Ούζο Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης Α.Ε.

Η Ποτοποιία Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης ξεκίνησε τη δραστηριότητά της το 1894 στο Πλωμάρι της Λέσβου, όπου ο Ισίδωρος Αρβανίτης δημιούργησε την περίφημη συνταγή του ομώνυμου ούζου του. Είναι μια 100% ελληνική εταιρεία και εδρεύει στο Πλωμάρι της Λέσβου, όπου στεγάζεται το αποστακτήριό της, στο μέσο ενός υπέροχου ελαιώνα.

Η Ποτοποιία

Η Ποτοποιία Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης ξεκίνησε τη δραστηριότητά της το 1894 στο Πλωμάρι της Λέσβου, όπου ο Ισίδωρος Αρβανίτης δημιούργησε την περίφημη συνταγή του ομώνυμου ούζου του. Είναι μια 100% ελληνική εταιρεία και εδρεύει στο Πλωμάρι της Λέσβου, όπου στεγάζεται το αποστακτήριό της, στο μέσο ενός υπέροχου ελαιώνα.

Όραμα της Ποτοποιίας είναι να αναδειχθεί το ούζο ως το ελληνικό ποτό που μπορεί και δικαιούται να κερδίσει μια θέση στη διεθνή αγορά ποτών με ονομασία προέλευσης.

Ιστορία

Το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου ξεκινά να παράγεται το 1894 στο Πλωμάρι της Λέσβου από τον Ισίδωρο Αρβανίτη, έναν επίμονο και τελειομανή Πλωμαρίτη που είχε στόχο να δημιουργήσει το καλύτερο ούζο στον κόσμο. Από τότε μέχρι και σήμερα, το περίφημο Ούζο Πλωμαρίου διατηρεί αναλλοίωτη την ποιότητα και τη γεύση του αφού παράγεται με την ίδια μυστική συνταγή με έμφαση στους εξαιρετικούς καρπούς και βότανα, και τον ίδιο παραδοσιακό τρόπο απόσταξης.

Τα άριστα υλικά

Ο γλυκάνισος που χρησιμοποιείται στη συνταγή, θεωρείται ο καλύτερος στον κόσμο και παράγεται στο χωριό Λισβόρι της Λέσβου, σε ιδιόκτητα κτήματα της αποσταγματοποιίας, αποτελώντας προϊόν πιστοποιημένης βιολογικής καλλιέργειας.

Στα άριστα συστατικά της συνταγής περιλαμβάνονται και μαλακό νερό από τις πηγές του ποταμού Σεδούντα, που δίνει χαρακτήρα στο ούζο αλλά και τα καλύτερα ποιοτικά συστατικά από όλη την Ελλάδα, όπως μάραθο από την Εύβοια, μαστιχέλαιο και αλάτι από τις αλυκές της Καλλονής Λέσβου.

Η παραγωγική διαδικασία

Η παραγωγή του αποστάγματος αποτελεί μια πραγματική ιεροτελεστία, καθώς σε μεγάλο βαθμό είναι αυτή που δίνει στο Ούζο Πλωμαρίου την ιδανική του γεύση. Η απόσταξη εξακολουθεί να γίνεται σε άμβυκες, που συνιστούν το μόνο τρόπο παραδοσιακής παραγωγής. Το αποστακτήριο, αποτελείται από 18 μικρούς, χειροποίητους, χάλκινους άμβυκες.

Το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου είναι από 100% απόσταξη, διπλής απόσταξης με κάθε απόσταξη να διαρκεί 9 ολόκληρες ώρες γιατί, όπως χαρακτηριστικά λένε, όσο πιο αργά αποστάζεται ένα ούζο, τόσο καλύτερο γίνεται. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται υψηλής ποιότητας αποτέλεσμα, ιδανική αρωματική και γευστική ισορροπία καθώς και απαλή και εκλεπτυσμένη υφή.

Η επιστήμη στην υπηρεσία της παράδοσης

Το αποστακτήριο συνδυάζει την παραδοσιακή μέθοδο απόσταξης και παραγωγής με την επιστημονική γνώση στην εμφιάλωση και τη συσκευασία. Όλες οι διαδικασίες γίνονται κάτω από ιδιαίτερα αυστηρές προϋποθέσεις με την αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής, γεγονός που επιβεβαιώνεται από το ότι η Ποτοποιία κατέχει το πιστοποιητικό διασφάλισης ποιότητας ISO 22000:2005 από τον TUV-Austria Hellas για την εφαρμογή του HACPP στην παραγωγή και εμφιάλωση των προϊόντων της.

Μουσείο Ούζου (Ο Κόσμος του Ούζου)

Γιορτάζοντας περισσότερα από 120 χρόνια ιστορίας και παράδοσης, το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου άνοιξε τις πύλες του για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό, προσκαλώντας τους λάτρεις του ούζου να επισκεφτούν τις εγκαταστάσεις του και να ζήσουν από κοντά μια μοναδική εμπειρία για όλες τις αισθήσεις. Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά όλη την ιεροτελεστία της παραδοσιακής παραγωγικής διαδικασίας και να μυηθούν στα μυστικά της απόσταξης.

Στο χώρο, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν μια αξιόλογη συλλογή μουσειακών αντικειμένων η οποία έρχεται να συμπληρώσει τη μοναδική εμπειρία, και το αξέχαστο ταξίδι στο χρόνο. Η συλλογή αυτή καταδεικνύει την εξέλιξη της ποτοποιίας μέσα στον αιώνα και περιλαμβάνει αντικείμενα που χρησιμοποιούνταν κατά τη διάρκεια της απόσταξης αλλά και της εμφιάλωσης όπως παλαιούς άμβυκες, δοχεία συλλογής αποστάγματος, ταπωτικά πωμάτων αλλά και μηχανήματα επικόλλησης ετικετών, τις λεγόμενες ετικετέζες.

Εξαγωγική Δραστηριότητα

Το Ούζο Πλωμαρίου έχει δυναμική παρουσία όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Ο κατάλληλος σχεδιασμός, η σωστή ενημέρωση και προβολή και το ευρύ δίκτυο διανομής οδήγησαν στη διάθεση του Ούζου Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου σε σημαντικές αγορές του εξωτερικού. Μάλιστα, το Ούζο Πλωμαρίου εξάγεται πλέον σε περισσότερες από 35 χώρες παγκοσμίως και οι εξαγωγές αυτές αποτελούν το 50% του συνόλου της παραγωγής. (Γερμανία, Βουλγαρία, Κύπρο, Η.Π.Α., Αυστραλία, Καναδά, Ιράκ, Τουρκία, Ισραήλ, Γαλλία, Ολλανδία, Ελβετία, Αυστρία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Βέλγιο, Ρουμανία, Φινλανδία, Σουηδία, Ρωσία, Αγγλία, Εσθονία, Κίνα, Ιαπωνία, Χιλή, Σιγκαπούρη κλπ).

Οι βραβεύσεις

Η ποιότητα αποτελεί το κυρίαρχο μέλημα της Ποτοποιίας. Αυτό αποδεικνύεται από τις διακρίσεις και την πορεία του Ούζου Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου στη διεθνή αγορά. Διαχρονικά, από το 1930 μέχρι σήμερα, η Ποτοποιία έχει αποσπάσει πολλές βραβεύσεις σε διαγωνισμούς αποσταγμάτων, διεθνείς και τοπικές εκθέσεις. Συγκεκριμένα, το 2015 ο διεθνής οργανισμός αποσταγμάτων World Spirits Award, με έδρα την Αυστρία, απένειμε στο Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου το διπλά χρυσό μετάλλιο, που αποτελεί τη μέγιστη διάκριση, χαρακτηρίζοντας το απόσταγμα ως «world class, extraordinary product».

Η αποσταγματοποιία δε θα μπορούσε όμως να καταφέρει τίποτα χωρίς τους ανθρώπους της. Όλοι οι εργαζόμενοι της ποτοποιίας συνδέονται συναισθηματικά με τη δουλειά τους. Οι περισσότεροι εξάλλου έχουν μεγαλώσει στο Πλωμάρι και το ούζο είναι μέρος των αναμνήσεών τους και των παραδόσεών τους. Γι’ αυτό και το κάνουν με αγάπη και μεράκι.

Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου Άδολο

Το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου Άδολο, η «καρδιά της καρδιάς» του Ούζου Πλωμαρίου, παράγεται από 100% τριπλή απόσταξη, αποστάζοντας για τρίτη φορά το Ούζο Πλωμαρίου. Η τρίτη αυτή απόσταξη λαμβάνει χώρα σε έναν χάλκινο άμβυκα του 1911, ο οποίος είναι σφυρηλατημένος στο χέρι. Η απόσταξη διαρκεί 13 ώρες και γίνεται πάνω σε χαμηλή φωτιά από ξύλα ελιάς.

Προερχόμενο από ένα πολύ συγκεκριμένο μέρος της απόσταξης, την «καρδιά της καρδιάς», το Άδολο χαρακτηρίζεται από ένα ιδιαίτερο γευστικό και αρωματικό χαρακτήρα και δίνει στο τελικό απόσταγμα ένα πλούσιο μπουκέτο αρωμάτων.

Προϊόντα

Tο Ούζο Πλωμαρίου διατίθεται σε φιάλες των 50ml, 200ml, 500ml, 700ml και 1lt.

Προϊόντα Περιπτέρου

*Πατήστε στις εικόνες για μεγέθυνση

Επικοινωνία