αποτελεί μια αμιγώς ελληνική και δυναμικά αναπτυσσόμενη επιχείρηση, που ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2010. Είναι κάτοχος των σημάτων της premium lager FIX Hellas, της πρώτης και ιστορικότερης ελληνικής μπίρας, και της premium lager FIX Dark, που δημιούργησε μια νέα κατηγορία στην εγχώρια αγορά της μαύρης μπίρας.

Ισχυρή Παρουσία

Το υπερσύγχρονο ιδιόκτητο ζυθοποιείο της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας, στο οποίο παράγονται όλα τα προϊόντα της, βρίσκεται στην περιοχή της Ριτσώνας, στην Εύβοια. Από την πρώτη στιγμή, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία έχει έμπρακτα αποδείξει ότι, παράλληλα με το επενδυτικό της πρόγραμμα, είναι σταθερά προσηλωμένη στην εξέλιξη της αγοράς της μπίρας στην Ελλάδα, στην ουσιαστική συνεισφορά στην εθνική οικονομία, στην υπεύθυνη επένδυση στην πρώτη ύλη και στη στήριξη του Έλληνα αγρότη και παραγωγού. Την ίδια στιγμή, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία αποτελεί παράδειγμα της υγιούς ελληνικής επιχειρηματικότητας και στο εξωτερικό, μεταφέροντας την υψηλή ποιότητα και γεύση της ελληνικής μπίρας σε 18 σύγχρονες διεθνείς αγορές.

FIX Hellas

Η FIX Hellas, το ιστορικότερο ελληνικό σήμα μπίρας, επαναλανσαρίστηκε στην ελληνική αγορά, από την Ολυμπιακή Ζυθοποιία, τον Απρίλιο του 2010, γεγονός που σηματοδότησε τη νέα λαμπρή σελίδα της ιστορίας της.

Με όχημα την παράδοση και τις διαχρονικές αξίες και πλήρως προσαρμοσμένη στις σύγχρονες καταναλωτικές ανάγκες, η FIX Hellas αντιπροσωπεύει ένα αξιόπιστο και ποιοτικό προϊόν, με γνήσια ελληνική σφραγίδα, καθώς η FIX είναι ταυτισμένη με την Ελλάδα, έχει την ελληνικότητα στο DNA της. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι πρόκειται για ένα brand με ιστορία 150 χρόνων, μέσα από το οποίο οι Έλληνες έμαθαν να πίνουν μπύρα! Εδώ και ενάμισι αιώνα, λοιπόν, η FIX παραμένει σταθερή αξία, συνδεδεμένη με μικρές και μεγάλες στιγμές και η διαδρομή συνεχίζεται…

H Ιστορία της FIX Hellas

 • 1850: Όταν η Ελλάδα προσπαθούσε να ανασυγκροτηθεί, μετά την απελευθέρωση από τους Τούρκους, ο Ιωάννης Φιξ ήρθε από το Μόναχο, για να βρει τον πατέρα του. Δύο πιστολιές στη Μαγκουφάνα (η περιοχή της Πεύκης σήμερα), από τις οποίες ο πατέρας Φιξ έπεσε νεκρός, ήταν η αιτία ο γιος να εγκατασταθεί στο Ηράκλειο Αττικής και να ξεκινήσει την παραγωγή της μπίρας, ορμώμενος από το γεγονός ότι αρκετοί Βαυαροί αξιωματικοί, είχαν εγκατασταθεί εκείνη την εποχή στην Ελλάδα. Ο Ιωάννης Φιξ, λοιπόν, φτιάχνει την πρώτη μπίρα στη χώρα μας, δίνοντάς της το όνομα της οικογένειάς του, ΦΙΞ.

 • 1864: Λόγω της μεγάλης απήχησης της μπίρας, ο Ιωάννης Φιξ αποφάσισε να εγκαταστήσει το ζυθοποιείο του στο Κολωνάκι, που αποτελούσε κοντινό προάστιο. Η μπίρα ΦΙΞ κερδίζει τους Έλληνες, γίνεται μόδα και σταδιακά εξαπλώνεται σε όλη την Αθήνα.

 • 1870: Ο Φιξ ανοίγει την πρώτη του μεγάλη μπιραρία στις πλαγιές του Αρδηττού. Από το όνομα της μπιραρίας «Μετς» – σε ανάμνηση της μάχης του τότε γαλλογερμανικού πολέμου, στη γαλλική πόλη Μετς – πήρε στη συνέχεια το όνομά της η περιοχή και το κρατάει μέχρι και σήμερα.

 • 1893: Η πελατεία ολοένα και αυξάνεται και ο χώρος δεν επαρκεί. Ο Ιωάννης Φιξ αποφασίζει να μεταφέρει το σπίτι του και το μαγαζί του στην εξοχική τότε Λεωφ. Συγγρού. Η πελατεία του τον ακολουθεί, γιατί η μπίρα του είναι εξαιρετική. Παράλληλα, έχει παντρευτεί και έχει αποκτήσει δύο γιους, ο μεγαλύτερος εκ των οποίων, ο Κάρολος αναλαμβάνει ενεργόρόλο στην επιχείρηση. Η μικρή χειροκίνητη βιοτεχνία μεγαλώνει μέρα με την ημέρα και σε λίγα χρόνια εξελίσσεται σε ατμοκίνητο εργοστάσιο,εξοπλισμένο με τα τελειότερα για την εποχή μηχανήματα παρασκευής μπίρας.

 • 1900: Η μπύρα ΦΙΞ αποσπά το «Χρυσούν Βραβείο» στην έκθεση του Μιλάνου. Έκτοτε ακολουθούν διαδοχικές βραβεύσεις σε διεθνείς εκθέσεις και διαγωνισμούς.

 • 1920: Ο Κάρολος Φιξ πληροφορείται ότι στην Ευρώπη αρχίζει η παραγωγή τεχνητού ψύχους. Χωρίς καθυστέρηση, συγκεντρώνει τις οικονομίες του και εφοδιάζει το μικρό του εργοστάσιο με ψυκτικά μηχανήματα. Έτσι, έφερε στην Ελλάδα, για πρώτη φορά, τον τεχνητό πάγο.

 • 1922: Ο Κάρολος Φιξ πεθαίνει, αφήνοντας το εργοστάσιο στους δύο γιους του, Γιάννη και Αντώνη, που από μικρούς τους είχε μαζί του στη δουλειά. Τα δύο αδέλφια εργάστηκαν φιλότιμα, μεγαλώνοντας ακόμη περισσότερο την επιχείρηση. Δημιούργησαν βυνοποιείο, ώστε η μπίρα να παρασκευάζεται από ελληνικό κριθάρι, και διαμόρφωσαν τεράστιους ψυκτικούς χώρους για τη διατήρηση του πλεονάσματος της γεωργικής παραγωγής. Η ΦΙΞ γίνεται συνώνυμο της μπίρας στην Ελλάδα και πρωταγωνιστεί παντού, σε κάθε σπίτι, σε κάθε παρέα, σε διαφημίσεις,ακόμη και στον κινηματογράφο…

 • 1957: Η «κυριαρχία» της ΦΙΞ συνεχίζεται και αναθέτεται στον Τάκη Ζενέτο, το τότε «τρομερό παιδί της αρχιτεκτονικής», η ανακαίνιση και επέκταση του εργοστασίου στη Λεωφ. Συγγρού.
 • 1961: Το ολοκαίνουριο ζυθοποιείο στη Λεωφ. Συγγρού ήταν έτοιμο, με αποτέλεσμα ένα υπερσύγχρονο εργοστάσιο, τόσο σε μηχανήματα όσο και σε design. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούσε ο κάτω όροφος, που καλυπτόταν περιμετρικά με τζάμι, ώστε ο κόσμος περνώντας απ’ έξω να μπορεί να δει τον τρόπο παρασκευής της μπίρας!

 • 1982: Τα χρόνια πέρασαν… Η εμπλοκή του ονόματος Φιξ με τις πολιτικές αντιπαραθέσεις της εποχής και ο έντονος ανταγωνισμός από τις νέες μπίρες που κυκλοφορούσαν στην αγορά, οδηγούν στο οριστικό κλείσιμο του εργοστασίου και κατ’ επέκταση της παραγωγής της ιστορικότερης ελληνικής μπίρας. Η αγαπημένη μπίρα των Ελλήνων χάνεται, παίρνοντας μαζί της χιλιάδες στιγμές, σκέψεις και αναμνήσεις…

 • 1995: Η εταιρεία Δ. ΚΟΥΡΤΑΚΗΣ Α.Ε. εξαγοράζει από την Εθνική Τράπεζα τα εμπορικά σήματα της μπίρας ΦΙΞ, την οποία παρήγαγε φασόν και κυκλοφόρησε στην αγορά χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία.

 • 2009: Τρεις Έλληνες επιχειρηματίες, ο Γιάννης Χήτος και οι Ηλίας & Γιώργος Γκρέκης, εξαγοράζουν την εταιρεία ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ, μαζί με το σήμα της παλαιότερης, διασημότερης και πιο αγαπημένης ελληνικής μπίρας, της FIX Hellas. Και η νέα σελίδα της ιστορίας της ξεκινά…

 • 2010: Μετά την ολοκλήρωση μιας πολύ μεγάλης επένδυσης, που είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός υπερσύγχρονου ζυθοποιείου στην περιοχή της Ριτσώνας, στην Εύβοια, η ιστορική FIX Hellas, είναι και πάλι διαθέσιμη στην ελληνική αγορά και τους καταναλωτές. Η πρώτη της φιάλη εμφιαλώθηκε τον Μάρτιο και στις αρχές Απριλίου η μεγάλη «άΦΙΞη» ήταν πλέον γεγονός!

Από την πρώτη κιόλας στιγμή, ο ενθουσιασμός του κοινού ήταν μεγάλος, ξεπερνώντας και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις. Αυτό είχε ως συνέπεια, η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ να μπορεί να ανταποκριθεί μόνο στο 20% της συνολικής ζήτησης. Έπρεπε, λοιπόν, να βρεθεί άμεσα λύση…

 • 2011: Ολοκληρώνεται και η δεύτερη μεγάλη επένδυση επέκτασης του εργοστασίου, με στόχο την αύξηση της παραγωγικής δυνατότητας, ώστε η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ να μπορέσει να ανταποκριθεί στη συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση.

 • 2012: Έχοντας καλύψει στο ακέραιο τις ανάγκες της εγχώριας αγοράς, η FIX Hellas βγαίνει και εκτός ελληνικών συνόρων, «ξεδιψώντας» το ενδιαφέρον των αγορών του εξωτερικού, που ήταν πολύ έντονο από τους πρώτους κιόλας μήνες κυκλοφορίας της.

 • 2013:Έχοντας αναδειχθεί ως το 1ο ελληνικό σήμα μπύρας στην εγχώρια αγορά, η FIX Hellas συνεχίζει την σταθερά ανοδική πορεία της ως καθιερωμένη πλέον αγαπημένη μάρκα των καταναλωτών, αλλά και ως προϊόν που αντιπροσωπεύει επάξια την ελληνική ζυθοποιία στο εξωτερικό.

 • 2014: αγαπημένη ελληνική μπύρα συμπληρώνει τα 150 χρόνια επώνυμης παρουσίας στη χώρα μας! 150 χρόνια, Ελλάδα και FIX πάνε μαζί … και η ιστορία συνεχίζεται εξίσου λαμπερή!

Προϊόντα Περιπτέρου

*Πατήστε στις εικόνες για μεγέθυνση

Επικοινωνία