Nullam vitae erat justo. Nam auctor malesuada ante. In a nisi vel dolor dignissim vehicula. Sed congue ligula lacus, ut hendrerit nisi sagittis in.
Works: Masonry with Sidebar
Η Ποτοποιία Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης ξεκίνησε τη δραστηριότητά της το 1894 στο Πλωμάρι της Λέσβου, όπου ο Ισίδωρος Αρβανίτης δημιούργησε την περίφημη συνταγή του ομώνυμου ούζου του. Είναι μια 100% ελληνική εταιρεία και εδρεύει στο Πλωμάρι της Λέσβου,

Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία Α.Ε. αποτελεί μια αμιγώς ελληνική και δυναμικά αναπτυσσόμενη επιχείρηση, που ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2010. Είναι κάτοχος των σημάτων της premium lager FIX Hellas, της πρώτης και ιστορικότερης ελληνικής μπίρας…

Στη Ράξα Τρικάλων, ιδρύθηκε το 1989 η αμπελουργία-οινοποιία-αποσταγματοποιία Τσιλιλή. Η οικογένεια Τσιλιλή είναι η πρώτη που τυποποίησε τσίπουρο στη Θεσσαλία, με την ομώνυμη γεωγραφική ένδειξη…

Το Kτήμα Παπαγιαννάκου βρίσκεται στα Μεσόγεια, μία περιοχή με πλούσια αμπελουργική παράδοση. Στα αρχαία χρόνια εκεί βρισκόταν ο ναός της Αρτέμιδος, ιερός χώρος λατρείας του Διονύσου, του Θεού του κρασιού…

Tα τελευταία είκοσι χρόνια, το Κτήμα Σκούρα έχει δημιουργήσει ένα πειθαρχημένο, καινοτόμο και σοβαρό οινοπαραγωγικό δυναμικό. Απολαυστικά, καθημερινά κρασιά, πρωτοποριακή ανάμειξη, εμπνευσμένες εμφιαλώσεις…

Πρόκειται για την «Ποτοποιία Βαρβαγιάννη», με έδρα το Πλωμάρι Λέσβου, που εδώ και ενάμιση περίπου αιώνα προσφέρει στην ελληνική και διεθνή αγορά ένα παραδοσιακό, αυθεντικό Ούζο που προέρχεται «100% εξ αποστάξεως»…

Από την πρώτη μέρα λειτουργίας της (2001) η Terra Creta ABEE έθεσε το στόχο να παράγει αποκλειστικά το ποιοτικότερο, το ασφαλέστερο και το πιο υγιεινό ελαιόλαδο που μπορεί να δώσει η κρητική γη…

Η εταιρία «Ήλιος Μπαχαρικά» (Β. Σ. Διαμαντόπουλος Α.Β.Ε) ιδρύθηκε το 1919 στον Πειραιά από την οικογένεια Διαμαντοπούλου και είναι ευρύτατα γνωστή για την ποιότητα των προϊόντων της που έχουν τιμηθεί με πολλά διεθνή βραβεία – σχετικά πρόσφατα απέσπασε «βραβείο ποιότητας»…

Η νέα παγκόσμια ταυτότητά της Creta Farms αντικατοπτρίζει τη δυναμική της και την αποφασιστικότητά της να ισχυροποιηθεί σε όλα τα επίπεδα σηματοδοτώντας παράλληλα την εξάπλωση από μία «φάρμα» στην Κρήτη… σε «φάρμες» στο εξωτερικό.

Η εταιρία ΑΤΤΙΚΗ – ΠΙΤΤΑΣ αναμφίβολα αποτελεί ένα πρότυπο επιχειρηματικής λειτουργίας σε αυτά τα 80 και πλέον χρόνια που δραστηριοποιείται στην αγορά του ελληνικού μελιού.

Η αρχή της ΚΥΚΝΟΣ έγινε ουσιαστικά το καλοκαίρι του 1911 στην Ασίνη Αργολίδος. Τα αδέρφια Μιχάλης και Κωστής Μανουσάκης συνεργάστηκαν και δημιούργησαν από το μηδέν μια από τις εμβλιματικότερες και σημαντικότερες ελληνικές εταιρίες.

Η ποικιλία των προϊόντων της «ΜΕΛΙΣΣΑ- Κίκιζας» καλύπτει όλες τις σύγχρονες ανάγκες των Ελλήνων καταναλωτών οι οποίοι καταναλώνουμε ετησίως κάτι λιγότερο από 80.000 τόνους ζυμαρικών, ευρισκόμενοι στην 4η θέση παγκοσμίως στην κατά κεφαλήν μέτρηση με 10 κιλά το χρόνο. Γιατί είμαστε μακαρονάδες, τι να κάνουμε;

Πόσες επιχειρήσεις άραγε μπορούν να ισχυριστούν ότι βίωσαν και άντεξαν (προπαντός άντεξαν!) και τη κρίση που ακολούθησε το αμερικανικό κράχ του 1929 και αυτή που έχουμε την «τιμή» να βιώνουμε από το 2008 και εντεύθεν; Ο Γιώτης μπορεί!

Η αμιγώς ελληνική εταιρία ΚΡΙ ΚΡΙ που έχει καταφέρει να στείλει το σερραϊκό γάλα στα πέρατα της γης και οραματίζεται να πρωταγωνιστήσει στην παγκόσμια αγορά του αυθεντικού ελληνικού γιαουρτιού.

Η σε πείσμα των καιρών, 100% ελληνική επιχείρηση με επικεφαλής τον 90χρονο Ιωάννη Κωτσιόπουλο διοικείται σαν τον παλιό καλό καιρό και χαράζει την δική της, ρομαντικά και συναρπαστικά ξεχωριστή πορεία! Ίσως το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της ΙΟΝ είναι η αδιαπραγμάτευτη ποιότητα των προϊόντων της που σε συνδυασμό με την αταλάντευτη αξιοπιστία της, την κατατάσσουν ανάμεσα στις πιο αγαπημένες μάρκες του Έλληνα καταναλωτή.

Η Gaea προσηλωμένη, από την πρώτη στιγμή που γεννήθηκε στο μυαλό του δημιουργού της, στην προώθηση των αυθεντικών παραδοσιακών ελληνικών προϊόντων υψηλής ποιότητας και της μεσογειακής διατροφής γενικότερα, τυποποιεί κατά 50% ελαιόλαδο, κατά 33& βρώσιμες ελιές και το υπόλοιπο 17% άλλα προϊόντα (σάλτσες, ντίπ, πάστες). Τα ελαιόλαδα της Gaea είναι όλα εξαιρετικά παρθένα και Π.Ο.Π ή Π.Γ.Ε.

Το οινοποιείο μας, ιδρύθηκε το 2000 και είναι από τα πιο σύγχρονα στο Νομό Καρδίτσας. Είναι το μοναδικό μέσα στη ζώνη που έχει χαρακτηρισθεί Ο.Π.Α.Π.

Έχοντας βραβευθεί πολλές φορές για τα κρασιά που παράγει αλλά και ως οινοποιείο, η «Γαία Οινοποιητική» αποτελεί ένα πραγματικό success story, αναγνωρισμένο τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό της χώρας.

Καινούργια, υπερσύγχρονη, αλλά και πιστή στην παράδοση, η Ελληνική Βιομηχανία Αποσταγμάτων Α.Ε.ιδρύθηκε στην μητρόπολη του ούζου, την Μυτιλήνη της Λέσβου.

Το Κτήμα Δ. Αγριμάκη βρίσκεται στον κάμπο της Μεσσαράς του νομού Ηρακλείου σε μια περιοχή που καλλιεργείται η ελιά για πάνω απο 5.500 χρόνια!

Στην καταπράσινη Σκόπελο, στο μικρό «Εργαστήριο Σαπωνοποιίας» του, ο Στέλιος Γρυπιώτης, μέσα στην φυσική, άγρια ομορφιά της Γλώσσας συνεχίζει με το ίδιο κέφι και μεράκι, την μακρά οικογενειακή παράδοση.

Το ΜΕΤΑΧΑ, που οι ρίζες του αγγίζουν τη γέννηση της Ελληνικής οινοποιίας πριν από 5.000 χρόνια, οφείλει τη δημιουργία του στον ήλιο και στο γόνιμο έδαφος της Αττικής γης. Μια δημιουργία που μεταφέρει τον ήλιο της χώρας σε ένα μπουκάλι…

Στην καρδιά του ελληνικού αμπελώνα, τη Bοιωτία – γενέτειρα του θεού του κρασιού Διόνυσου – η INΟ, με τη γνώση και το μεράκι των ανθρώπων της, μετατρέπει σε ποιοτικό κρασί τα σταφύλια των 15.000 στρεμμάτων των αμπελώνων της ευρύτερης περιοχής…

Μυθολογία, ιστορία και το εκφραστικό τοπωνύμιο Άμπελος να περιγράφει έναν από τους δύο ορεινούς όγκους που σχηματίζουν το νησί, όλα συνηγορούν για να μιλήσουν για έναν από τους ομορφότερους αμπελώνες του κόσμου, αυτόν της Σάμου…

Το Κτήμα Γεροβασιλείου δραστηριοποιείται στο χώρο του αμπελιού και του κρασιού από το 1981. Στις πλαγιές της Επανομής, λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Θεσσαλονίκη, ο ιδιαίτερα φροντισμένος αμπελώνας περιβάλλει το σύγχρονο οινοποιείο…

Η οικογένεια Αναγνώστου με μια παράδοση τριών γενεών στο αμπέλι και στο κρασί, συνεχίζει να δημιουργεί κρασιά με φροντίδα, πάθος και μεράκι που ξεκινάει από τα σπλάχνα της γόνιμης Αττικής γης…

Το Κτήμα Κυρ-Γιάννη ιδρύθηκε το 1997 από το Γιάννη Μπουτάρη, μια από τις πιο σημαντικές μορφές της ελληνικής βιομηχανίας κρασιού, όταν αποχώρησε από τον Όμιλο Μπουτάρη, την οικογενειακή επιχείρηση παραγωγής οίνων υψηλής ποιότητας, την οποία είχε ιδρύσει ο παππούς του το 1879…

Το νέο, υπερσύγχρονο οινοποιείο της «Οινοποιίας Λαφαζάνη» βρίσκεται σήμερα στην Νεμέα, εντός της ζώνης ΟΠΑΠ. Καλύπτει 4.000 περίπου τετραγωνικά μέτρα με παραγωγική δυναμικότητα άνω των 5.000 τόνων κρασιού…

Η εταιρεία Παπαδημητρίου είναι από τις σημαντικότερες εταιρείες τροφίμων στη Νότια Ελλάδα με επτά και πλέον δεκαετίες εμπορικής διαδρομής και τρεις γενιές οικογενειακής παράδοσης.
Την αρχή έκανε ο Χρήστος Παπαδημητρίου…

Η εταιρία Σεμέλη ιδρύθηκε το 1979 με στόχο τη δημιουργία κρασιών υψηλής ποιότητας, ικανοποιώντας και τους πιο ενημερωμένους και έμπειρους οινόφιλους. Οι πρώτες επενδύσεις έγιναν στη δημιουργία ενός πρότυπου αμπελώνα..

Στην καρδιά του Ληλάντιου πεδίου, στο νησί της Εύβοιας, το “Αγρόκτημα Σκουλούδη” συνδυάζει αρμονικά την παράδοση και τη σύγχρονη πραγματικότητα στο χώρο του κρασιού, από την παραγωγή μέχρι και την εμφιάλωση..

Η Οινοποιία «Αμπελώνες-Οινοποιητική Σώκος Α.Ε.» επιλέγει με προσοχή τις καλύτερες ποικιλίες από τους αμπελώνες της περιοχής, οινοποιεί, παλαιώνει ή απλά αποθηκεύει και εμφιαλώνει κρασιά που εκφράζουν όλο το ποιοτικό δυναμικό της περιοχής…

Περισσότερο από έναν αιώνα η οικογένεια Τσάνταλη οινοποιεί με σεβασμό στην παράδοση. Όραμα γενεών αποτελεί η Δημιουργία Αμπελώνων υψηλών προδιαγραφών…

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία Α.Ε. είναι μία από τις σημαντικότερες εταιρίες παραγωγής και εμπορίας μπίρας στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 1963 από μια ομάδα Ελλήνων επιχειρηματιών και αποτελεί μέλος του Ομίλου Heineken N.V. Λειτουργεί με έδρα την Αθήνα…

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία Α.Ε. είναι μία από τις σημαντικότερες εταιρίες παραγωγής και εμπορίας μπίρας στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 1963 από μια ομάδα Ελλήνων επιχειρηματιών και αποτελεί μέλος του Ομίλου Heineken N.V. Λειτουργεί με έδρα την Αθήνα…

Η CAVINO A.E. είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που ιδρύθηκε το 1958 στο ΑΙΓΙΟ-ΑΧΑΙΑΣ της επαρχίας ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ με σκοπό την αμπελοκαλλιέργεια και οινοποίηση.
Η διοίκηση της CAVINO πλαισιώνεται από μία πλήρη ομάδα επιστημονικού προσωπικού…
